Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Προβολή του ντοκιμαντέρ: «Δε θα πουλήσουμε το μέλλον μας»

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στο Σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ: «Δε θα πουλήσουμε το μέλλον μας».
Μαζί μας για την προβολή, αλλά και για την κουβέντα που θα ακολουθήσει θα είναι η σκηνοθέτιδα Νίκη Βελισσαροπούλου, η πρωταγωνίστρια Γαρυφαλλιά Δουλάκη και η
camerawoman Στέλλα Δέλλιου.
To «Δε θα πουλήσουμε το μέλλον μας» είναι ένα ντοκιμαντέρ, διάρκειας 53΄, για την εξόρυξη στη Χαλκιδική, τον αγώνα και την ενηλικίωση. Είναι μία συλλογική δουλειά, που λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο πέντε χρόνων κατά τη διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης.
Ολοκληρώθηκε χάρη στους:
Μανώλη Μακριδάκη στον ήχο, Στέλλα Δέλλιου στην κάμερα, Κική Μουστακίδου στην έρευνα, τη Δήμητρα και τη Γαρυφαλλιά και τις οικογενειές τους, που πρωταγωνιστούν, την Αυγή Moureu στο μοντάζ, αλλά και χάρη σε όλους τους κατοίκους της Χαλκιδικής, της Ελλάδας και του εξωτερικού που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, ώστε αυτό που ξεκίνησε ως ιδέα να γίνει τελικά ντοκιμαντέρ.
Σύνοψη: Η Γαρυφαλλιά και η Δήμητρα, δύο κορίτσια στην εφηβεία, ζουν στην πανέμορφη Χαλκιδική, που απειλείται με περιβαλλοντική καταστροφή χωρίς προηγούμενο από την κατασκευή ενός μεταλλείου ανοιχτής εξόρυξης χρυσού. Βιώνοντας έντονα τη διαμάχη για το μεταλλείο και την οικονομική κρίση τα δύο κορίτσια, με αθωότητα και δυναμισμό, αποφασίζουν να αγωνιστούν για το μέλλον τους.
Είναι υποψήφιο για τα βραβεία "ΙΡΙΣ 2019" της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Έχει πάρει το Βραβείο ιδέας στο FIGRA (Βραβείο πριν ακόμα ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ), Γαλλία 2017.
Το Βραβείο κοινού στο FESTIVAL DES A COTES, Γαλλία 2018.
Επιλέχθηκε στο INTERNATIONAL FESTIVAL OF EDUCATION FILMS, Γαλλία 2018.
Επιλέχθηκε και παίχθηκε 3 φορές στο MOIS DU FILM DOCUMENTAIRE, Γαλλία 2018.
Επιλέχθηκε και παίχθηκε στο COOPENAIR FESTIVAL, Ελλάδα 2018.
Επιλέχθηκε και θα διαγωνιστεί στο διεθνές φεστιβάλ στη Γαλλία FIGRA, Μάρτιος 2019.
Επιλέχθηκε στο και θα διαγωνιστεί στο διεθνές φεστιβάλ στο Μαρόκο, TETOUAN MEDITERRANEAN FILM FESTIVAL, Μάρτιος 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για την προβολή μπορείτε να αναζητήσετε στο τηλέφωνο 2461049799 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου infokoz@arsis.gr.

Ελεύθερη Είσοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας