Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Παπαδήμος : «Η Ελλάδα μπορεί να βρει θεραπεία μόνο εντός ευρωζώνης»

Σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο Λουκάς Παπαδήμος αναφέρει ότι η έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα και θα προκαλούσε περισσότερα δεινά απ' ότι η παραμονή της σε αυτήν και τονίζει ότι οι συνέπειες μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν «πολύ αρνητικές».
«Γι' αυτό πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να θεραπευτεί καλύτερα όντας εντός της Ευρωζώνης, παρά εκτός» γράφει ο κ. Παπαδήμος και επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε ξεκάθαρες βελτιώσεις στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την μείωση των ελλειμμάτων, κατά το 2010 και το 2011.

Ο πρώην πρωθυπουργός συμπληρώνει ότι τα δυο κύρια ρίσκα για την οικονομία της χώρας μας πηγάζουν από τις ακόμη μεγαλύτερες περικοπές δαπανών που θα επιδείνωναν την ύφεση, αλλά επίσης και από την απώλεια της εμπιστοσύνης των αγορών στην ικανότητα της Ελλάδας να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής αναδιάρθρωσης είναι προϋπόθεση για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας