Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Κλείνουν εφορίες-Παραμένουν υπάλληλοι

του Παναγιώτη Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Μερικώς…αίσιο τέλος φαίνεται πως θα έχει το θέμα με το κλείσιμο των Εφοριών σε Δήμους της περιοχής, όπως στα Σέρβια-Βελβεντό και στο Βόιο, αλλά και στο γειτονικό Άργος Ορεστικό, με δεδομένη, πάντως, την απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών να κλείσει οριστικά δεκάδες ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αλλά και τη σχετική δέσμευση που ανέλαβε ενώπιον των δημάρχων Βασίλη Κωνσταντόπουλου, Παναγιώτας Ορφανίδου και Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, μετά το κλείσιμο, θα παραμείνουν σε κάθε Δήμο ένας ή δυο υπάλληλοι, ώστε να εξυπηρετούνται μερικώς, έστω, οι δημότες για μια σειρά θεμάτων. Οι τρεις δήμαρχοι παρέδωσαν και σχετικό ψήφισμα στον Παντελή Οικονόμου, με τα αιτήματά τους.
Η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Βοϊου για το θέμα έχει ως εξής: «Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, είχε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, η Δήμαρχος Βοϊου, Παναγιώτα Ορφανίδου για το θέμα της αναστολής λειτουργίας των ΔΟΥ. Η Δήμαρχος Βοϊου επανέλαβε τις προτάσεις για την ανάγκη να συνεχιστεί η εξυπηρέτηση των πολιτών για φορολογικά θέματα στις περιοχές όπου θα ανασταλεί η λειτουργία των εφοριών, ώστε να μην ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις όσοι έχουν συχνές συναλλαγές και ιδιαιτέρως οι επαγγελματίες της περιοχής. Ο Αναπληρωτής Υπουργός των Οικονομικών, τόνισε πως σε όποια ΔΟΥ κλείνει ο σχεδιασμός προβλέπει την παραμονή ενός ή δύο υπαλλήλων προς εξυπηρέτηση των πολιτών και εν συνεχεία παρέλαβε κοινό υπόμνημα των Δημάρχων Βοΐου, Σερβίων- Βελβεντού και Άργους Ορεστικού, όπου περιγράφονται οι προτάσεις για τη συνέχιση λειτουργίας φορολογικής εξυπηρέτησης των πολιτών. Αναλυτικά το υπόμνημα έχεις ως εξής:
«Σε συνέχεια συνάντησής μας στο Υπουργείο Οικονομικών σας υποβάλλουμε τις προτάσεις μας όσον αφορά τη φορολογική εξυπηρέτηση των δημοτών μας, η οποία διασφαλίζεται με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1)      Ίδρυση φορολογικού ΚΕΠ- Τοπικού Γραφείου Εξυπηρέτησης στην έδρα κάθε καταργούμενης ΔΟΥ τα οποία θα στελεχωθούν με τουλάχιστον δύο(2) υπαλλήλους, όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου με αρ. πρωτ. Δ2Α1153369ΕΞ2011/8.11.2011
2)      Να αποσταλεί γραπτή οδηγία προς τους Διευθυντές των ΔΟΥ υποδοχής για την έκδοση σχετικής απόφασης των απαιτούμενων υπαλλήλων
3)      Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων προτείνουμε εκτός από τις διαδικασίες του Υπουργείου Οικονομικών που ήδη προβλέπεται να διεκπεραιώνονται από τα ΚΕΠ, να προστεθούν και οι παρακάτω αρμοδιότητες:
α) αρμοδιότητα μητρώου, σύμφωνα με το Π.Δ. 218/ΦΕΚ168/25.07.2001
β) παραλαβή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος
γ) παραλαβή τροποποιητικών δηλώσεων ΦΠΑ
δ) Χορήγηση αντιγράφου εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος επιτηδευματιών
ε) παραλαβή δηλώσεων ενδοκοινοτικών συναλλαγών(αποκτήσεων- παραδόσεων)

Οι Δήμαρχοι
 Παναγιώτα Ορφανίδου- Βοϊου
Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου- Ορεστίδος
Βασίλης Κωνσταντόπουλος- Σερβίων- Βελβεντού

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αφου θα κλείσει οριστικα του χρόνου, τι νόημα εχει αν θα μείνει ενας υπαλληλος.Ο κόσμος, θα πηγαίνει Κοζάνη.Αυτο ειναι ολο και θα κουράζεται.

Το Προφίλ μας