Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Στον «αέρα» από πλευράς προθεσμιών του ΕΣΠΑ προκηρύξεις έργων προϋπολογισμού 130 εκ. ευρώ

ΣΕ περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των προκηρύξεων έργων του ΕΣΠΑ που βρίσκονται στον «αέρα» και η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 30 Ιουνίου. Πρόκειται κυρίως για προγράμματα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JESSICA, καθώς και για έργα περιβαλλοντικής προστασίας και αναβάθμισης και αξιοποίησης λιμνών σχεδόν σε όλες της περιφέρειες της χώρας. Τα προγράμματα αυτά είναι τα εξής:

    Ψηφιακή τουριστική προβολή της περιφέρειας Ιόνιων Νησιών. Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων τις εξής δράσεις:
•    ενοποίηση ή/και διασύνδεση σχετικών υφιστάμενων διαδικτυακών τόπων,
•    δημιουργία ειδικών portals και ιστοσελίδων,
•    υλοποίηση εφαρμογών εικονικής - ψηφιακής αναπαράστασης & περιήγησης,
•    παραγωγή ψηφιακού υλικού,
•    ανάπτυξη εφαρμογών Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και η πληροφόρηση - προβολή μέσω αυτών,
•    δημιουργία ψηφιακών θεματικών και χωρικών, πολιτισμικών και περιβαλλοντικών δικτύων (δικτύωση). Προϋπολογισμός  2.800.000 ευρώ.
    Ψηφιακές υπηρεσίες στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης. Αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης από τους παραγωγούς και σύνδεση αυτής με την ηλεκτρονική πύλη e-ΥπΑΑΤ.  Η πρόσκληση απευθύνεται στον Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Προϋπολογισμός  4.500.000 ευρώ.
    Χρηματοδότηση έργων στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JESSICA. Προϋπολογισμός  10.000.000 ευρώ.
    Χρηματοδότηση έργων στην περιφέρεια Βορ. Αιγαίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JESSICA.  Προϋπολογισμός  10.000.000 ευρώ.
    Χρηματοδότηση έργων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας JESSICA. Προϋπολογισμός 28.000.000 ευρώ.
    Χρηματοδότηση έργων στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JESSICA. Προϋπολογισμός  15.000.000 ευρώ.
    Χρηματοδότηση έργων στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JESSICA. Προϋπολογισμός  15.000.000 ευρώ.
    Χρηματοδότηση έργων στην Πελοπόννησο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JESSICA. Προϋπολογισμός  28.000.000 ευρώ.
    Χρηματοδότηση έργων στην Ήπειρο  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JESSICA. Προϋπολογισμός  15.000.000 ευρώ.
    Εκπόνηση μελετών με αντικείμενο την αξιοποίηση και ανάδειξη της Λίμνης Κερκίνης, την αξιοποίηση και ανάπτυξη του ορεινού όγκου Μπέλες και τη σύνδεσή του με τη λίμνη, τη μελέτη κτιριακών εγκαταστάσεων στα Λουτρά Σιδηροκάστρου και τέλος την ανάπτυξη της λουτρόπολης Σιδηροκάστρου. Προϋπολογισμός 280.000 ευρώ.
    Εκπόνηση υποστηρικτικών μελετών και τη λήψη υπηρεσιών συμβούλου υποστήριξης με αντικείμενο την προώθηση της ωρίμασης τόσο των έργων ανάπλασης όσο και του έργου παραχώρησης της εκμετάλλευσης του συνεδριακού κέντρου για το έργο "Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου". Προϋπολογισμός  165.000 ευρώ.
    Τεχνική υποστήριξη για την ωρίμαση του έργου «Ενεργόπολις - Κοζάνη». Στην πρόσκληση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
•    Εκπόνηση μελέτης ενεργειακής απόδοσης πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας με εφαρμογή τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,
•    εκπόνηση μελέτης ενεργειακής απόδοσης πρότυπου βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος δημοτικού - νηπιαγωγείου με εφαρμογή τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,
•    εκπόνηση μελέτης εφαρμογής και σύνταξη τευχών δημοπράτησης κέντρου διάδοσης τεχνολογίας TECHNOPOLIS,
•    τεχνική υποστήριξη του δήμου Κοζάνης για την παρακολούθηση της υλοποίησης των έργων του προγράμματος δράσης «ΕΝΕΡΓΟΠΟΛΙΣ»,
•    Master Plan ενεργειακού άξονα που θα συμπεριλαμβάνει την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των νέων εδαφών της λίμνης Πολυφύτου και Πιερίων και της λίμνης Βεγορίτιδας. Προϋπολογισμός  1.170.000 ευρώ.
    Εκπόνηση μελετών για την προστασία της λίμνης Καστοριάς, την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος ναυταθλητικού κέντρου. Προϋπολογισμός 2.045.000 ευρώ.
    Υπηρεσίες συμβούλου τεχνικής υποστήριξης με αντικείμενο την ωρίμαση έργων για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Απευθύνεται στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού ΑΕ. Προϋπολογισμός 50.000 ευρώ.
    Τεχνική υποστήριξη για την ωρίμαση του έργου «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα». Πρόκειται για την υλοποίηση και επικαιροποίηση των απαραίτητων υποστηρικτικών μελετών για την ωρίμαση του έργου "Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα". Απευθύνεται στο δήμο Γρεβενών και χρηματοδοτεί υπηρεσίες συμβούλων τεχνικής υποστήριξης. Προϋπολογισμός  145.000 ευρώ.
    Τεχνική υποστήριξη για την ωρίμαση του έργου «Αξιοποίηση και ανάδειξη Λίμνης Πολυφύτου». Πρόκειται για την εκπόνηση μελέτης διασύνδεσης της λίμνης Πολυφύτου με τα κάστρα Σερβίων, καθώς και τη μελέτη ανάπτυξης και αξιοποίησης ναυταθλητικών εγκαταστάσεων. Το πρόγραμμα απευθύνεται στο δήμο Σερβίων-Βελβεντού. Χρηματοδοτούνται οι υπηρεσίες συμβούλων τεχνικής υποστήριξης. Ο προϋπολογισμό του έργου είναι  300.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας