Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Κοζάνη: Άρση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση

Κανονικά χορηγούν από σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου φάρμακα στους ασφαλισμένους τα φαρμακεία της Κοζάνης, καθώς η χθεσινή γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού συλλόγου Κοζάνης αποφάσισε την άρση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός σύλλογος Κοζάνης, στην απόφασή του αυτή επικράτησε το πνεύμα της αλληλεγγύης και της ευαισθησίας απέναντι στους ασφαλισμένους και κυρίως στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και του ΟΠΑΔ που στερούνται οργανωμένου συστήματος αποζημίωσης φαρμακευτικής δαπάνης στην περιοχή.
Σημειώνει όμως παράλληλα πως δεν είναι δυνατόν οι φαρμακοποιοί να αναλάβουν τον ρόλο του πιστωτή ενός χρεοκοπημένου ασφαλιστικού συστήματος, όταν οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τις εισφορές τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ο ΕΟΠΥΥ πέραν των παλαιών χρεών του 2012 δημιουργεί και νέα χρέη. Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, προϋπόθεση ομαλοποίησης της κατάστασης είναι οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις, σε διαφορετική περίπτωση η αναστολή θα συνεχιστεί από 23 Ιουνίου 2012.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Περικλής Καραφυλλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας