Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 η παράσταση "Γόβα Παρθένα" στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων από την Εύξεινο Λέσχη Σερβίων, 12/2 στην Πτολεμαΐδα και 13/2 στην Κοζάνη

Η ξεκαρδιστική κωμωδία με τίτλο Γόβα Παρθένα, γραμμένη στην ποντιακή διάλεκτο και με πρωταγωνιστή τον Τάκη Βαμβακίδη παρουσιάζεται αυτόν τον καιρό ανά την Ελλάδα προκαλώντας ντελίριο στους θεατές με τις περισσότερες παραστάσεις να είναι sold out. Στην παράσταση παίρνει μέρος και ο δημοφιλής κομμωτής Τρύφωνας Σαμαράς.  







Η υπόθεση του έργου
Η δαιμόνια Πόντια γριά Παρθένα (την οποία υποδύεται φυσικά ο Αλέξης Παρχαρίδης) παλεύει σώμα με σώμα για τα… αποθεματικά του οίκου «ευεξίας», που διατηρεί, με τον διευθυντή Μισέλ (Τρύφων Σαμαράς). Ο Μισέλ, μαζί με τη γραμματέα του (Έρρικα Νικολαΐδου) και τη σαγηνευτική Σιλβί (Ίνα Τσικοπούλου) έχουν να τιθασεύουν και τον γιο της Παρθένας, τον Ζορμπά του έρωτα, τον Χάμπο (τον οποίο υποδύεται ο ταλαντούχος Τάκης Βαμβακίδης). Στην ιστορία μπλέκονται και δύο δικηγόροι (Βαγγέλης Ηλιάδης και Γιάννης Ξενιτόπουλος) που θα προσπαθήσουν να ξεμπλέξουν το κουβάρι της αθώας ακολασίας!


 Ο Τάκης Βαμβακίδης στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με τον Τρύφωνα Σαμαρά. […] Όταν διάβασα το ρόλο του Μισέλ σκέφτηκα τον Τρύφωνα. Δέχτηκε την πρόταση και εύχομαι να αγαπήσει τους Πόντιους όπως τους αγάπησε και ο Κώστας Βουτσάς». Με τη σειρά του ο Τρύφωνας Σαμαράς τόνισε: «[…] Ο Τάκης Βαμβακίδης έχει γράψει το ρόλο με θεατρικότητα, δέχτηκα να συνεργαστώ μαζί του γιατί τον εκτιμώ και σαν άνθρωπο και σαν ηθοποιό. Η μόνη δυσκολία είναι η ποντιακή διάλεκτος που δεν την καταλαβαίνω καλά, αλλά έχω καλούς βοηθούς!».


Πρόγραμμα παραστάσεων
Φεβρουάριος
  • Δευτέρα 4/2 Δράμα, από την Ένωση Χορευτών Δράμας «Πυρρίχιος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροχωρίου «Παναγία Σουμελά».
  • Δευτέρα 11/2 Ριζό Σκύδρας, από το Σύλλογο Ποντίων Ριζού Σκύδρας.
  • Τρίτη 12/2 Πτολεμαΐδα, από το Σύλλογο Ποντίων Αναρράχης.
  • Τετάρτη 13/2 Κοζάνη, από τον Χορευτικό Όμιλο Ποντίων «Αντάμωμαν».
  • Πέμπτη 14/2 Έδεσσα, από το Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς».
Μάρτιος
  • Παρασκευή 1/3 Σέρβια Κοζάνης, από την Εύξεινο Λέσχη Σερβίων.
  • Σάββατο 2/3 Αργυρούπολη Δράμας, από τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Αργυρούπολης «Η Αναγέννηση».
  • Κυριακή 3/3 Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, από τον Ποντιακό Σύλλογος Κρύας Βρύσης.
  • Δευτέρα 4/3 Κιλκίς, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάλης Βρύσης Κιλκίς, Ποταμιάς, Επταλόφου, Πικρολίμνης.
Απρίλιος
  • Κυριακή 7/4 Αγία Βαρβάρα Αττικής, από το Σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».
  • Παρασκευή 12 έως 16/4 Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης, στο «Καραπάντσειο» Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας