Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια

Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2018
Μπροστά στην Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2018, οι φορείς της ΕΣΑμεΑ αποφάσισαν τη διοργάνωση 3 συλλαλητηρίων. Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους μοιράζονται τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια:
- Την 1 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης,

- Στις 2 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί από το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη με πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, 
- Στις 3 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί ανήμερα της Εθνικής Ημέρας, από την πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα,  όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
Το αναπηρικό κίνημα διατρανώνει το σύνθημά του "Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς" και αγωνίζεται για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και στοχευμένων πολιτικών, με στόχο την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
Σε όλη τη χώρα όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, οι πρόσφυγες με αναπηρία, τα άτομα με αναπηρία που διαβιούν στα ιδρύματα, οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριά και πολλαπλή αναπηρία,  γυναίκες και κορίτσια με αναπηρία, διεκδικούν ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. 
Το αναπηρικό κίνημα της χώρας, με αξιοπρέπεια, με πείρα, με συνεχείς αγώνες διεκδικεί τη δέσμευση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων για ένα Εθνικό Πρόγραμμα Δημόσιων Πολιτικών για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.
Το αναπηρικό κίνημα της χώρας διατρανώνει τη θέση του: «Φτάνει πια!» στις διακρίσεις και διεκδικεί την ορατότητα στους νόμους, στις πολιτικές, στην ίδια την κοινωνία. 
Προωθούμε τη Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2018 της ΕΣΑμεΑ, αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
3η Δεκέμβρη 2018, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή με αξιοπρέπεια. Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!
Παρακολουθείστε σε ζωντανή αναμετάδοση τα συλλαλητήρια και τις τρεις ημέρες (1-2-3 Δεκεμβρίου) μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ www.esamea.gr καθώς και από τα social media της Συνομοσπονδίας @ESAMEAgr (twitter) και https://www.facebook.com/ESAmeAgr/
Μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες και βίντεο!
Διαδίδουμε το μήνυμα του αναπηρικού κινήματος της 3ης Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας