Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Η βιομηχανική κάνναβη ανοίγει το δρόμο της επιχειρηματικότητας για δυο παιδιά από τα Σέρβια

Την  βιομηχανική κάνναβη επέλεξαν να καλλιεργήσουν  δυο νέοι άνθρωποι στα Σέρβια Κοζάνης, ο Γιώργος Σίτης και η Ελένη Ασλανίδου, αποκτώντας  την πρώτη νόμιμη άδεια στη Δυτική Μακεδονία
ξεκινώντας με 10 στρέμματα πέρσι  αυξάνοντας τα  φέτος σε 40. Οι δυο νέοι αποφάσισαν το επιχειρηματικό βήμα μετά από την παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων ενώ  ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις της καλλιέργειας του «παρεξηγημένου φυτού», που έχει προοπτικές  ανάπτυξης, όπως τόνισαν, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης,  που μπορεί να φέρει σημαντικό εισόδημα στους καλλιεργητές. Ο Γιώργος και η Ελένη επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους θέλουν να δημιουργήσουν μια ομάδα καλλιεργητών βιομηχανικής κάνναβης για να φτάσουν στα 100 στρέμματα για αρχή, με όραμα να  ισχυροποιήσουν την παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης  στον τόπο τους. Η αγροδιατροφή και  η παραγωγή ελαίου είναι
μεταξύ άλλων στις επιλογές  τους σε ότι αφορά στα επόμενα βήματα τους,  γνωρίζοντας καλύτερα  όπως ανέφεραν το φυτό  καθώς και τις ευεργετικές του ιδιότητες για τις οποίες όπως υπογράμμισαν υπάρχει άγνοια.

Στο ξεκίνημα τους  βρήκαν ανοιχτές πόρτες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,  με την βοήθεια που τους παρείχαν για την καλλιέργεια του φυτού  αλλά  και τις απαιτήσεις που έχει όπως  διαπίστωσαν και οι ίδιοι στον πρώτο χρόνο παραγωγής, χαρακτηρίζοντας σχετικά εύκολη την καλλιέργεια.
Οι δυο  νέοι δηλώνουν αισιόδοξοι για την παραγωγή τους με την σπορά της  βιομηχανικής κάνναβης  να ξεκινά σε ένα περίπου μήνα, παροτρύνοντας παράλληλα και άλλους αγρότες να ακολουθήσουν τα βήματα τους έχοντας στόχο να νομιμοποιηθεί στο μυαλό του κόσμου το εν λόγω φυτό και να γίνουν γνωστά τα ευεργετικά του οφέλη αλλά και το εύρος χρήσεως του.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας