Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Πλήρης διάψευση των ισχυρισμών της Ραχήλ Μακρή για τους δήθεν “142 συμβούλους του πρώην υπουργού ΠΕΚΑ”-Είχε λιγότερες από τις μισές που προβλέπει και η νομοθεσία!

Από το kozanimedia.gr
Λιγότερες από τις μισές θέσεις συμβούλων τις οποίες προβλέπει και η κείμενη νομοθεσία, είχε ο πρώην υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με επίσημη απάντηση που είχε δοθεί και σε σχετικό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, διαψεύδεται πλήρως ο ισχυρισμός της υποψήφιας βουλευτή των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Ραχήλ Μακρή, στο debate των Σερβίων, περί δήθεν “142 συμβούλους”, ο οποίος προκάλεσε και την άμεση αντίδραση του Πάρι Κουκουλόπουλου.  Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο τότε υπουργός ΠΕΚΑ είχε ξεκινήσει να στελεχώνει το γραφείο του, από τις 16 Ιουνίου του 2011. 
Ένα Υπουργικό Γραφείο στελεχώνεται από το “μηδέν”, χωρίς δηλαδή να βρίσκει ο εκάστοτε Υπουργός υφιστάμενο προσωπικό σε αυτό, καθώς η όποια σχέση εργασίας λύνεται αυτοδίκαια. Οι 32 θέσεις, λοιπόν, που είχαν ήδη καταληφθεί ήταν λιγότερες από τις μισές που περιγράφει η σχετική νομοθεσία και οι ελάχιστες δυνατές, δεδομένου ότι έχουν καταργηθεί οι αντίστοιχες θέσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος (του κ. Μωραιτη), του οποίου τις αρμοδιότητες ασκούσε πλέον ο ίδιος ο Υπουργός.
Επίσης οι 10 από αυτές τις θέσεις ήταν με απόσπαση, επομένως ήταν ΗΔΗ δημόσιοι υπάλληλοι. Στην ουσία ο ΥΠΕΚΑ   ανταπεξήλθε στις υποχρεώσεις του Υπουργείου, έχοντας προσλάβει 22 συνεργάτες, σε σύνολο 67 προβλεπόμενων από τη νομοθεσία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι 32 θέσεις, λοιπόν, που είχαν ήδη καταληφθεί ήταν λιγότερες από τις μισές που περιγράφει η σχετική νομοθεσία....και γιατί δεν καταργούσατε την σχετική νομοθεσία,λόγο δημοσίου συμφέροντος τους μισθους μας πως τους κατεβάσατε.Αν κάθε υπουργός έχει 32 συμβούλους και γραματείς κάνω και εγω τον υπουργό.

Το Προφίλ μας