Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Απάντηση στην Κα Μπούσιου Βιολέτα


Tου Αλέξανδρου Σαριαννίδη*
Με έκπληξη διάβασα το σχόλιό σας σχετικά με την καταδικαστική απόφαση για τους κατοίκους της Ακρινής. Όσον αφορά την συμπαράσταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Ε. Κοζάνης και την πρόθεση των νομικών κ. Βασίλειου Καπερνάρου και Νικόλαου Πρωτέδικτου να εκπροσωπήσουν νομικά τους κατοίκους της Ακρινής, αφενός θα ήθελα να σας θυμίσω την εκπροσώπηση των κατοίκων του ΑΓ. Δημητρίου από τον κ. κωνσταντόπουλο του τότε Συνασπισμού, και δε θυμάμαι να αντιδράσατε έτσι τότε, αφετέρου θα ήθελα να σας μεταφέρω την απογοήτευση των κατοίκων της Ακρινής που κανένας σύλλογος, φορέας, Δήμος, Περιφέρεια, βουλευτές νομού που έχουν λόγο στο δημόσιο βίο του νομού όχι μόνο δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο αλλά δεν δήλωσε δημόσια τη συμπαράσταση του στην άδικη αυτή απόφαση εναντίον των κατοίκων της Ακρινής.


     Η προσφορά προς τους Κατοίκους της Ακρινής θα ήταν δεκτή από όπου και αν προέρχονταν, κέντρο ή περιφέρεια, όπως δεκτή, και ευχαριστούμε γι΄ αυτό, έγινε η προσφορά από την  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας της νομικής εκπροσώπησης των κατοίκων από τον κ. Δημήτριο Κωνσταντινίδη. Το γεγονός ότι οι κύριοι Καπερνάρος και Πρωτέδικτος θέλουν να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους της Ακρινής σε καμία περίπτωση δεν προσβάλει το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής αλλά ας αποτελέσει παράδειγμα για ανάλογες πρωτοβουλίες.

     Θα ήθελα να σταθώ περισσότερο στην τέταρτη παράγραφο του σχολίου σας όπου εμμέσως πλην σαφώς αποδέχεστε την ενοχή των κατοίκων χωρίς να γνωρίζετε καν την ουσία της υπόθεσης και το σκεπτικό της απόφασης των δικαστών. Επειδή κάνετε αναφορά σε επιστημονική ανεπάρκεια των δικαστών Κοζάνης, να σας ενημερώσω ότι η ενοχή των κατοίκων στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο στην καταγραφή των πινακίδων των αυτοκινήτων που βρέθηκαν στον χώρο της κινητοποίησης, χωρίς να αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάνει οτιδήποτε αξιόποινο και επιπρόσθετα από λάθος καταγραφή πινακίδας καταδικάστηκαν δυο μεγάλης ηλικίας άνθρωποι κάτοικοι Αιανής, που εγώ και οι συγχωριανοί μου πρώτη φορά τους είδαμε στο δικαστήριο. Θεωρώ άστοχο το σχόλιό σας ότι ¨ η διαφορετική απόφαση για τα ίδια πραγματικά περιστατικά θα υποδήλωνε εμμέσως πλην σαφώς η την επιστημονική ανεπάρκεια των δικαστών Κοζάνης ή έστω την «υποταγή τους» στον προβεβλημένο από τα ΜΜε δικηγόρο¨. Το εφετείο υπάρχει γι΄ αυτόν τον συγκεκριμένο λόγο, και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που στο εφετείο αλλάζει η πρωτόδικη απόφαση. Στο εφετείο τα ίδια πραγματικά περιστατικά υπάρχουν και στις περισσότερες περιπτώσεις οι ίδιοι δικηγόροι όμως η απόφαση πολλές φορές αλλάζει αυτό όμως δεν προσβάλει του δικαστές του πρωτόδικου δικαστηρίου.

     Εσείς βέβαια με την επιστολή σας αυτή ενώ κατηγορείτε τους Ανεξάρτητους Έλληνες για πολιτική σκοπιμότητα, θεωρήσατε προφανώς, αφελείς όλους τους αναγνώστες της επιστολής σας, διότι πιστέψατε ότι δεν θα φανούν τα δικά σας πολιτικά κίνητρα και η δική σας πολιτική σκοπιμότητα. 
   
*ΣΑΡΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &
ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΚΡΙΝΗΣ
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας