Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Χρήση του κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας από παιδιά με ειδικές ανάγκες

Το δικαίωμα των παιδιών τους να απολαμβάνουν τις παροχές του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας, διεκδικούν δεκαεννέα (19) γονείς. Παροχές οι οποίες διακόπηκαν. Αιτία του παραπάνω προβλήματος είναι η ανεπαρκής χρηματοδότηση των Δήμων και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
H κολύμβηση για τα άτομα με αναπηρία, κι όχι μόνο, εκτός του ότι είναι άσκηση συντονισμού του εγκεφάλου με το σώμα είναι και ο δρόμος που τα οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα ζωής. Πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, είναι πως οι υπηρεσίες και οι δομές των Δήμων πρέπει να στελεχώνονται από μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είμαστε αντίθετοι με τα ανταποδοτικά τέλη στις υπηρεσίες του Δήμου.
Ευθύνες γι΄αυτή την κατάσταση φέρουν τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ όσο και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και διατηρεί όλους τους αντεργατικούς νόμους που προβλέπουν τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις σε όλες τις μορφές (συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ωρομίσθια κλπ) Αυτές οι μορφές που απογειώθηκαν ιδιαίτερα την περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στο όνομα του λεγόμενου κόστους εργασίας. 
Ευθύνες φέρει και η Τοπική Διοίκηση που είναι η πρώτη διδάξασα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Θυμίζουμε τα ΤΣΑ – stage – κοινωφελής εργασία σήμερα.

Ερωτάται ο Δήμαρχος.

·         Παίρνοντας υπ΄όψη τις ανάγκες των παιδιών με αναπηρία αλλά και της ανάγκης για μόνιμη και σταθερή δουλειά των εργαζόμενων, τι μέτρα πρόκειται να πάρει ώστε να λειτουργήσει άμεσα το κολυμβητήριο για τα παιδιά με αναπηρία και να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα;


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Εορδαίας
Χόλμπα Αντωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας