Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Είδα όνειρο την κυβέρνηση

Του Στέφανου Τζανάκη
Έχω μια υποψία: οι Αντώνης Σαμαράς και Αλ. Τσίπρας,οι εκπρόσωποι του «νέου δικομματισμού», στην πραγματικότητα δεν θέλουν να νικήσουν στις εκλογές. Όχι επειδή δεν επιθυμούν την εξουσία αλλά επειδή είναι έξυπνοι άνθρωποι.
Σκέφτεστε τι θα έχει να αντιμετωπίσει ο νικητής των εκλογών; Μόλις βγουν τα αποτελέσματα, θα πρέπει να αρχίσει τις συνεννοήσεις με τα άλλα κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση. Και επειδή κυβέρνηση δεν γίνεται χωρίς το πρώτο κόμμα, όλοι οι άλλοι θα ξέρουν ότι ο νικητής είναι ένα το κρατούμενο - και θα αρχίσουν να βάζουν όρους.
Αλλά κι αυτό θα τελειώσει κάποια στιγμή - διότι αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, θα τους πάρει όλους μαζί ο λαός με τις πέτρες, αφού σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα θα αυτοκαταστραφεί χωρίς άλλες περιττές διατυπώσεις.
Ο Αρμαγεδδών
Άντε και σχηματίστηκε η κυβέρνηση: αν είναι του κ. Σαμαρά, θα πρέπει να πάρει μέτρα 11 δισ. ευρώ που τα έχουμε προσυμφωνήσει με την τρόικα - και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός να πάει στις Βρυξέλλες για να αρχίσει την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου - Κύριος οίδε με ποιους και πώς - και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ήδη βγάλει τον κόσμο στον δρόμο. Εν ολίγοις, άντε να περάσει το καλοκαίρι για να δούμε τι θα απογίνουμε...
Αν η κυβέρνηση είναι του κ. Τσίπρα, μπορεί το μαρτύριο να κρατήσει πολύ λιγότερο: θα πάει στη Βουλή τον νόμο για την ακύρωση του Μνημονίου - και μετά θα περιμένει να δει κατά πόσον η κίνησή του είναι πυρηνικό όπλο ή μια καλή δικαιολογία που προσφέρουμε στην ευρωζώνη για να μας κάνει έξωση και επιστροφή στη δραχμή. Κι αν η δική μας φτώχεια είναι πυρηνικό όπλο, τότε τι είναι η φτώχεια των Ισπανών; Ο Αρμαγεδδών;
Αρα, μας δουλεύουν: δεν θέλουν να νικήσουν στις εκλογές - διότι ο νικητής της Κυριακής θα είναι ο χαμένος της Δευτέρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας