Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Μοσκοβισί: Φυσικά και θα τεθεί θέμα εξόδου της Ελλάδα από το ευρώ

Τοποθέτηση του γάλλου υπ. Οικονομικών στις προεκλογικές εξαγγελίες Τσίπρα
Τοποθέτηση του Γάλλου υπ. Οικονομικών στις προεκλογικές εξαγγελίες Τσίπρα.
«Αναμφίβολα θα τεθεί θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της», απάντησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τις τοποθετήσεις του περί «κατάργησης του Μνημονίου».
Παρότι η επιλογή ανήκει στους Έλληνες, όπως είπε, θα ήταν «σαφώς προτιμητέο από τις ελληνικές εκλογές να αναδειχθεί μια κυβέρνηση υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του ευρώ».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα λιτότητας, σύμφωνα με όσα έχουν υπογραφεί, θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ερωτηθείς εάν το υπουργείο του έχει προετοιμαστεί για το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ Μοσκοβισί παραδέχθηκε ότι «έχουν ίσως γίνει κάποιες σκέψεις εδώ κι εκεί», αλλά πρόσθεσε πως «θα εργαστεί προκειμένου να
αποφευχθεί το σενάριο αυτό».
Το να γίνει προετοιμασία ενός σχεδίου για μια συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα ήταν «διόλου λογικό».
Η Ελλάδα, επισήμανε, πρέπει να παραμείνει στη νομισματική ένωση, επειδή έχει προχωρήσει η «ολοκλήρωση» στην Ευρωζώνη, «επειδή δεν θέλουμε να υπάρξει φαινόμενο ντόμινο και επειδή έχουμε ήδη δεσμεύσει πολλά χρήματα, 150 δισ. ευρώ».
Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο την 22α Μαΐου, ο Μοσκοβισί είχε ταχθεί εναντίον κάθε σεναρίου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Είχε επισημάνει ότι η ελληνική έξοδος θα προκαλούσε μια μετάδοση της κρίσης χρέους «η ένταση της οποίας δεν θα ήταν προβλέψιμη και ενδεχομένως ούτε ελέγξιμη», ενώ είχε τονίσει πως πρέπει να «γίνουν τα πάντα» ώστε να αναδειχθεί μετά τις εκλογές την 17η Ιουνίου μια ελληνική κυβέρνηση που τάσσεται υπέρ του ευρώ και θα δεσμευτεί «να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου (η Ελλάδα) να παραμείνει στην Ευρωζώνη».
ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν τον φωνάζετε να ψηφίσει και αυτός ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ για σίγουρα πράγματα

Το Προφίλ μας