Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Επανεξελέγη επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης ΑΝΤΑΜΑ και υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού ο Πολυδεύκης Λιάκος - Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 11 υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού παρουσία στελεχών και φίλων, η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της αυτοδιοκητικής κίνησης ΑΝΤΑΜΑ.
Ξεκινώντας τη διαδικασία, ο -μέχρι τώρα- επικεφαλής της κίνησης Πολυδεύκης Λιάκος αναφέρθηκε πρώτα στον απολογισμό της θητείας 2014-2019, καταγγέλλοντας παράλληλα τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος από την ανυπαρξία και την πλήρη διάλυση της δημοτικής αρχής. Στην συνέχεια έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τον νέο αυτοδιοικητικό νόμο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» που θα ισχύσει στις επερχόμενες εκλογές, νόμος που «με την απλή αναλογική αλλάζει πολλά», νόμος που -όπως είπε-  επιβάλλει «να μάθουμε να συνεννοούμαστε και να συνεργαζόμαστε…».

Ανατρέχοντας στην περσινή  γενική συνέλευση  (Πλατανόρρευμα) και στις πιο πρόσφατες συναντήσεις των μελών της κίνησης, συνόψισε τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και ήταν κάθοδος στις εκλογές με ανεξάρτητο, πολυσυλλεκτικό συνδυασμό που θα στελεχωθεί με νέα και αξιόλογα πρόσωπα.
Στο θέμα των προεκλογικών συνεργασιών ανέφερε ότι έγιναν κάποιες συναντήσεις με άλλους συνυποψήφιους χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και πρόσθεσε ότι η κίνηση παραμένει ανοιχτή  και σε μετεκλογικές συνεργασίες που μπορούν να συμφωνηθούν και πριν τις εκλογές.
Η εισήγηση του Πολυδεύκη Λιάκου ολοκληρώθηκε με την αναφορά στις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος της κίνησης ΑΝΤΑΜΑ, που είναι:
- Επαναφορά του Δήμου στην κανονικότητα και στους φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας
- Αντιμετώπιση της καθημερινότητας των δημοτών
- Σωστή λειτουργία των κοινωνικών δομών (παιδικοί σταθμοί, ΚΗΦΗ, κ.α.)
- Παρεμβάσεις στην κοινωνία (μέριμνα για τους πραγματικούς άπορους)
- Αναπτυξιακό πρόγραμμα (τοπικός πόρος, ευρωπαϊκά προγράμματα, πρωτογενής & δευτερογενής τομέας, περιβάλλον, τουρισμός, υπηρεσίες ποιότητας ζωής, πολιτισμός, αθλητισμός, κλπ)
Η ολοκλήρωση του προγράμματος της κίνησης θα γίνει κατόπιν επαφών της ομάδας εργασίας του συνδυασμού με παράγοντες της κάθε δημοτικής και τοπικής κοινότητας για την καταγραφή των κατά τόπο προβλημάτων.
Ακολούθησαν ερωτήσεις-τοποθετήσεις των μελών της κίνησης , με τον πρόεδρο της Ελάτης Λευτέρη Παλούκα να εκφράζει σοβαρές ενστάσεις για την στάση του επικεφαλής Πολυδεύκη Λιάκου στο δημοτικό συμβούλιο σε θέματα της Ελάτης (γήπεδο, αρδευτικό Καμβουνίων, αποχιονισμός, καταφύγιο Βουνάσας) και τους λοιπούς ομιλητές (Παπαδημητρίου Αθ., Τσόλης Κ., Βήττας Γ., Θεοφάνου, Νταρλαγιάννης, Πασχαλίδου Μ. κ.α.) να εκφράζουν τις θέσεις τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου και την πορεία της κίνησης μέχρι τις εκλογές.
Στη συνέχεια, από το συντονιστή της διαδικασίας Νίκο Παπαδημόπουλο, ζητήθηκε να κατατεθούν υποψηφιότητες για τη θέση του επικεφαλής της κίνησης στις επερχόμενες εκλογές, με τον μέχρι σήμερα επικεφαλής Πολυδεύκη Λιάκο να καταθέτει τη μοναδική υποψηφιότητα και φυσικά να ανακηρύσσεται και ο νέος επικεφαλής της κίνησης για τις εκλογές του Μαΐου 2019 εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους
Τέλος, η συγκέντρωση έκλεισε με την αυτο-παρουσίαση των πρώτων 11 υποψηφίων της αυτοδιοκητικής κίνησης ΑΝΤΑΜΑ του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, που ήταν (με αλφαβητική σειρά):
1. Ασλανίδου Μέλι, υπάλληλος ΔΕΗ, με καταγωγή από τα Λεύκαρα.
2. Βλάχος Αθανάσιος, ιδιωτικός υπάλληλος, από το Μεταξά.
3. Γκράνας Βαγγέλης, νέος αγρότης, από το Φρούριο.
4. Θεοφάνου Γιώργος, συμβασιούχος αρχαιολόγος-ξεναγός, από τα Σέρβια.
5. Κτενίδου Σαββατούλα, εκπαιδευτικός, από τα Κρανίδια.
6. Παπαδημόπουλος Νίκος, γεωπόνος, από το Πολύρραχο.
7. Παπαστάμκος Αθανάσιος, υπάλληλος ΥΕΔΔΕ, μέλος ΔΣ εφοριακών Δ. Μακεδονίας, από τα Κρανίδια.
8. Πασχαλίδου Μαρία, πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Σερβίων, από τις Αυλές.
9. Σμαράγδα Χρυσούλα, εκπαιδευτικός, από τα Σέρβια.
10. Τζώρτζης Γιώργος, συνταξιούχος, από το Προσήλιο.
11. Τσόλης Κίμων, εργαζόμενος ΔΕΗ, από το Πλατανόρρευμα.
Γ.Μαστρ./mikrovalto.gr

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως αυτή η κίνηση που ξεκίνησε μέσα απο τον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίχτηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έγινε ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση;Πολυδεύκη δεν είναι κτήμα σου το ΑΝΤ.Α.Μ.Α,αν ήθελες να ξαναγίνεις υποψήφιος Δήμαρχος έπρεπε να ακολουθήσεις άλλο δρόμο.Ο κόσμος γνωρίζει και κρίνει.Όσο για τις τελίτσες που ακούω να λές μου θυμίζεις το:Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Ανώνυμος είπε...

Συνδυασμός νίκης. Λιάκο απο 10% που πηρες στις προηγούμενες εκλογές τώρα θα συναγωνισθείς με τον υποψήφιο του κκε για το 5% και να δούμε Καλά χαιρετίσματα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥΔΕΥΚΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ Β'ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΝΤΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εμφανιστηκε παλι για να παιξει το τελευταιο του χαρτι. Ο κυριος τιποτα. Παει για το 4% για να βγει συμβουλος τιποτα αλλο. Κριμα σε αυτους που τον ακολουθουν. Ρε Νικο δεν καταλαβες τι ρολο βαραει? Ρωτησε τον για την μεταθεση. Ρωτησε τον τι εκανε τα προηγουμενα χρονια. Ρωτα τον ποσο τον υπολογιζουν οι πρωην συντροφοι του. Την παρτη του κοιτα και τιποτα αλλο

Ανώνυμος είπε...

Καλό αγώνα Πολυδεύκη!! ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Τσόλη Κίμωνα πώς μπαίνεις υποψήφιος με το ΑΝΤΑΜΑ χωρίς να αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του στις φετεινές Δημοτικές εκλογές;Ήσουν παρών στην τελευταία συνάντηση και κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε απο σένα,αντίθετα συμφωνήθηκε απο ολους μιά επόμενη συζήτηση και πάνω σ'αυτό δεν ακούστηκε απο μέρος σου κάτι διαφορετικό.Μάλλον τους έχεις γραμμένους στα παλιά σου τα παπούτσια.Κατά τα άλλα ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΉΡΧΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΜΑ ΠΑΛΙ ΜΗΔΕΝ (0)ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ.ΛΙΑΚΟ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑΦΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο πραγμα που σας καιει ολους εσάς του Κωνσταντόπουλου γιατι το Ανταμα υποστηριξε τον Γιατρό έτσι όπως το πάτε στις επόμενς εκλογες θα παρετε ακμόμα μικροτερα πσοσοστά, σας συχάθυκε ο κοσμος το μονο που σας νοιαζει ειναι η εξουσιά με οτι αυτό συνεπαγετε και ξερουμε καλά σε τι συνεπαγετε, καντε λιγο υπομονή και θα ανοιχτουνε τα χαρτιά για τα καλά .....

Ανώνυμος είπε...

Μένω άφωνος με την ευκολία που ο Πολυδεύκης Λιάκος το ΑΝΤ.Α.Μ.Α.το κάνει ΑΝΤΑΜΑ.Το όνομα της Δημοτικής κίνησης (ΑΝΤ.Α.Μ.Α.)βγήκε μέσα απο προτάσεις,συζητήσεις και ψηφοφορία, πώς εσύ Πολυδεύκη το βαπτίζεις ΑΝΤΑΜΑ;Η αιτιολογία σου και οι εξηγήσεις που ακούω στο βίντεο είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτες.Πολυδεύκη απο που πήρες την άδεια να βγάλεις τις τελίτσες;Μηδενίζεις αυτόματα την όλη προσπάθεια πολλών συνδημοτών-μελών της τότε Δημοτικής κίνησης.Αν θέλεις να κατέβεις σαν υποψήφιος Δήμαρχος (δικαίωμά σου)έπρεπε να βρείς άλλο όνομα που τίποτα να μη θυμίζει το ΑΝΤ.Α.Μ.Α.Είναι φανερό οτι προκαλείς σύγχηση στους συνδημότες μας που θέλεις να εκμεταλευτείς.Είναι απλό Πολυδεύκη,ο στόχος σου δεν είναι η διεκδίκηση του Δήμου.Αυτό που επιδιώκεις είναι το προσωπικό σου κέρδος.Το 2014 σε πήρανε χαμπάρι λίγοι,πολύ λίγοι.Φέτος θα σε πάρουνε χαμπάρι πολλοί,πάρα πολλοί.

Ανώνυμος είπε...

μενω αφωνος με την τακτικη πεταμε την μπαλλα στην εξεδρα
ρε ο λιακος φταιει; ο δημος διαλυεται ο λιακος φταιει; σχολια επι σχολιων λες και διοικει ο λιακος!!!!!!!!

αντε ξεκολατε ο δημος και περιοχη ειναι υπο καταρευση και σεις ασχολειστε με το τι κανει ο λιακος και ο ελευθεριου και ο κωνσταντοπουλος
καταλαβατε οτι ο δημαρχος ζηταει δανειο ενω εχει στα ταμεια ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ και ο δημος χρωσταει σε καθε εμπορο τεχνιτη εργολαβο και υπαληλο του;

Ανώνυμος είπε...

Παρτ'σ σβάρνα Πολυδεύκη!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φταει και ο Λιακος. Να μην τα ξαναλεμε. Ποιος ψηφισε τον γιατρο. Δες ρε μεγαλε τι εγινε στην Ελατη το Φορυριο στα Καμβουνια. Να μην πουμε παλι για την μεταθεση έτσιιιιιιι? Μουγγαααααα

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΤΑ 530+210+30= 770 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ. ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.
ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑ 250-280 ΧΙΛ. ΑΠΟ ΣΑΤΑ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΟΜΩΣ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΝΟΥ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΝΕΡΓΑ. ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ Ο ΑΛΙΜΟΝΟΣ.

Το Προφίλ μας