Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Λουκέτο στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Πτολεμαΐδας

της Ρόης Βασβατέκη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Έντονες αντιδράσεις γονέων
Την έντονη αντίδρασή τους στην πρόθεση της δημοτικής αρχής Εορδαίας να βάλει λουκέτο στον Βρεφονηπιακό σταθμό Πτολεμαΐδας λόγω οικονομικής δυσπραγίας, εκφράζουν οι γονείς των παιδιών του σταθμού, ενώ προβληματισμένη εμφανίζεται η δημοτική αρχή η οποία προκειμένου να περιορίσει τις σχετικές δαπάνες του δήμου προσανατολίζεται στο να μεταφέρει τα παιδιά στον παιδικό σταθμό που βρίσκεται όπισθεν του ναού της Αγίας Σκέπης.
Συγκεκριμένα, οι γονείς πληροφορήθηκαν την Δευτέρα από την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του δήμου στο οποίο έχουν ενταχθεί πλέον διάφορες δομές του δήμου, όπως Μουσείο, Ωδείο και βρεφονηπιακοί σταθμού, Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, για την πρόθεση της δημοτικής αρχής να κλείσει τον εν λόγω βρεφονηπιακό σταθμό και να συγχωνευθεί με τον παιδικό σταθμό που βρίσκεται όπισθεν της Αγίας Σκέπης. Ο λόγος, όπως εξήγησε, η αδυναμία του δήμου να καλύπτει πλέον τα λειτουργικά έξοδα του βρεφονηπιακού σταθμού, και κυρίως η κάλυψη του ενοικίου, ύψους 700 ευρώ αλλά και η δαπάνη για τη θέρμανση του κτηρίου στην ΔΕΤΗΠ. Για να χρυσωθεί μάλιστα το χάπι επισημάνθηκε και το γεγονός ότι το εν λόγω κτήριο (ισόγειο κατάστημα) στο οποίο φιλοξενείται εδώ και χρόνια ο Βρεφικός σταθμός δεν διαθέτει αύλειο χώρο παρά μόνο ένα μικρό ακάλυπτο χώρο. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε να φιλοξενείται επί δεκαετίες ο Βρεφονηπιακός σταθμός στο συγκεκριμένο χώρο, όπως σχολίασαν κάποιοι γονείς.
Η αντίδραση των γονέων ήταν άμεση, καθώς αποφάσισαν τη σύσταση επιτροπής αγώνα για τη διεκδίκηση της απρόσκοπτης συνέχισης λειτουργίας του σταθμού. Στην ενυπόγραφη διαμαρτυρία τους μάλιστα τονίζουν ότι «το κλείσιμο του σταθμού στη μέση της χρονιάς για εμάς οι οποίοι είμαστε εργαζόμενοι είναι καταστρεπτικό, τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας», ενώ την κάθετη αντίδρασή του εξέφρασε στον «Π» ένας από τους γονείς, ο κ. Παναγιώτης Αμανατίδης, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να ξεκινά η περιστολή δαπανών από τη μοναδική δομή που υπάρχει για τα βρέφη, όταν μάλιστα πρόκειται για γονείς οι οποίοι είναι εργαζόμενοι και δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους», προσθέτοντας ότι «δεν θα συναινέσουμε στη δημιουργία αποθηκών για τα παιδιά μας», διότι κάτι τέτοιο σημαίνει η μεταφορά τους σε άλλο παιδικό σταθμό.
Βλέποντας την αντίδραση των γονέων η δημοτική αρχή πέρασε σε αναδίπλωση, αφού όπως μας πληροφόρησαν γονείς των παιδιών, η παριστάμενη δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου δήλωσε ότι πρόκειται για μια απλή σκέψη, αφού ο δήμος περνά δύσκολη περίοδο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάλυψης των δαπανών του βρεφονηπιακού σταθμού και δήλωσε ότι ο δήμος θα εξετάσει το ενδεχόμενο να συνεχίσει ο Βρεφικός τη λειτουργία του τουλάχιστον μέχρι τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.
Με βάση τα λεγόμενα των γονέων πάντως, η εξέλιξη αυτή δεν λύνει το πρόβλημα στέγασης του Βρεφονηπιακού σταθμού, γι’ αυτό και δήλωναν αποφασισμένοι να παραστούν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας προκειμένου να εκφράσουν στο σώμα τη διαμαρτυρία τους, καθώς όπως σημείωναν, ήδη η επίκληση της οικονομικής δυσπραγίας του δήμου οδήγησε πέρσι στην αναστολή χορήγησης φαγητού στα παιδιά του σταθμού και αναγκάστηκαν οι γονείς να καταβάλλουν πλέον τα τροφεία από την τσέπη τους.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο κλεισίματος του βρεφονηπιακού και συγχώνευσής του με τον παιδικό σταθμό στην Αγία Σκέπη, θα οδηγήσει πιθανότατα και σε εφεδρεία μέρους του προσωπικού που απασχολείται στον βρεφονηπιακό σταθμό, γι’ αυτό και παριστάμενοι στη συνέλευση δεν απέκλεισαν να ακολουθήσει και αντίδραση από τους εργαζόμενους αλλά και από τους εκπαιδευτικούς φορείς της Εορδαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας