Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο14 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στην Δυτική Μακεδονία, με την διεξαγωγή του φεστιβάλ στην πόλη της Κοζάνης.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την ακύρωση της πρώτης μέρας λόγω βροχής, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Το σύνθημα του φεστιβάλ, «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο. Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός», αντήχησε για ακόμα μια φορά στην περιοχή.

Δήμος Εορδαίας: «Δημιουργία Μητρώου Ευπαθών Ομάδων»

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών ο Δήμος Εορδαίας προχωράει άμεσα στη «Δημιουργία Μητρώου Ευπαθών Ομάδων» (υπ’ αριθ. Α1161/18-4-2023 Εγκ. Γ.Γ.Π.Π) σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Καλεί τα άτομα που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες και κατοικούν στα διοικητικά όρια του Δήμου (άτομα με αναπηρία, εμποδιζόμενα άτομα, κτλ.)

Ο Σωκράτης Μπρουσιόβας υποψήφιος πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ

Μπασκετικές φίλες και φίλοι

Με αφορμή την προκήρυξη των εκλογών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικων Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας για την 9η Οκτωβρίου, δηλώνω παρών ως υποψήφιος πρόεδρος.

Άννα Διαμαντοπούλου: Ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ

Η τίμια κάρα του Οσίου Δαβίδ στα Σέρβια

Ανακοινώνεται ότι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής πολιούχου των Σερβίων θα εκτίθεται για προσκύνηση η τίμια κάρα του Οσίου Δαβίδ, του εν Ευβοία, από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024.
Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής:

H Συμπαραστάτρια του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας

Ο θεσμός του/της Συμπαραστάτη/τριας του Δημότη και της Επιχείρησης εισήχθη με το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα ''Καλλικράτης'') όπως έχει τροποποιηθεί (με το άρθρο 58 παρ. 2 του Ν.3966/2011,το άρθρο 7 του Ν.4623/2019,το άρθρο 66 του Ν.4795/2021,

27η Αιμοδοσία του 2024 στo Γραφείο

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 από τις 15:30 – 20:00 στο χώρο του γραφείου μας Παύλου Χαρίση 23 με την Αιμοδοσία του Γ.Ν. Κοζάνης.   

  Μια φορά δεν είναι αρκετή. Κάνε αυτό που θα ήθελες να κάνουν, στα δύσκολα, και οι άλλοι για σένα.

«Να είσαι εκεί για τον Άλλον. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη Ζωή»

Το Ε.Β.Ε. Κοζάνης για δημοσιεύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέλους του Διοικητικού του Συμβουλίου

Το Ε.Β.Ε. Κοζάνης με  αφορμή δημοσιεύσεων μέλους του  Δ.Σ. αυτού, με τις οποίες, προφανέστατα, επιδιώκει, παραβλέποντας την όλως άδικη προσβολή του κύρους και της φήμης του Ε.Β.Ε., πρόσκαιρη δημοσιότητα ενόψει  των  επικείμενων  αρχαιρεσιών επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη του ως ακολούθως:

Επίκαιρη Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Μονόδρομος η απόσυρση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Δυτικής Μακεδονίας»

Επιταχύνονται οι εξελίξεις, πλέον και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, για το νέο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Δυτικής Μακεδονίας που έχει ξεσηκώσει “θύελλα” αντιδράσεων, καθώς κυριολεκτικά φέρνει τα πάνω – κάτω στην περιφέρειά μας.

Έναρξη εκδηλώσεων Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2024 Δήμου Εορδαίας

Την έναρξη των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024 διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Εορδαίας στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας ξεκινώντας με "Ζωγραφική σε δημόσιο χώρο" από την εικαστικό Αλεξάνδρα Τσιτσιντά και το "Εργαστήρι ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ" στις 17.00. 

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

88η ΔΕΘ – OT FORUM – Αμανατίδης: Νέο παραγωγικό μοντέλο για τη Δυτική Μακεδονία

Την ανάγκη μετάβασης σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη Δυτική Μακεδονία τόνισε ο Περιερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ. «Πρέπει να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας», σημείωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για αναγκαία μετεξέλιξη.

H 52χρονη επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Εργοθεραπείας της Πτολεμαΐδας Κατερίνα Κατσιάνα η νεκρή στο δυστύχημα της Εγνατίας Οδού

Η επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,στην Πτολεμαΐδα, Κατερίνα Κατσιάνα,52 ετών,είναι η άτυχη γυναίκα (κάτοκος.εν ζωή Λάρισας) που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίτερα στην Εγνατία Οδό,στο ύψος της Τύριας.

Υπό κατάρρευση δημογραφικά η Δ. Μακεδονία

Υπό δημογραφική «κατάρρευση» βρίσκεται η δυτική Μακεδονία, με τον πληθυσμό της να συρρικνώνεται κατά 11,34%, σύμφωνα με το δελτίο του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών, με κεντρική Ελλάδα και Πελοπόννησο να έπονται στο 10%.

Η προγραμματισμένη για αύριο, Κυριακή, 15.9. εκδήλωση Παρουσίασης βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην κανονική ώρα, 11.30΄π.μ. στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων.

Η προγραμματισμένη για αύριο, Κυριακή, 15.9.  εκδήλωση Παρουσίασης βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην κανονική ώρα, 11.30΄π.μ. στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων.

Από το Δ.Σ. του Μ.Ο.Σ.

Δήμος Βελβεντού: Εγκαίνια Δημοτικής Παιδικής & Εφηβικής Βιβλιοθήκης Βελβεντού

«Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας αλλά η αισθητική μας. Ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε, συνομιλούμε και επιλέγουμε τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας. Και σε αυτή τη λειτουργία επενδύει η Παιδική & Εφηβική Βιβλιοθήκη του Βελβεντού, η οποία λειτουργεί και στηρίζεται από τον Δήμο μας» με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Βελβεντού έδωσε το στίγμα της λειτουργίας της ανακαινισμένης Δημοτικής Παιδικής & Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Βελβεντού που εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Αμανατίδη.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με μεικτό τρόπο

Συνεδρίαση την Δευτέρα 16/09/2024 και  ώρα 12:00  (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Περιφερειακής Επιτροπής), για λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων:

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ρίτσα Σπυρίδου: "Αγαπητοί μου, κάντε υπέρβαση στο "μένος σας" και διορθώστε την κατάφωρη αδικία που πράττετε" (Φωτογραφίες)

Είναι τουλάχιστον 'ανήθικο' Μάλλον, εκδικητικό. Σίγουρα, πετριά στην ανάπτυξη και σκόπελος στην εργασιακή καθημερινότητα του συνδημότη μας. .
Πρόκειται για ΄το δρόμο - 200 μέτρων-που ενώνει την επιχείρηση του Νικολάου Χατζόγλου, με τον κεντρικό δρόμο των Σερβίων.
Να σημειώσω, ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια κατασκευής καρότσας για επικαθήμενα φορτηγά στην Ελλάδα.
Αγαπητοί μου, κάντε υπέρβαση στο "μένος σας" και διορθώστε την κατάφωρη αδικία που πράττετε .

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Βελβεντού.

Παρακαλείσθε όπως συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Βελβεντού, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Βελβεντού, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις12:00 μ.μ.δια ζώσης και ταυτόχρονα μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη, ακυρώνεται.

Οι αυριανές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά, στον χώρο του Νιάημερου, στις 19:00.

Τουρκία: Έτσι εντοπίστηκε ο 78χρονος από την Κοζάνη στην Κωνσταντινούπολη – Οι κινήσεις του ταξιτζή που έβαλαν τέλος στο θρίλερ

Έξι ημέρες διήρκησε το θρίλερ της εξαφάνισης του 78χρονου από την Κοζάνη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ βρισκόταν σε εκδρομή. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε σώος το πρωί της Παρασκευής (13.09.2024) σε περιοχή της πόλης, από οδηγό ταξί.

Μάλλον κάποιοι δεν θέλουν . Το ερώτημα είναι γιατί..

Του Κωνσταντίνου Στόκκου
Εδώ και καιρό λέμε αναφορικά με την στελέχωση της ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ ότι δεν μας διασφαλίζουν ακόμα και σήμερα τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Δυστυχώς το κίνητρο μετακίνησης ιατρών ( 1800 ευρώ μικτά) + πληρωμή διαμονής όπως προβλέπεται είναι μόνο για δυο μήνες και την επόμενη εβδομάδα λήγει για κάποιους με το μέλλον της ΜΕΘ αβέβαιο.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Μωυσής Φολτόπουλος, ένας δικός μας αυτοδιοικητικός  άνθρωπος, καθώς είναι εκλεγμένο μέλος της κοινότητας Άρδασσας, ταξίδεψε μέχρι την Ελβετία για να συμμετέχει στον αγώνα Swiss Peaks 660 απόστασης 690 χιλιομέτρων, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις Ελβετικές Άλπεις στις 26 Αυγούστου 2024, με τον Μωυσή να καταλαμβάνει στην 5η θέση ανάμεσα σε 174 αθλητές από όλο τον κόσμο.

Στάθμευση επιβατικών οχημάτων πλησίον της λαϊκής αγοράς

Ενημερώνουμε τους πολίτες οι οποίοι επισκέπτονται τη λαϊκή αγορά Αριστοτέλους, ότι για το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου (αλλά και για το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου), στο χώρο στάθμευσης πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού, θα υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση και διάθεση χώρου. 

Π. Κουκουλόπουλος: «Ερήμην της τοπικής κοινωνίας επιβλήθηκε ο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο στη Δυτική Μακεδονία»

Τη δημόσια επίσημη δέσμευση της Κυβέρνησης για πλήρη στήριξη στη σημαντική επένδυση παραγωγής μπαταριών στη Δυτική Μακεδονία, διασφάλισε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της Επίκαιρης Ερώτησής του με θέμα την ανεξέλεγκτη, χωρίς διαβούλευση, ανάπτυξη ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία.

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 15-09-2024 σε Κοζάνη, Σέρβια και Βελβεντό

Την Κυριακή 15-09-2024 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 08:00 έως 14:30 στις εξής περιοχές της πόλης της Κοζάνης:


Τμήμα της πόλης της Κοζάνης που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Αν. Παπανδρέου – Βελβεντού – 3ης Σεπτεμβρίου – Αιανής – Γρ. Λαμπράκη – Πτολεμαΐδος και στις περιοχές Αγίου Αθανασίου, ΟΣΕ, Λαϊκή Αγορά, Πλατάνια, Πανόραμα, Νότιο τμήμα οδού Λαρίσης, Εργοστάσιο Ραουλοτεχνικής, αντιπροσωπείας BMW και έπιπλα ALNO.

Επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου στο Δημαρχείο Σερβίων

Στο Δημαρχείο Σερβίων βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, όπου είχε συζητήσεις με τον Δήμαρχο Χρήστο Ελευθερίου και τους Αντιδημάρχους για την ψηφιακή ανάπτυξη της περιοχής.

Η Βουλή τιμά την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και τη Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας

Με ομιλίες εκπροσώπων όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και του Υπουργού Εσωτερικών, καθώς και τήρηση ενός λεπτού σιγής τιμήθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας αλλά και η Διεθνής Ημέρα για τη Δημοκρατία.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή σύμβασης του έργου «Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων αρδευτικών υποδομών με ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος τηλεδιαχείρισης- τηλεμέτρησης και συστήματος προπληρωμένης άρδευσης στο ΤΟΕΒ Σερβίων»

Τη σύμβαση για τη «Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων αρδευτικών υποδομών με ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος τηλεδιαχείρισης- τηλεμέτρησης και συστήματος προπληρωμένης άρδευσης στο ΤΟΕΒ Σερβίων» υπέγραψε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης με την ανάδοχη εταιρεία.

Τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης Βελβεντού

Την Παρασκευή το πρωί εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη Βελβεντού από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου.Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος τέλεσε τα εγκαίνια.

Παρασκευή 13-9 Διακοπή υδροδότησης σε οδούς πέριξ της Πλ. Λασσάνη έως τις 14.30, για την αποκατάσταση διαρροής.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί όσους διαμένουν και δραστηριοποιούνται στις οδούς Ιερολοχιτών, Κ. Λιούφη, Ν. Δελιαλή, Αρχελάου και Ολύμπου, ότι σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, υπάρχει διακοπή υδροδότησης έως τις 14.30, για να αποκατασταθεί η διαρροή που παρουσιάστηκε στο δίκτυο ύδρευσης, επί της οδού Ιερολοχιτών, λόγω των εργασιών που γίνονται για την ανάπλαση της Πλατείας Λασσάνη. 

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις καταστροφές από χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες στο αγρόκτημα Βελβεντού- Πλατανορεύματος στην ΠΕ Κοζάνης

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το αγρόκτημα Βελβεντού – Πλατανορέματος στην Π.Ε. Κοζάνης, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καταστροφή στις καλλιέργειες που φτάνει στο 100% της παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα καταστροφές υπάρχουν σε ροδάκινα, λοτούς, μήλα, νεκταρίνια, ελιές και σταφύλια.

Βρέθηκε ο 78χρονος Σερβιώτης Μήτσος Παπαδημητρίου που είχε εξαφανιστεί πριν 9 μέρες στην Κωνσταντινούπολη!

Σύμφωνε με τις πληροφορίες του Kozanimedia βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο 78χρονος Δημήτρης Παπαδημητρίου από τα Σέρβια, ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από 8 ημέρες στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, φαίνεται πως είναι καλά στην υγεία του.

Π. Κουκουλόπουλος:«Στη ΔΕΘ παρουσιάστηκε η μεταρρυθμιστική ένδεια της ΝΔ»

Βασικά σημεία από την ομιλία του Πάρι Κουκουλόπουλου, Βουλευτή Κοζάνης και Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών «Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής και άλλες διατάξεις»:

Συνάντηση στελεχών της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. με τον Δήμαρχο και στελέχη – συνεργάτες του Δήμου Εορδαίας

Στο πλαίσιο των επαφών της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. με τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών του Αναπτυξιακού Οργανισμού με τον Δήμαρχο και στελέχη – συνεργάτες του Δήμου Εορδαίας.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Ανοίγει τις πύλες το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη, αύριο, Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη, για την πρώτη μέρα των διήμερων εκδηλώσεων

Το «μακρύ ταξίδι» του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Δυτική Μακεδονία, μεταφέροντας το σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο… Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός», ολοκληρώνεται με κορύφωση τις διήμερες εκδηλώσεις στην Κοζάνη, 13-14 Σεπτέμβρη, στον χώρο του Νιάημερου.

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας : Εγγραφές από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου , για τη νέα περίοδο λειτουργίας των τμημάτων

Ξεκινούν από την Δευτέρα 16  Σεπτεμβρίου 2024, οι εγγραφές για τα τμήματα και τις δραστηριότητες του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, κατά τη νέα περίοδο 2024-2025.

Ημερίδα με θέμα νέες βιολογικές πρακτικές

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 14/9 και ώρα 19:00, στην ημερίδα με θέμα "νέες βιολογικές πρακτικές" που αφορά αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Παντελίδης στην αίθουσα "Παλατάκι".

Η Έκθεση Ντράγκι και η σημασία της για την Ελλάδα -Ακούει η Αθήνα;

Της Άννας Διαμαντοπούλου

Σιγή ασυρμάτου σε όλο το πολιτικό σύστημα για την πολυαναμενόμενη και πολύ σημαντική Έκθεση του Μάριο Ντράγκι που παρουσιάστηκε επίσημα την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.


Κείμενο στρατηγικής σημασίας για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου η ΕΕ να μη χάσει οριστικά το τρένο της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και να μείνει ουραγός στην παγκόσμια οικονομία.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης: Επίσκεψη της υποψήφιας προέδρου Νάντιας Γιαννακοπούλου στον Νομό Κοζάνης

Τον Νομό Κοζάνης θα επισκεφτεί την Παρασκευή 13-09-2024 η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου. Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Αγορά της Πτολεμαίδας στις 09:30 ενώ στην συνέχεια θα επισκεφτεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με μεικτό τρόπο

Συνεδρίαση την Δευτέρα 16/08/2024 και  ώρα 12:00  (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Περιφερειακής Επιτροπής), για λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων:

Έναρξη του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στον Πεντάλοφο Κοζάνης

Ξεκινάει η λειτουργία του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στον Πεντάλοφο Κοζάνης.Το εργαστήριο υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024 και μπορούν να το παρακολουθήσουν φοιτητές, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, αρχαιολόγοι, συντηρητές έργων τέχνης, τεχνίτες πέτρας, οικοδόμοι, καθώς  και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για παραδοσιακές μορφές δόμησης.

Έκκληση 20 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων προς την Ελληνική Κυβέρνηση να υποστηρίξει τη διατήρηση του καθεστώτος προστασίας του λύκου στην Ευρώπη

Να απορρίψει την πρόταση για υποβάθμιση του καθεστώτος προστασίας του λύκου που συζητείται το προσεχές διάστημα στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος καλούν την Ελληνική Κυβέρνηση 20 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, ζητώντας να συνταχθεί με μια φιλόδοξη και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση για τη διατήρηση των ειδών και των οικοσυστημάτων στην ΕΕ και τη χώρα μας.

Δωρεά 250 καθισμάτων VIP από το ΟΑΚΑ για τοποθέτηση σε γήπεδο του Δήμου Κοζάνης

Η δημοτική επιτροπή Κοζάνης αποδέχτηκε τη δωρεά του Γεωργίου

Διαμαντή για την τοποθέτηση 250 VIP καθισμάτων σε γήπεδο του Δήμου Κοζάνης αναλαμβάνοντας τη μεταφορά τους από το ΟΑΚΑ.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Οι  εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Επικράτεια την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» κ. Κοκκαλιάρη

Σε αντίθεση με την έκπληξη που ένιωσε η παράταξη «μαζί για την Κοζάνη» - Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη για το τελευταίο Δελτίο τύπου της Κίνησης εμείς δεν νιώσαμε καμία έκπληξη με την απάντηση τους. Αυτό συνέβη γιατί στους 9 μήνες διοίκησης του κ. Κοκκαλιάρη έχουμε συνηθίσει αυτό το κουτσαβάκικο ύφος με προσωπικές επιθέσεις, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο,

Ευχές για καλή σχολική χρονιά 2024-25 στα Σχολεία: Βελβεντού, Πλατανορεύματος και περιοχής Βαθυλάκκου, από την Α.Π.Β. της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Τις ευχές για καλή σχολική χρονιά 2024-25 και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου απευθύνει στα Σχολεία: Βελβεντού (Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγεία 1ο και 2ο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), Πλατανορρεύματος (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) και περιοχής Βαθυλάκκου (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό), η Αρχιερατική Περιφέρεια Βελβεντού (Α.Π.Β.).  

Να εγκαταλειφθούν τα σχέδια για καύση απορριμμάτων και να προωθηθεί η βιώσιμη διαχείρισή τους

Άλλη μια λάθος επιλογή για την περιοχή, χωρίς διαβούλευση και τεκμηρίωση, η οποία επιτρέπει την  εγκατάσταση μονάδων καύσης με υπολείμματα απορριμμάτων για την παραγωγή ενέργειας εντός των Πυρήνων των Ζωνών Απολιγνιτοποίησης (ΖΑΠ).

Πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 11/09/2024 και ώρα 14:15 (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Περιφερειακής Επιτροπής), λόγω ανάγκης λήψεως αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων:

Το Προφίλ μας