Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Απόπειρα εξαπάτησης …μέσω τηλεφώνου

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Οι παράνομοι έρανοι καλά κρατούν. Μόνο που οι κάθε λογής απατεώνες, δεν παίρνουν κατ’ ανάγκη τους δρόμους, διενεργώντας εράνους «σπίτι – σπίτι» για δήθεν φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά υπάρχουν και οι επιτήδειοι που …δουλεύουν με το τηλέφωνο.
Το τελευταίο διάστημα στον «Π» δεχτήκαμε αναφορές από κατοίκους των Σερβίων, ακόμη και από τη γειτονική Φλώρινα. Όπως μας είπαν, ένας κύριος, ο οποίος συστήνεται ως «Δεληγιάννης Βασίλης», τους τηλεφώνησε και προσπάθησε να τους αποσπάσει χρήματα, προσποιούμενος ότι διενεργεί έρανο εκ μέρους επιτροπής αλληλεγγύης, προκειμένου τα χρήματα να διατεθούν σε άπορους και οικονομικά ανήμπορους. Να σημειωθεί ότι ο υποτιθέμενος «Δεληγιάννης», στην περίπτωση των Σερβίων συστήθηκε ως υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στην περίπτωση της Φλώρινας συστήθηκε ως επιχειρηματίας.

Οι καταγγέλλοντες ευτυχώς δεν ενέδωσαν και δεν πίστεψαν στις δήθεν αγαθοεργίες, αντιθέτως, κάποιοι ζήτησαν από τον «φιλεύσπλαχνο» συνομιλητή τους, να τους γνωστοποιήσει εγγράφως που ακριβώς θα δοθούν τα χρήματα, για ποιο σκοπό και για λογαριασμό ποιας ακριβώς οργάνωσης γίνεται ο έρανος. Τότε βεβαίως, ο εν λόγω κύριος έκλεισε το τηλέφωνο.
Βεβαίως, σ’ αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι οι πολίτες να καταγγέλλουν παρόμοια συμβάντα στην αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας