Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Λεφτά υπάρχουν αλλά…πού είναι τα λεφτά;;;

Του Παναγιώτη Πλιάτσιου-»Πρωινός Λόγος» 13-6-2012
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί η χθεσινή, διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τις πρώτες του απαντήσεις στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, αλλά και στην εισαγωγή του, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε μεταξύ την επαναφορά του κατώτατου μισθού για όλους. «Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ για όλους. Επίδομα ανεργίας στα 461 ευρώ για 2 χρόνια. Επαναφορά της μετενέργειας», είπε, μεταξύ άλλων, ενώ, στην ίδια συνέντευξη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για αξιοπρεπή σύνταξη και περίθαλψη ανεξάρτητα από το εισόδημα ενώ μίλησε για ένα νέο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης οικονομίας.

Πολύ ωραία, όμορφα και καλά. Ποιός δεν θα ήθελε την επαναφορά του κατώτατου μισθού, ή την αύξηση του επιδόματος ανεργίας; Και, φυσικά, και μεγαλύτερες συντάξεις και πολύ καλύτερη υγεία και παιδεία και, και, και…Και πολλά άλλα, φυσικά! Όμως, για μια ακόμη φορά, δεν ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του συγκεκριμένους αριθμούς. Κοστολογημένα μέτρα, με ποσά ανά πρόταση και ισοδύναμα μέτρα. Πόσα θα εισπράξει η «κυβέρνηση της Αριστεράς» από νέους φόρους των «πλουσίων» και πόσα θα «δώσει» στο λαό. Γι’ αυτά ούτε συζήτηση, ούτε κουβέντα.
Ένα νέο «λεφτά υπάρχουν», χωρίς και αυτή τη φορά να μας πει κανείς «πού είναι τα λεφτά»! Και πολύ φοβάμαι πως από την ερχόμενη Δευτέρα, σε μια περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμού της «κυβέρνησης της Αριστεράς», με τα ταμεία της χώρας άδεια, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του θα τρέχουν και…δεν θα φτάνουν! Γιατί, πολύ απλά, είναι αδύνατον να υλοποιηθούν οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις, τουλάχιστον στα θέματα της οικονομίας και των εύκολων και ανέξοδων παροχών…
kozanimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας