Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Financial Times : Ανίκανος και ψεύτης ο Καραμανλής


Το ελληνικό χρέος και πως περιήλθε η ελληνική οικονομία σε δραματική κατάσταση συνεχίζουν να απασχολούν τα διεθνή οικονομικά ΜΜΕ. Σε άρθρο της εφημερίδας Financial Times που υπογράφει ο δημοσιογράφος Άλαν Μπίτι, o πρώην πρωθυπουργός, Κώστα Καραμανλής χαρακτηρίζεται «ανίκανος και ψεύτης», ενώ επισημαίνεται ως «χαώδης» η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Στο άρθρο του ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι θεωρεί πιθανότερο σενάριο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ύστερα από έναν χρόνο υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός όπως συνέβη και στο α’ τρίμηνο του 2010. 
Ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου «κληρονόμησε ένα χάος» ωστόσο κατάφερε να προχωρήσει αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς να υπάρξει μεγάλη πολιτική ή κοινωνική αντίδραση: «Υπήρξαν απεργίες και διαμαρτυρίες αναμφίβολα. Αλλά όχι χάος και κατάρρευση της δημόσιας τάξης, τουλάχιστον όχι ακόμη» ανέφεραν οι Financial Times.
Ο δημοσιογράφος, παράλληλα, χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή «ανίκανο και ψεύτη» και συστήνει στον Γιώργο Παπανδρέου να παραδειγματιστεί από την κεντροαριστερή κυβέρνηση του Λούλα ντα Σίλβα στη Βραζιλία που μετέτρεψε σε πολιτικό όφελος τη δημοσιονομική αυστηρότητα που επέβαλε. 
Πηγή: Financial Times

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H ιστορία έχει γραφτεί για τον αυτόματο πιλότο για τον μάστορα του playstasion.Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε από τον παραπάνω κύριο είναι να έχει τουλάχιστον την τσίπα να παραιτηθεί από την βουλευτική θέση.Γιατί ενώ τoν φτύνουν αυτός συνεχίζει να νομίζει ότι ψιχαλίζει...

Υ.Σ.Βέβαια φτύσιμο με φτύσιμο έχει διαφορά.Εδώ από τους Financial Times.Ποιος το περίμενε;Aρκεί να διαβάσει κάποιος Financial Times πριν μερικά χρονάκια όταν ο αυτόματος πήγαινε με 5 Μax..... αλλά όπως αποδείχθηκε με φορά προς τα κάτω....

Ανώνυμος είπε...

Αυτό βολεύει...............................
------------------------------------------- την εφημερίδα Financial Times που υπογράφει ο δημοσιογράφος Άλαν Μπίτι........ αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς να υπάρξει μεγάλη πολιτική ή κοινωνική αντίδραση: «Υπήρξαν απεργίες και διαμαρτυρίες αναμφίβολα. Αλλά όχι χάος και κατάρρευση της δημόσιας τάξης......
και
χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή «ανίκανο και ψεύτη» και συστήνει στον Γιώργο Παπανδρέου να παραδειγματιστεί από την κεντροαριστερή κυβέρνηση του Λούλα ντα Σίλβα στη Βραζιλία .....

δηλαδή εν συντομία.....

Βραζιλία ....η Ελλάδα

οι νέοι μας..... πτυχιούχοι με μισθό 600 ευρώ.......

και

χωρίς πολιτική ή κοινωνική αντίδραση

γιατί ΦΤΑΙΕΙ ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!!!!!!

ΖΗΤΩ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και το ΠΑΣΟΚ ???????

Ανώνυμος είπε...

Οτι φταει ο Καραμανλης κανεις δεν το αμφισβητει γι αυτο και ο λοας στις εκλογες τον τιμωρησε οπως πρεπει αλλα ο Παπανδρεου δεν φταει?Μονο τα 5 χρονια του Καραμανλη εφταιξαν για την κατασταση της χωρας? Ο Παπανδρεου δεν μετειχε σε ολες τις κυβερνησεις που εφτασαν σε αυτο το χαλι την χωρα μας μετα την μεταπολιτευση?
Βεβαια οι Financial Times δεν λενε οτι ενω ο κος Παπανδρεου περικοπτει μισθους και συνταξεις και φερνει εργασιακο μεσαιωνα ο ιδιος παει 35 μερες διακοπες και φερνει συμβουλους που θα τους χρυσοπληρωσουμε γιαιτ ο συναισθανεται τον αθρωπο του μοχθου.
Ποιος ελληνας σημερα μπορει να πιστεψει τετοια δημοσιευματα?

Ανώνυμος είπε...

Αν ο τίτλος ήταν "Ανίκανος και ψεύτης ο Παπανδρέου" ποιος θα είχε να αντιπαραθέσει αντίθετα επιχειρήματα?
Εκτός αν σας αρέσει που χρεώνουμε κι άλλες μελλοντικές γενιές μέχρι τον λαιμό και μετά θα χρεοκοπήσουμε.

Και οι δύο για τον λούτσο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τους Financial Times !! H ιστορία θα δείξει τι σημαίνει για την Ελλάδα Καραμανλης!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9.18 ο Καραμανλής δεν έχασε τις εκλογές. Παραιτήθηκε, έφυγε, κάνοντας βέβαια πρώτα την συμφωνία με τον Παπανδρέου.Αυτό που δεν είναι χειρότερο, μήπως είναι το καλύτερο?Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα δεκατιών ασύδοτης σπατάλης και απο τις δύο παρατάξεις. Να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Οι επιτήδιοι όμως βρίσκουν τρόπο για τα προνομια. Τι να πει κανείς...?

Ανώνυμος είπε...

"Ανίκανος και ψεύτης ο Καραμανλής".

Κάτι μας είπανε,λες και δεν το ξέραμε.
Τα τελευταία 30 χρόνια τουλάχιστον όσοι μας κυβέρνησαν ήταν ανίκανοι και ψεύτες και όπως λέει ο 9:18 και ο Γιώργος τώρα τι είναι?
Μας υποσχέθηκε 'λεφτά υπάρχουν' ενώ ήξερε και μας έβαλε στο ΔΝΤ και μας πηδάνε και στο τέλος θα χρεοκοπήσουμε έτσι όπως πάνε τα πράγματα.
Πραγματικά νιώθω αηδία.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

του Ι. Κ. Πρετεντέρη από ΤΑ ΝΕΑ

http://ai-vres.blogspot.com/2010/05/blog-post_3978.html

Αρθρο που λέει τα πράγματα με το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

"ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ έρχονται στη δηµοσιότητα αναρίθµητες εκθέσεις ελεγκτικών και άλλων οργανισµών που τεκµηριώνουν την κακοδιαχείριση του Δηµοσίου τα τελευταία χρόνια. Μια κακοδιαχείριση που ενδεχοµένως έχει πολλές εξηγήσεις ή υπηρετεί διάφορες σκοπιµότητες, αλλά πρωτίστως είναι καραµπινάτη κακοδιαχείριση.
ΟΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ αυτές εκθέσεις στοιχειοθετούν κατά τοµείς µια.. γενική απάντηση στο θεµελιώδες ερώτηµα «πώς φτάσαµε ώς εδώ». ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ εξηγούν µια εύλογη απορία: τι συνέβη και µεταξύ 2006 και 2009, σε τρία µόνο χρόνια, οι δηµόσιες δαπάνες αυξήθηκαν περίπου κατά 34 δισ. ευρώ - δηλαδή, κατά τις 14 ποσοστιαίες µονάδες του ΑΕΠ που ψάχνουµε να βρούµε σήµερα µαζί µε την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ αυτή δεν µε εκπλήσσει. Ακόµη περισσότερο επειδή διαλύει ένα βολικό αλλά νεφελώδες παραµύθι. Οτι για τον δηµοσιονοµικό εκτροχιασµό που βρίσκεται στη βάση των σηµερινών προβληµάτων µας «φταίνε όλοι που µας κυβέρνησαν» ή «φταίνε οι Ολυµπιακοί Αγώνες». Ε, ΛΟΙΠΟΝ, δεν φταίνε όλοι. Φταίνε πρωτίστως εκείνοι που µας κυβέρνησαν µια συγκεκριµένη τριετία: το 2007, το 2008 και το 2009.
Εως και το 2006, οι δηµόσιες δαπάνες ήταν ελεγχόµενες, σχεδόν σταθερές και (για όσους ανόητους εξακολουθούν να µην καταλαβαίνουν...) οι Ολυµπιακοί Αγώνες είχαν τελειώσει ήδη από το 2004. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ αυτό; Οτι ο εκτροχιασµός έχει ηµεροµηνία και ότι οι ευθύνες έχουν ονοµατεπώνυµο. Τι ακριβώς συνέβη δεν µπορώ να πω. Πιστεύω όµως ότι, όπως για τα περισσότερα πράγµατα στην Ελλάδα, υπάρχει η τριπλή ερµηνεία: ανικανότητα, φαυλότητα και διαφθορά - η σειρά είναι τυχαία... ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΤΟ γεγονός όχι για να πάρω µέρος στον βαρετό κοµµατικό πετροπόλεµο, αλλά επειδή οδηγεί σε ένα θεµελιώδες συµπέρασµα: η διαχείριση του δηµοσίου χρήµατος (και κατ’ επέκταση το σύνολο µιας διακυβέρνησης...) είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη διεκπεραιώνουν καλαµπουρτζήδες.
ΑΛΛΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ή ευτυχώς, η αποτελεσµατική διαχείριση στη χώρα µας αποτελεί σχεδόν συκοφαντηµένη και, πάντως, δευτερεύουσα έννοια σε µια πολιτική διαδικασία που υποτίθεται ότι αφοσιώνεται στις υψηλές φροντίδες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ηθικής κάθαρσης και της εθνικής ανύψωσης ΚΑΙ ΘΕΛΩ τώρα να µου απαντήσει ο κάθε αναγνώστης µε το χέρι στην καρδιά. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ έχει πάντα αναθέσει αυτή τη διαχείριση στους καλύτερους και τους ικανότερους; Οτι έχει πάντα ψηφίσει αξιολογώντας εξονυχιστικά τη διαχειριστική επάρκεια εκείνων που επιλέγει να τον κυβερνήσουν; Οτι θεωρεί αυτήν την επάρκεια κεντρικό ζήτηµα της πολιτικής; ΑΝ ΝΑΙ, µπράβο του, αλλά µάλλον αποτελεί εξαίρεση. Αν όχι, αν προτίµησε τα φούµαρα και τα φύκια, δικαίωµά του. Αλλά την επόµενη φορά που θα αναρωτιέται «ποιοι φταίνε», ας ρίξει καλού-κακού και καµιά µατιά στον καθρέφτη."

Ανώνυμος είπε...

akoma kai me enan kako karamanli daneizomastan me spreas 100-150 me ton gap( lefta iparxoun, pistoli sto trapezi klp) eftasan 900...

Ανώνυμος είπε...

"Οι γνωστοί άγνωστοι χτύπησαν".......πάλι με ΦΟΥΜΑΡΑ και μεγάλα ΛΟΓΙΑ !!!!!!!!!!
ο Δημοσιογράφος......και το Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - Δημοτικός Σύμβουλος..........

ΕΥΤΥΧΩΣ.....που ΥΠΑΡΧΟΥΝ......να μας ΕΞΗΓΟΥΝ.....τα ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ !!!!!!!!!!

Οι ΚΑΗΜΕΝΟΙ....οι ΕΛΛΗΝΕΣ.....ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ........διαφορετικά

είναι....βλέπεις....

η ΧΑΜΗΛΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ....των Ελλήνων...

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Φίλε επι της ουσίας του άρθρου δεν λές τίποτε να υποθέσω οτι συμφωνείς;

Φίλε και μια συμβουλή άν μου επιτρέπεις. (είναι του Lincoln)

"Είναι προτιμότερο να μείνεις σιωπηλός και να νομίζουν οτι είσαι ανόητος, παρά να ανοίξεις το στόμα σου και να γκρεμίσεις κάθε αμφιβολία."
Abraham Lincoln

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κυριάκο Τσοακίδη προφανώς πρόκειται περί αστείου. Δεν δικαιούται δια να ομιλεί ο Ι.Κ.Πρετεντέρης όταν έχει στην προσωπική του φρουρά 5 (δεν ξέρω πόσους ακριβώς) προσωπικούς φρουρούς της ΕΛΑΣ που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος. Ας κοιταχτεί πρώτα ο ίδιος στον καθρέφτη (ή στο γυαλί) και μετά όλοι οι άλλοι.

Λ.Σ.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Και τώρα τι σχέση έχουν οι φρουροί, φίλτατε Λ.Σ, με το συγκεκριμένο άρθρο του;

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ φίλε - η Λ.Σ
για την απάντηση στον Πρετεντέρη

όσο.....για απάντηση στον Τσολακίδη - στέλεχος ΠΑΣΟΚ - δημοτικό σύμβουλο....

έχω ένα να του πώ....

τα ΕΡΓΑ μιλάνε....."Είναι προτιμότερο να μείνεις σιωπηλός και να νομίζουν οτι είσαι ανόητος, παρά να ανοίξεις το στόμα σου και να γκρεμίσεις κάθε αμφιβολία."

Πρίν κρίνεις....κάποιον - α....
κοίτα τα ΔΙΚΑ σου ΕΡΓΑ....
και
μετά μιλάς και κρίνοντας
...... ΑΝΟΗΤΟΥΣ !!!!
---------

Ανώνυμος είπε...

Η σχέση κύριε Κυριάκο Τσολακίδη είναι η εξής: Αν ο αγνωστος Χ φταίει μία φορά και πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη, ο εν λόγω δημοσιογράφος πολλαπλάσιες. Όχι μόνο για την σχέση του με την εξουσία (άλλοτε σκληρή κρίση και άλλοτε χάιδεμα), αλλά επιπλέον με την παρασιτική στάση του ενάντια στην ΕΛΑΣ και το ελληνικό δημόσιο παρότι (πολύ) υψηλά αμειβόμενος.

Ας κοιταχτεί πρώτα ο ίδιος και ΟΛΟΙ όσοι διαχειρίστηκαν εξουσία από τη μεταπολίτευση και έπειτα. Μετά όλοι οι άλλοι.

ΥΓ: Τέτοια εποχή δεν την πέφτεις στον κόσμο που ήδη την πληρώνει πολύ ακριβά την κρίση.

Λ.Σ.

Δημήτρης Ζιούζιος είπε...

Λάθη έχουν γίνει στο παρελθόν απο όλες τις κυβερνήσεις και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Αλλα τα πεντέμιση χρόνια διακυβερνησης της ΝΔ ήταν καταστροφικά για τη χώρα μας. Ποια αναδιάρθρωση έγινε; Δύναμη μεταρρύθμισης έλεγε ο Καραμανλής... είδατε τίποτα; Αποτελεί κοινή παραδοχή πως η χώρα μας χρειαζόταν να κάνει βαθιές τομές σε πολλούς τομείς. Τομές που θα γινότανε σε βάθος χρόνου εαν είχαν ληφθεί αποφάσεις όταν έπρεπε.

Ανώνυμος είπε...

ΖΟΥΖΙΟ ο Γιώργος άλλα έλεγε πριν τις εκλογές,για λεφτά για τον λαό μιλούσε.Ενώ ήξερε.
Έπειτα μας έβαλε στο ΔΝΤ επιστρέφοντας τους εργαζόμενους 40 χρόνια πίσω ενώ εν τέλει θα χρεοκοπήσουμε όπως ήδη άρχισε να διαφαίνεται.

Είναι ή δεν είναι ψεύτης ο Γιώργος?
Τώρα το αν είναι ανίκανος φαίνεται από τις 40 μέρες διακοπές που κάνει ενώ ο λαός δεν μπορεί...

Ανώνυμος είπε...

re seis o george kanei parapano diakopes kai apo ton karamanli kai kaneis de leei tpt... ola ta protoselida ton kiriakatikon me ton karamanli asxolountai akoma... kato i xounta ton mme

Δημήτρης Ζιούζιος είπε...

Φίλε 2:46, η προσπάθεια του Παπανδρέου και της κυβέρνησης είναι τεράστια. Συμφωνώ πως δεν κάνει αυτά που έλεγε, αλλα ας αναλογιστούμε τι περίμενε και τι βρήκε.
Στο ΔΝΤ δεν μπήκαμε λόγω του Παπανδρέου αλλα της συντηριτικής πλειοψηφίας που είναι εκλεγμένη στην ΕΕ (βλέπε Μέρκελ) και στην οποία ανήκει και η ΝΔ.

Είναι νωρίς για συμπεράσματα....

Ανώνυμος είπε...

ο καραμανλης φταιει αντι να ξεστρωσει το τραπεζι εκατσε και αυτος να φαει,ενω ψηφιστηκε δις για να το κανει.μεγαλες ευθυνες στον καραμανλη γιατι δεν ξεστρωσε,μεγαλες ευθυνες στις προηγουμενες κυβερνησεις που εστρωσαν,μεγαλες ευθυνες στο γιωργακη που τα τελευταια 20 χρονια ειναι μονιμος κατοικος του τραπεζιου και τελος ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ(ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ)ΠΟΥ ΩΣ ΚΑΛΟΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΖΟΥΖΙΟΣ ήξερε πολύ καλά τι θα έβρισκε,νομίζω πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.

Το ότι μας φλόμωσε στο ψέμα προεκλογικά είναι γεγονός αναμφισβήτητο.
Η προσπάθεια του Παπανδρέου είναι μια τρύπα στο νερό,προσπαθεί να μαζέψει λεφτά που είναι εξαιρετικά πολλά για μια χώρα 10 εκατομμυρίων.

Επίσης κόψτε τις χαζομάρες περί κακών Ευρωπαίων πλειοψηφιών,και ο Στρος-Καν π.χ. είναι σοσιαλιστής όμως δουλεύει για λογαριασμό των τραπεζιτών και των λεφτάδων στο ΔΝΤ και σε λίγο θα μας τον παρουσιάζεται σαν τον καλό που θα διώξει τον κακό Σαρκοζί,κολοκύθια με την ρίγανη.

Δεν υπάρχει ούτε ένας μικρός λόγος κατά την άποψη μου ένας νέος άνθρωπος να υποστηρίζει κόμματα γενικά και πολύ περισσότερο δε κόμματα εξουσίας,μας έχουν καταστρέψει στην κυριολεξία.

Ανώνυμος είπε...

Kυριάκο μη γίνεσαι και υποστηρικτής του Ντρεμπεντέρη.Οι συγκεκριμένοι γλυώδεις τύποι προκειμένου να μείνουν στην δημοσιότητα με τους παχυλούς τους μισθούς είναι οι μεγαλύτεροι οπαδοί του Ο.Φ.Α.*.Αν πάμε πέντε χρόνια πίσω και δούμε τότε το τι έλεγε και έγραφε θα βγάλουμε σπυριά.Μπες στα άρθρα του στο ΒΗΜΑ να δεις ότι πολλά λείπουν.Γιατί άραγε;

*Ο.Φ.Α. το μεγαλύτερο ελληνικό κόμμα ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ ΑΕΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

mou aresei poy katheste kai malonete.

prepei na xerete oti malonete gia to tipote.

kai o dyo einai synenoxoi, kai ypoteleis.

Ανώνυμος είπε...

@ΖΙΟΥΖΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ TON JEFFRY Ή ΧΑΜΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΥΜΟΣΥΝΗΣ ΕΧΕΙ Ή ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΣΟΣ... ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΕΤΣΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΕΞΗΣ...
Α) ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΕΘ ΜΕ 7 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΕΝΩ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΕΛΗΣ)ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.
Β)ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ ΜΕ 1%-1,5% ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ( ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΛΔ) ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ "ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΛΠ ΚΛΠ" ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΕ 6%,7%,8%... ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΝ "ΠΥΓΜΗ" ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ @@@@ ΑΛΛΩΝ... ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΤΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ Ή ΔΝΤ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΕ ΜΙΑ "ΥΓΕΙΗ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΜΙΑ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ(ΑΣΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΕΝΔΥΣΗ ΚΛΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ), ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ, ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ.. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ....
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΕΙ Η COCA COLA ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...
Υ.Γ ΠΡΟΣΘΕΟΥ ΔΕ ΛΕΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΔΙΩΡΘΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΔΝΤ?).. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΓΑΠ.. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ "ΕΛΛΑΔΑ -ΔΝΤ. ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΣΩΘΗΚΕ?"

Ανώνυμος είπε...

re ziouzie pos the na me trellaneis teleios??? oute i paokara mou dn me trelane etsi stin Poli

Ανώνυμος είπε...

ΖΙΟΥΖΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ
Γεννήθηκες στην Κοζάνη στις 8 Απριλίου του 1982 οπου και μεγάλωσες. Κατάγεσαι απο το Προσήλιο του δήμου Σερβίων.Είσαι Marketing Manager και ασχολείσαι κυρίως με τον κλάδο της επιχειρηματικής πληροφορικής.

ΓΙΑΤΙ ???????
Είσαι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κοζάνης και συντονιστής των εθελοντών διαδικτύου νομού Κοζάνης ΠΑ.ΣΟ.Κ. ??????

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ως νέος άνθρωπος και επιστήμονας απο το ΠΑΣΟΚ ?????

Μονιμότητα στο ΔΗΜΟΣΙΟ απο το παράθυρο ?????
και
με ποιές προοπτικές ?????

Εργασία στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα ως ΔΟΥΛΟΣ ????

Να ζείς στον ενεργειακό νομό της ΕΛΛΑΔΑΣ, με ποιές υποδομές και σε ποιό περιβάλλον ?????

Λες ......Λάθη έχουν γίνει στο παρελθόν ....

εκλεγμένη στην ΕΕ.......

ΠΟΙΟΙ και ΠΟΙΟΥΣ του ΕΠΕΛΕΞΕ ?????

με ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ επιλέχθηκαν και ποιά η ΠΡΟΣΦΟΡΑ τους ??????

23-05-04
Απο το ΠΑΣΟΚ - ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Επικεφαλής τίθεται η 30χρονη Μαρία Ματσούκα, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Cosmote.
Τι ΠΡΟΣΦΕΡΕ ?????
Ακολουθούν ο Σταυρός Λαμπρινίδης, διευθυντής του Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, δικηγόρος, ο Σταυρός Αρναουτάκης, δήμαρχος Αραχνών Ηρακλείου, η Αικατερίνη Μπατζελή, οικονομολόγος, ο Πάνος Μπεγλίτης, διπλωμάτης, η Ευαγγελία Τζαμπατζή, επιχειρηματίας, ο Νίκος Σηφουνάκης, πρώην υπουργός και ο Γιάννης Καρτάλης, πρώην γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων.
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για το ΤΕΛΟΣ
Όλγα Κουρίδου
Νέα διευθύντρια στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ.Μακεδονίας...

Μετά απο αυτά που ΣΟΥ ανέφερα........
Συμφωνώ........με την δική σου φράση......... πως δεν κάνει αυτά που έλεγε.....

ΤΟΤΕ ΤΙ ΤΑ ΕΛΕΓΕ, ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟϊΔΕΥΕ ???????

αλλα ας αναλογιστούμε τι περίμενε και τι βρήκε.....

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΤΑΙΕΙ για αυτά που ΒΡΗΚΕ ???????

Ανώνυμος είπε...

Το ποιος φταίει το λέει ΚΑΘΑΡΑ στο παραπάνω άρθρο ο Πρετεντέρης, με την ουσία του άρθρου δεν ασχολήθηκε κανείς. Εντάξει ρε παιδιά υποθέστε ότι δεν το έγραψε ο Ι.Κ Πρετεντέρης αλλά ο Λ.Σ Παπαδόπουλος αλλάζει τίποτα ;

Ανώνυμος είπε...

dld 7.17 tora tha poume oti dn mas kivernaei o gap alla kapoios allos i ousia metraei...

Ανώνυμος είπε...

sintrofe ziouzie afieromeno eksairetika http://www.youtube.com/watch?v=jKuPEK3XsF8 (2.28 -3.01 gia tin akriveia)

Ανώνυμος είπε...

"Κράτος και πολιτικό σύστημα στην υπηρεσία του πολίτη: Το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα."

Άρθρο του πρωθυπουργού στο site της κυβέρνησης http://government.gov.gr/2010/08/23/1691/

ΠΟΙΟ είναι το αυτονόητο κύριε πρωθυπουργέ? Η κατάργηση και περικοπή μισθών και επιδομάτων? Οι αναχρονιστικές εργασιακές σχέσεις? Ο ΦΠΑ (και λοιποί φόροι) στα ύψη?

Η φαυλότητα τώρα δημιουργείται και δεν θέλει να είσαι ειδικός για να την αντιληφθείς... Με τη φτώχεια να καλπάζει οι απώλειες από τα αναμενόμενα έσοδα σου γνέφουν προκλητικά το μαντήλι. Γιατί αν δεν έχεις δεν θα αγοράσεις και δεν θα αποδώσεις ΦΠΑ, αν δεν έχεις 13ο και 14ο μισθό οι μικροεπιχειρήσεις θα κλείσουν (αφού στηρίζονται στην ανακύκλωση αυτού του χρήματος του οποίου κλείσατε την στρόφιγκα), αν είσαι άνεργος (που καλπάζει κι άλλο) δεν θα προσφέρεις τις πολυπόθητες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Με λίγα λόγια μια τρύπα στο νερό. Και κερατάς και δαρμένος ο έλληνας, γιατί αυτά τα μέτρα μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα είναι αδύνατον να αποδώσουν (μακάρι να διαψευστώ) χωρίς ίχνος ανάπτυξης.

Γιατί κύριε πρωθυπουργέ πέσατε με τα μούτρα να αρμέξετε το εισόδημα του έλληνα χωρίς να έχετε πρώτα πάρει μέτρα για ανάπτυξη (και ακόμα δεν έχετε πάρει έναν χρόνο μετά).

Το αυτονόητο είναι αυτό που θα ακολουθήσει: κοινωνικές αναταραχές, "επαγγελματική"-οικονομική μετανάστευση και πάλι (αυτή τη φορά διπλο-τριπλο πτυχιούχων και όχι ανειδίκευτων εργατών), ερήμωση της περιφέρειας και άλλα που δεν μπορούν ακόμα να προβλεφθούν.

ΥΓ: Άρθρο διαφήμιση-απολογισμός του μέχρι τώρα έργου, γιατί περί ειλικρινούς αυτοκριτικής ουτε δείγμα...

ΥΓ2: Ο άλλος εκτόξευσε το δημόσιο χρέος αλλά μην νομίζεις ότι εσένα η ιστορία θα σε κρίνει επιεικέστερα δι'αυτού...

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Του Π. Μανδραβέλη

http://ai-vres.blogspot.com/2010/08/blog-post_3992.html#more
...
"Σίγουρα το Μνημόνιο δεν είναι ευαγγέλιο ούτε ό, τι καλύτερο μπορούσε να μας τύχει. Απλώς ήμασταν τυχεροί να βρούμε τα 110 δισ. ευρώ που έχουμε άμεση ανάγκη και τα τρία χρόνια να τα αλλάξουμε όλα. Πριν απ’ όλα τις αντιλήψεις μας για την οικονομία."

Ανώνυμος είπε...

@Zούζιο.'Οταν ο Καραμανλής ζητούσε συναίνεση για την οικονομία από τον Γαπ (και εκείνος εκλογές διότι λεφτά υπήρχαν), ενώ είχε 151 βουλευτές(λόγω του εκλογ. νόμου Σκαναλίδη-ΣΚΑΝΔΑΛΟ Κ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ Κ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, που κανονικά θα είχε 160 και θα μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση και τομή χρειαζόταν.Αλλά όσο και να θέλετε να φωνάζετε και να ορίεστε δεν θα βγει να μιλήσει διότι ότι είχε να πεί το είπε.....και έχασε...Διότι η κατάντια της Ελλάδος πρόηλθε από τον σοσια-ληστή ευεργέτη σας Αντρέα....
ΔΕΞΙΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Όταν πριν από μερικούς μήνες , μετά το εκλογικό «Βατερλώ» του Οκτωβρίου, χιλιάδες νεοδημοκράτες περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να ψηφίσουν το νέο αρχηγό, γράφει σε άρθρο του ο Διευθυντής του «ΕΤ» Γιάννης Μιχελάκης, σίγουρα δεν είχαν στο μυαλό τους ότι κάποια στελέχη που βαυκαλίζονται ότι «αυτά είναι η ΝΔ» θα τους τιμωρούσαν για το … «λάθος» τους να ψηφίσουν για πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά.

Θα θυμάστε ότι στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές της ΝΔ είχαν στηρίξει την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη . Θα θυμάστε , επίσης, ότι και τα κομματικά στελέχη στην πλειονότητά τους είχαν ταχθεί υπέρ της τέως υπουργού Εξωτερικών. Για τις δημοσκοπήσεις ας μην κουβεντιάσουμε…

Όμως , όλοι αυτοί λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί τελικά , ο λαός επέλεξε την αντισυστημική υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά.

Οι βουλευτές στην συντριπτική τους πλειοψηφία , αλλά και τα περισσότερα στελέχη όχι μόνο σεβάστηκαν τη λαϊκή εντολή αλλά και συντάχθηκαν με τη νέα ηγεσία.

Κάποιοι , λίγοι, όμως απλώς λούφαξαν και περίμεναν την ευκαιρία για ένα δεύτερο γύρο. Ένα δεύτερο γύρο όπου η νέα «μάχη» δεν θα δινόταν με τους όρους της προηγούμενης αναμέτρησης, αλλά με συνθήκες αντάρτικου. Και χρονικά η καταλληλότερη στιγμή θα ήταν η περίοδος πριν από αυτήν των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Την ώρα που ο λαός δοκιμάζεται στη μέγκενη του μνημονίου , αυτή η ιδιότυπη «5η φάλαγγα» επιλέγει να εφαρμόζει το μαρτύριο της σταγόνας , προσπαθώντας από τη μία να εμφανίσει το κόμμα σπαρασσόμενο και διαλυμένο και από την άλλη να δίνει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να καλύπτει επικοινωνιακά τα σκληρά μέτρα που παίρνει με τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ.

Για παράδειγμα, ο κ. Μαρκογιαννάκης επέλεξε να «χτυπήσει» όταν η κυβέρνηση έφερνε το μνημόνιο Νο2. Η κυρία Παπαδημητρίου «θυμήθηκε» να διαφωνήσει με τη Ρηγίλλης την ώρα που φουντώνει η αντίδραση των παραγόντων της αγοράς στις επιταγές της τρόικας και δικαιώνεται η πολιτική του Αντώνη Σαμαρά κατά του ληστρικού μνημονίου σε βαθμό που έχει αρχίσει να γίνεται συζήτηση αλλαγής όρων που θέτει η τρόικα και στους κόλπους της κυβέρνησης.

Πάντως , άλλη ήταν η βούληση των οπαδών της ΝΔ έτσι όπως εκφράστηκε στην εσωκομματική εκλογή. Το σχέδιο υπονόμευσης που έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό να εξυφαίνεται είναι κόντρα στη θέλησή τους.

Άλλη ΝΔ ζητούσαν οι ψηφοφόροι της παράταξης όταν ψήφιζαν μαζικά και δυναμικά. Άλλο μήνυμα έστελναν αυτές οι 800.000 στους παλαιοκομματικούς δεινόσαυρους που έφεραν την παράταξη στη σημερινή τραγική της θέση.
Αυτό το μήνυμα , βέβαια, ήταν αντίθετο με τις φιλοδοξίες κάποιων που όπως είπε και ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας «κινούν με τηλεκοντρόλ σαν στρατιωτάκια βουλευτές της ΝΔ», υπονοώντας την κ. Μπακογιάννη.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα υπάρξουν και άλλες υπονομευτικές κινήσεις. Στόχος η εκλογική αποδυνάμωση της ΝΔ για να μπορέσουν να αμφισβητήσουν τον Αντώνη Σαμαρά , να υπονομεύσουν στην πράξη την εντολή για αλλαγή που έδωσαν οι χιλιάδες νεοδημοκράτες στο νέο πρόεδρο, να επιστρέψει η ΝΔ στην οικογενειοκρατία και τον παλαιοκομματικό καρεκλοκενταυρισμό και κυρίως να μπορέσει το κατεστημένο εντός και εκτός συνόρων να ελέγξει την πολιτική ζωή του τόπου και να επιβάλει τα σχέδια που απορρέουν από το προδοτικό μνημόνιο.

Ήδη μεθοδεύεται η χρεοκοπία των μεγαλυτέρων ιδιωτικών επιχειρήσεων για να ξεπουληθούν φθηνά στους ξένους , ενώ είναι έτοιμοι να δώσουν έναντι πινακίου φακής τις τράπεζες, αφελληνίζοντας το πιστωτικό σύστημα.
Την ίδια ώρα , η μια μετά την άλλη , οι επιχειρήσεις ή βάζουν λουκέτο ή μεταναστεύουν δημιουργώντας στρατιές ανέργων.

Όμως , όλα αυτά τα δεινά που βιώνουμε όλοι δεν φαίνεται να συγκινούν ανθρώπους σαν την κ. Ελσα Παπαδημητρίου και τον κ. Χ. Μαρκογιαννάκη.

Ίσως γιατί τα θέματα αυτά δεν τα έχουν αξιολογήσει ότι θα πρέπει να βρίσκονται ψηλά στην πολιτική τους ατζέντα….

Ή ίσως γιατί βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία…

Ή ίσως γιατί ….μπορεί να ισχύουν και τα δύο !

Το Προφίλ μας