Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Η ελπίδα είναι ζωντανή στα χέρια της αριστεράς

Σύντροφοι – Συντρόφισσες.
Φίλοι και φίλες.
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιούνη αποτύπωσε την λαϊκή βούληση και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την συγκρότηση κυβέρνησης των μνημονιακών δυνάμεων, ενώ ταυτόχρονα καταγράφει τα υψηλότερα ιστορικά ποσοστά της αριστεράς στην ιστορία του Ελλάδας.

Το αποτέλεσμα των εκλογών το υποδεχθήκαμε με ανάμεικτα συναισθήματα.
Η χαρά και ο ενθουσιασμός για την μεγάλη δύναμη που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός σκιάστηκαν από την επικράτηση των δυνάμεων εκείνων που πατώντας επάνω στον αντιδημοκρατικό και καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο που μετατρέπει τις μειοψηφίες σε πλειοψηφίες, επέπλευσαν στην πολιτική σκηνή, δημιουργώντας πρόχειρες σχεδίες διάσωσης των μνημονιακών επιλογών.
Ταυτόχρονα η επαναλαμβανόμενη εκλογική καταγραφή των παρακρατικών ναζιστικών συμμοριών και η είσοδος τους στο κοινοβούλιο μούδιασε την καρδιά της Δημοκρατίας, ανοίγοντας μία μεγάλη συζήτηση για τα όριά της και τις αντοχές της.
Η ευθύνη της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την άνοδο του φασισμού στην χώρα μας, δημιουργεί πρόσθετα καθήκοντα για διαρκή παρέμβαση στην κοινωνία με πολιτικό και διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα και δράσεις που θα στηρίζουν την Δημοκρατία, στο μέτρο που η άνοδος του φασισμού καταλύει τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά αυτής της χώρας.
Η συσπείρωση των δυνάμεων του κεφαλαίου γύρω από τα μνημονιακά κόμματα και η λυσσαλέα προσπάθεια για την υπεροχή τους, έφερε μία νέα ¨ποιότητα¨ στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Την ¨ποιότητα¨ του ψεύδους και της λάσπης.
Με τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ και του κρατικού μηχανισμού έσπειραν τον φόβο στην ελληνική κοινωνία, τρομοκρατώντας ευπαθή στρώματα του πληθυσμού μέσα από διλλήματα και ψεύδη διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.
Αντλώντας από το οπλοστάσιο της αντίδρασης έναν φθηνό εμφυλιοπολεμικό λόγο ανακατεύθυναν την πολιτική αντιπαράθεση στα όρια του πολιτικού μίσους προβάλλοντας ιδεατούς εχθρούς και διχάζοντας την κοινωνία.
Από την άλλη ο διαυγής πολιτικός λόγος της αριστεράς απελευθέρωσε υγιείς  δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία, που πήραν το μήνυμα της ελπίδας και συσπειρώθηκαν στο τελευταίο οχυρό που έμεινε όρθιο σε αυτόν τον άνισο αγώνα, προσπαθώντας να σταματήσει την επέλαση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
Το μήνυμα που που μεταδώσαμε διαπέρασε την ραχοκοκαλιά της Ευρώπης, μεταφέροντας σε κάθε γωνιά της το μήνυμα της ελπίδας.
Η Ελλάδα της υποταγής μεταμορφώθηκε και έγινε η χώρα της αντίστασης. Οι φωνές μας ενώθηκαν με αυτές των πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων της Ευρώπης, ταρακουνώντας τους ισχυρούς που θεωρούσαν δεδομένη την παντοδυναμία τους.

Ταυτόχρονα όλο αυτό το διάστημα καταγράφηκε, όχι μόνο ο διαφορετικός πολιτικός λόγος, αλλά ήρθαν στην επιφάνεια ζητήματα μιας διαφορετικής πολιτικής και ιδεολογικής προσέγγισης. Ήρθε στην επιφάνεια ο αριστερός τρόπος σκέψης, ο τρόπος που εμείς αντιλαμβανόμαστε την πολιτική δράση.
-Κατέρρευσαν οι μύθοι των κόμματων των ηγεσιών και των παραγόντων και ήρθαν στην επιφάνεια τα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα.
-Ανατράπηκαν τα αντιδημοκρατικά κομματικά οργανωτικά μοντέλα ενώ μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις ήρθαν στην επιφάνεια ζητήματα άμεσης δημοκρατίας και αυτοδιαχείρισης.
-Η διαφωνία και η διαφορετικότητα έπαψε να είναι έγκλημα και αντικομματική δράση.
-Οι πολιτικές συνθέσεις δημιούργησαν την νέα ορχήστρα των χρωμάτων της Αριστεράς.

Σύντροφοι – Συντρόφισσες.
Φίλοι και φίλες.
Σήμερα η τρικομματική συγκυβέρνηση (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ.) γίνεται πραγματικότητα με την πλήρη ηγεμονία της Ν.Δ και του Α. Σαμαρά προχωρώντας στην μνημονιακή παλινόρθωση.
Η σύνθεση της κυβέρνησης, με τεχνοκρατικό προκάλυμμα προετοιμάζει την επαναφορά της Τρόικας στην Ελλάδα και βάζει τους όρους για την επιβολή του νέου μνημονίου.
Τα κόμματα που συγκρότησαν την νέα κυβέρνηση δεν αποδέχθηκαν μόνο την  πρωτοκαθεδρία της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά αλλά και την πραγματική κυριαρχία του κεφαλαίου στην Ελληνική κοινωνία, τοποθετώντας για δεύτερη φορά κεντρικό τραπεζίτη στην πολιτική ηγεσία της χώρας.
Το νέο μνημόνιο που θα περάσουν θα κάνει τα προηγούμενα να ωχριούν σε επιθετικότητα.
Η Δημοκρατία και οι θεσμοί θα παραμείνουν όμηροι στα χέρια των δανειστών ενώ  η καταστολή και η κρατική βία θα προσπαθήσουν να ανοίξουν τον δρόμο της πολιτικής τους.
Όλοι εμείς που γίναμε κομιστές της ελπίδας.
Όλοι εμείς  που στρατευτήκαμε σε αυτόν τον άνισο αλλά ωραίο αγώνα, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους.
Στις πλατείες, τις γειτονιές, στα κινήματα, στους μαζικούς χώρους, στον πολιτισμό.
Και το κυριότερο με την ισχυρή κοινοβουλευτική μας ομάδα που θα δώσει την δική της απάντηση στα επαίσχυντα νομοσχέδια που κυοφορούνται.
Αυτοί έσωσαν τις αγορές, γιατί αυτή είναι η δουλειά τους.
Εμείς θα βοηθήσουμε την πληγωμένη κοινωνία, γιατί μας χρειάζεται κοντά της. 
Σήμερα σαν αξιωματική αντιπολίτευση και αύριο σαν κυβέρνηση της αριστεράς.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας