Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Κόλαση το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Κόλαση χαρακτήρισε το σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Γιάννης Στουρνάρα, o oποίος παράλληλα εξήγησε πως η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή...
Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή «που είχε ένα νόμισμα το οποίο απλώς το υποτίμησε. Θα πάμε σε άλλο νόμισμα και πηγαίνοντας σε άλλο ξένο νόμισμα θα ανοίξουν πολύ μεγάλες τρύπες στους ισολογισμούς των τραπεζών, των ιδιωτών, των επιχειρήσεων» και χαρακτήρισε «κόλαση» το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι κόλαση.

Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να προκύψει από τις εκλογές, πρόσθεσε, «πρέπει να δεσμευτεί ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ και ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ή μάλλον θα κάνει πράξεις ή δεν θα κάνει παραλείψεις που ενδεχομένως θα διακυβεύσουν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη».
Μάλιστα σημείωσε πως  είναι στο χέρι της Ελλάδας να ξεφύγει από τη δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, προχωρώντας στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στη δημοσιονομική προσαρμογή που δεν θα θέσει σε κίνδυνο την παραμονή της στην Ευρωζώνη.
«Η  Ε.Ε. δεν είναι εχθρός μας αλλά σύμμαχός μας» τόνισε  και για αυτό  «θα πρέπει να συζητήσουμε στο πλαίσιο πνεύματος συνεργασίας να βρούμε τις διορθώσεις που χρειάζεται σήμερα το πρόγραμμα».
Ανέφερε, όμως ότι επιβάλλεται η αναδιαπραγμάτευση μέρους του προγράμματος, καθώς η ύφεση είναι βαθύτερη από τις εκτιμήσεις, με στόχο την αύξηση της ρευστότητας και την επίτευξη ανάπτυξης.
www.iefimerida.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AIVRES PASOKE....DE SE DIABAZEI PLEON KANEIS....KATRAKILA MEGALI....

Ανώνυμος είπε...

αι-βρες... ο τελευταιος που θα καταληξει στο συριζα χαχαχαχα

Το Προφίλ μας