Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τζογαδόρος ο υπάλληλος της ΕΑΣ Λάρισας

Από το kosmoslarisa.gr
Σαν βόμβα έσκασε χθες η είδηση μεταξύ των υπαλλήλων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας ότι ένας συνάδελφός τους κατηγορείται για κατάχρηση 550.000 ευρώ από το ταμείο. Το ποσό, μάλιστα, φαίνεται δυσθεώρητο καθώς οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Λάρισας είναι απλήρωτοι για τρεις μήνες με αποτέλεσμα στα όποια συναισθήματά τους να περιλαμβάνεται και αυτό της οργής καθώς πολλοί εξ αυτών τα φέρνουν δύσκολα βόλτα στην πιο δύσκολη ίσως περίοδο για την τοπική Ένωση.

Πάντως, μία από τις εξηγήσεις που δίνεται για την κίνηση του υπαλλήλου να παίρνει χρήματα από το ταμείο για χρονικό διάστημα που μπορεί να προσεγγίζει ακόμη και τα επτά χρόνια είναι το πάθος του για τον τζόγο. Αυτοί που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα επιμένουν ότι ο συγκεκριμένος έπαιζε μεγάλα ποσά σε τυχερά παιχνίδια. Παράλληλα, προχωράει η έρευνα της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών – λογιστών, η οποία μελετά όλα τα στοιχεία ώστε να καταλήξει σε πόρισμα τόσο για το ποσό της κατάχρησης, όσο και για τον τρόπο αλλά και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο γίνονταν παράνομες πράξεις. Το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και είναι προφανές ότι αναμένεται από όλους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πάντως, η υπόθεση έχει πολλά πλοκάμια που τώρα αρχίζουν να φαίνονται, καθώς πληροφορίες επισημαίνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί ζήτημα ακόμη και για όσους ορκωτούς λογιστές υπέγραφαν τους ισολογισμούς της ΕΑΣ Λάρισας κατά τα προηγούμενα έξι οικονομικά έτη.

Μάλιστα, φαίνεται να έχει κινητοποιηθεί το πειθαρχικό όργανο ελέγχου του Συνδέσμου Ορκωτών Λογιστών, το οποίο θα διερευνήσει αν υπάρχουν πράξεις ή παραλείψεις μελών του την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Μία ακόμη πλευρά του ζητήματος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο υπάλληλος που κατηγορείται για κατάχρηση φαίνεται πως έχει υπόλοιπο αδείας 125 (!) εργάσιμες ημέρες. Την …εργασιομανία αυτή κάποιοι την ερμηνεύουν ως ανάγκη του συγκεκριμένου ανθρώπου να μην λείπει από την δουλειά του ώστε να μην γίνει αντιληπτό ότι κάτι δεν πάει καλά. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι προχωράει και ο εσωτερικός διοικητικός έλεγχος σε όλα τα επίπεδα.

Σε ότι αφορά τον υπάλληλο, ήδη προσήλθε στην Ένωση άνθρωπος του στενού του περιβάλλοντος, ο οποίος γνωστοποίησε την απόφαση να σταλεί απολογητικό υπόμνημα στο πλαίσιο του διεξαγόμενου εσωτερικού ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας