Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Προβλέψεις για το 2012

Η Άση Μπήλιου, ο Κώστας Λεφάκης και ο Γιώργος Πανόπουλος μας κάνουν δώρο τις προβλέψεις τους για το 2012 οι οποίες ναι, είναι ευοίωνες!
Κώστας Λεφάκης
«Ας πούμε πρώτα τα θετικά, ότι δεν θα γίνει κάποια τεράστια καταστροφή , στον βαθμό που πολλοί φοβούνται ή προπαγανδίζουν. Στα πολιτικά, οι εκλογές δεν θα γίνουν τον Φεβρουάριο, θα καθυστερήσουν. Επίσης, παρά το κυνηγητό η τουριστική περίοδος θα αποδώσει.
Στα λιγότερο θετικά κατατάσσω κάποια άλλα γεγονότα που πιστεύω ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί όπως μυστικές συμφωνίες με τη Γερμανία για παραχώρηση εδαφών στη Μακεδονία με σκοπό την εκμετάλλευση του γεωφυσικού μας πλούτου. Άλλωστε με τη Γερμανία έχουμε μια καρμική – αστρολογικά – σχέση. Όσον αφορά στα πολύτιμα ορυκτά – πέρα από το πετρέλαιο -, αυτά θα περάσουν στη διάθεση της Αμερικής. Παρά το γεγονός ότι μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού θεωρεί ότι έχει αντιαμερικανικά φρονήματα, η νοοτροπία του είναι καθαρά αμερικανική.
 Το show off, η διασκέδαση, η μόδα, η κατανάλωση, ο ξιπασμός, ο νεοπλουτισμός δεν έχουν ευρωπαϊκό χαρακτήρα. Ακόμη, μπαίνουμε σε μια πορεία τεσσάρων ετών που δεν θα δώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά θα υπάρχει μεγάλη εναλλαγή προσώπων. Η ουράνια κατάσταση μου θυμίζει τις αρχές τις δεκαετίας του ’30, όταν μεγάλοι πλανήτες είχαν βρεθεί στα σημεία των ηλιοστασίων (Καρκίνος και Αιγόκερως) και των ισημερινών (Κριός και Ζυγός).
Έχουμε την τύχη της επιβίωσης. Για ένα διάστημα μερικών ετών ωστόσο θα κατέβει το βιοτικό επίπεδο και ανάλογα με τις αντοχές και την προσαρμοστικότητα του καθενός στα νέα δεδομένα θα κριθεί και η επαναδραστηριοποίησή του μετά το 2015. Από το φθινόπωρο του ’11 μέχρι το τέλος του ’13 είναι το πιο δύσκολο πέρασμα, με επίκεντρο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων το ’12. Όλο αυτό το διάστημα – το 2012 – δεν θα καταστραφούν τα πάντα, όπως λένε οι Μάγιας, αλλά γίνεται μια αλλαγή ισορροπιών. Το πέρασμα από το 2012 είναι σαν πέρασμα μέσα από μια στενωπό, που θα δείξει την αντοχή και την ικανότητα της αναπροσαρμογής για την επιβίωση. Επίσης, μέσα στο 2012 – Μάρτιο με Απρίλιο, ή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες – θα υπάρξει και ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Μετά το 2020 ίσως υπάρξει και μια επέκταση της Ελλάδας προς τον Βορρά. Τέλος, περιμένουμε ένα παράθυρο ανάκαμψης από το ’14 μέχρι και το ’18, καθώς από το ’20 και μετά ξεκινάει ένας άλλος κύκλος αλλαγών στο παγκόσμιο status quo».

Γιώργος Πανόπουλος
«Οι Κινέζοι έχουν μια παροιμία. Λένε “Αν θες να καταραστείς κάποιον, ευχήσου του να ζήσει σε ενδιαφέροντες καιρούς”. Από την άλλη πλευρά οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι σε τέτοιους καιρούς οι θεοί στέλνουν τους καλύτερους, τους πιο δυνατούς μαχητές. Οι Έλληνες αυτή την περίοδο ζουν σίγουρα σε ενδιαφέροντες καιρούς και φαίνεται πως θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Ζούμε τη στιγμή της σύγκρουσης παλιού και καινούργιου. Έπειτα από πενήντα χρόνια κατά τα οποία θεοποιήσαμε το χρήμα ήρθε η στιγμή να επιστρέψουμε στις πραγματικές αξίες. Τα πάντα είναι ρευστά. Όταν ο Ουρανός, πλανήτης του ξαφνικού, μπαίνει μέσα στο ουράνιο ……, ακόμη κι ένας αστρολόγος δυσκολεύεται να προβλέψει επακριβώς τι θα συμβεί. Η Ελλάδα περνά από συμπληγάδες. 

Αν ….θεός της Ελλάδας, τώρα είναι η στιγμή να εμφανιστεί. Η Ελλάδα έχει ήλιο στον Υδροχόο και ωροσκόπο Διδύμους, όλα δηλαδή στην επικοινωνία. Θέλει σκέψη, λογική και έργα αντί για λόγια.  Μέσα στο 2012 θα μπορούσε να προκύψει ακόμα και ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Η Ε.Ε., από την άλλη, που είναι Αιγόκερως αν θέλει να επιβιώσει θα πρέπει να φύγει από το στενό οικονομικό της πλαίσιο και να αποκτήσει κοινά όργανα διακυβέρνησης. Η κρίση της Ελλάδας θα αρχίσει να αμβλύνεται μετά το τέλος του 2012, το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι ένα σκληρό έτος. Το παλιό δεν θα κάνει εύκολα ένα βήμα πίσω για την έλευση της νέας εποχής, αλλά η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί».

Άση Μπήλιου
«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν πρόκειται για έναν ιό που χτυπάει την Ελλάδα μόνο, αλλά όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ευρώπη. Μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε ότι το επίκεντρο των εξελίξεων θα μετατοπιστεί και σε άλλες περιοχές. Χωρίς να περιμένουμε θαύματα, μέσα στο 2012 τα πράγματα σίγουρα θα είναι πιο ήπια, ξεκινώντας από τον Μάριο και με αισθητή καλυτέρευση από τον Ιούνιο και μετά, που μπαίνει ο Δίας στους Δίδυμους. Θα πρέπει να εξετάσουμε το δύσκολο τετράγωνο που μας έκανε ο Πλούτωνας και τη σύνοδο με τον Δία, που είναι στο ωροσκόπιο της Ελλάδας στον τομέα των οικονομικών. Θα δούμε ότι ο Δίας είναι στον Αιγόκερω, που είναι το ζώδιο της πτώσης του και είναι στον όγδοο οίκο, που έχει να κάνει με τα λεφτά των άλλων και όχι με τα δικά μας απαραίτητα. 
Μέσα στον ίδιο είναι και ο Ποσειδώνας, που εξηγεί τη ροπή που έχουμε ως έθνος για οικονομικές ατασθαλίες. Από τα γενέθλια μας άλλωστε είμαστε συνέχεια με δανεικά. Οι πιο πρόσφατες δυσκολίες οφείλονται στον Πλούτωνα, ο οποίος συνδέεται με την αλλαγή και τη μεταμόρφωση και ο οποίος περνάει σαν οδοστρωτήρας πάνω από τον Δία και θα φέρει ακόμα μερικές δυσκολίες μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Όταν γίνει η όψη ακριβείας και αρχίσουμε να απομακρυνόμαστε θα αρχίσει και η κατάσταση να γίνεται πιο ήπια, δηλαδή με το ’13. Παράλληλα, το ευρώ αποδεικνύεται η φούσκα του αιώνα και μας το δείχνει ο Ποσειδώνας, ένας πλανήτης που μας κάνει να παραμυθιαζόμαστε. Όταν γεννήθηκε το ευρώ ο Ποσειδώνας έμπαινε στον Υδροχόο, ο οποίος σχετίζεται με τη συλλογική συνείδηση και όχι με τη μονάδα και μας έκανε όλους να παραμυθιαστούμε, να παρασυρθούμε. Τώρα που ο Ποσειδώνας απομακρύνεται αρχίζουν και αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις και τα προβλήματα της νομισματικής  ένωσης.
Για την Ελλάδα τα καλύτερα ξεκινούν μετά το καλοκαίρι. Όσο για τις προβλέψεις των Μάγιας, έχουν σίγουρα δίκιο με μια μεταφορική έννοια. Υπάρχει μια μετάβαση, το τέλος μιας εποχής και η ανατολή μιας νέας. Σίγουρα η διαδικασία είναι επίπονη, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει».
Απόσπασμα από το Big Fish (Πρώτο Θέμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας