Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΚΚΕ: ΛΑΡΚΟ 100% στο δημόσιο με κοινωνικοποιημένο όλο τον ορυκτό και φυσικό πλούτο της χώρας μας


Ένας ακόμα εκβιασμός για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, προσανατολισμένος και στα εκλογικά διλήμματα που βολεύουν τους διαχειριστές του συστήματος βρίσκεται σε εξέλιξη.Η Επιτροπή Αποκρατικοποίησης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Σωματείων της επιχείρησης πως στις 30 Ιουνίου, με τη λήξη της άδειας διαχείρισης αποβλήτων της, θα κλείσει καταδικάζοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και σε μαρασμό την ευρύτερη περιοχή Σερβίων.

Η κίνηση αυτή είναι εξέλιξη της ταχτικής που ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.  Οι ιδιωτικοποιήσεις πάντα συνοδεύονται με απολύσεις, μειώσεις μισθών και τσάκισμα  των εργατικών δικαιωμάτων.
Ο εκβιασμός αυτός αποσκοπεί στο να εξασφαλιστεί, με την πίεση των εργατών, η διαχείριση των αποβλήτων από τον ιδιώτη, όπως όπως και σύμφωνα με τα συμφέροντά του. Ταυτόχρονα με τον εκβιασμό και την απειλή της ανεργίας επιχειρούν να δημιουργήσουν αίσθημα ανασφάλειας του προσωπικού της. Να το εξωθήσουν στη στήριξη κομμάτων που ανέχονται και θέλουν να διαχειριστούν ψηφοθηρικά το συγκεκριμένο εκβιασμό.
Σε αυτές τις συνθήκες το ΚΚΕ επισημαίνει:
Η ΛΑΡΚΟ, που αποτελεί στρατηγικής σημασίας επιχείρηση για τη χώρα, πρέπει να ζήσει και να αναπτυχθεί προς όφελος του λαού και του τόπου. Μαζί με όλο τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας και με ενιαίο φορέα αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα μπορεί να συμβάλει στον άλλο δρόμο ανάπτυξης που χρειάζεται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Μια τέτοια εξέλιξη στη ΛΑΡΚΟ μπορεί να πάρει αξιόπιστα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Για την καθετοποίηση της παραγωγής και την αξιοποίηση των αποβλήτων της σύμφωνα με την υπάρχουσα τεχνολογία.
Καλούμε τους εργαζόμενους της επιχείρησης να μην υποκύψουν στον εκβιασμό. Να τους αγνοήσουν. Χωρίς αυταπάτες για μεσοβέζικες λύσεις, να συμπορευτούν με τους κομμουνιστές στο δρόμο του αγώνα, ώστε να τους ματαιώσουμε τα σχέδια.
Κεντροδεξιές, κεντροαριστερές ή ψευτοαριστερής εκδοχής και φρασεολογίας κυβερνήσεις ούτε μπορούν ούτε θέλουν να λύσουν το πρόβλημα.
ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ. Πολύ δε περισσότερο, όταν είναι αδύνατη η φιλολαϊκή ανάπτυξη μέσα στο «ευρωπαϊκό πλαίσιο». Όταν είναι γνωστό ότι η πορεία προς τις ιδιωτικοποιήσεις (αποκρατικοποίηση), είναι στρατηγική επιλογή του ευρωενωσιακού κεφαλαίου.     
Δεν απορρίπτουν τις κατευθύνσεις τους, αλλά τις παζαρεύουν.
Δε θέλουν την κατάργηση της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης, αλλά τη διαπραγμάτευσή της με τα αφεντικά.
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, πέρα από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια για να γίνουν αρεστοί στο λαό, δε μπορούν να εξασφαλίσουν λύσεις στο πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ, λόγω της στρατηγικής τους.
Εγγύηση και ελπίδα για τους εργαζόμενους της περιοχής είναι η συνέχιση και το δυνάμωμα της ταξικής πάλης μετά τις εκλογές στις 17/6 με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ,  που θα παλέψει με συνέπεια μέσα και έξω από την βουλή ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.
Τη μοναδική πολιτική δύναμη που στέκεται πάντα με το μέρος του λαϊκού συμφέροντος και της αλήθειας. Που προσανατολίζει σωστά τους αγώνες και μπορεί να οδηγήσει το λαό στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης και της κοινωνίας της εκμετάλλευσης.   


ΚΟΖΑΝΗ           ΙΟΥΝΗΣ 2012
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας