Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης: Ενημέρωση στο Τεχνικό Λύκειο Κοζάνης


Ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης συνεχίζοντας το ενημερωτικό πρόγραμμα στα σχολεία του Ν. Κοζάνης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδας Διάσωσης επισκέφτηκε την Παρασκευή 9Δεκεμβρίου 2011 και ενημέρωσε τους σπουδαστές του Τεχνικού Λυκείου, για θέματα που αφορούν την Αιμοδοσία, την Δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκύτταρα), Μυελού των Οστών και Δωρεάς Ιστών και Οργάνων Σώματος.

Χειροκροτήματα και  ενθουσιασμός επικράτησε όταν ο πρόεδρος κ. Τσαουσίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μια συμμαθήτριά τους, η 18χρονη Εμπεσλίδου Ειρήνη, είναι ήδη από τον Οκτώβριο Δωρήτρια Μυελού των Οστών, ευαισθητοποιημένη από την ενημέρωση του συλλόγου στη διάρκεια της τοπικής εμποροβιοτεχνικής έκθεσης και χωρίς να συντρέχει οικογενειακός λόγος.
Αυτή η κίνηση της Ειρήνης τόνισε, αυτή η διάθεση προσφοράς, είναι ένδειξη αλτρουισμού αλληλοσεβασμού και προσφοράς στο συνάνθρωπο.
        Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι σπουδαστές για την Αιμοδοσία και την Δωρεά Οργάνων έγιναν δε πολλές ερωτήσεις για την δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (βλαστοκυττάρων) διαβεβαιώνοντας τους ομιλητές ότι σύντομα θα περάσουν την πόρτα του Συλλόγου για πληρέστερη ενημέρωση.
      Ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης τόνισε στα παιδιά ότι ¨η Ζωή και η υγεία δεν είναι έτσι απλά, αυτονόητα, η διάρκεια και η ποιότητα τους εξαρτώνται από την συμπεριφορά όλων μας.¨ δίνοντας έτσι έμφαση στην προσωπική ευθύνη του καθενός στη χρήση ΚΡΑΝΟΥΣ και ζωνών ασφαλείας, για την ανάγκη ασφαλούς οδήγησης. Τόνισε επίσης ότι σωστός πολίτης είναι ο καλά ενημερωμένος πολίτης, ώστε ελεύθερα και με γνώση να αποφασίζει για τη Ζωή του.
      Ευχαριστούμε την διεύθυνση και τους καθηγητές του Τεχνικού Λυκείου Κοζάνης  για την άψογη υποδοχή καθώς επίσης και τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, παράρτημα Κοζάνης για τη συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας