Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Tι γίνεται με τα κουνούπια στη Δυτ. Μακεδονία -Πότε θα έχουν αποτελέσματα οι ψεκασμοί-Τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ρούσης Αλεξανδρής

Από το kozanimedia.gr
Εντός των επόμενων 15 ημερών αναμένεται να είναι ορατά τα αποτελέσματα των ψεκασμών για τα κουνούπια στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Kozanimedia o αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ρούσης Αλεξανδρής, την ώρα που εντείνεται η ανησυχία για κρούμστα του ιού του Δυτικού Νείλου που έχουν εντοπιστεί σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Αλαξανδρής αναφέρει πως «Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί εδώ και
2-3 εβδομάδες. Πρώτα από τα μεγάλα συστήματα που είναι ευνοϊκά για την αναπαραγωγή τους (βλ. προνύμφες). Τέτοια είναι επιφανειακά στάσιμα ύδατα, που έχουμε πολλά φέτος λόγω βροχών, ενώ να τονίσουμε πως το κύριο ζήτημα ήταν μεταξύ Πενταβρύσου-Περδίκκα, Φλώρινας-Αμυνταίου και, φυσικά, στην περιοχή Ρύμνιο-Πολύφυτο. Στο Ρύμνιο, μάλιστα, στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαϊου και σε συμφωνία με το Δήμο Κοζάνης έγινε ένα επιπλέον πρόγραμμα αποκλειστικά για την περιοχή. Λογικά, για τώρα, αποτελέσματα θα δουν οι πολίτες, σύμφωνα πάντα με τον βιολογικό κύκλο των κουνουπιών, σε περίπου 15 ημέρες. Το πρόγραμμα δεν κάνει ακμαιοκτονία (αυτό συμβαίνει μόνο σε καταστάσεις συναγερμού) αλλά προνυμφοκτονία. Με απλά λόγια, μειώνει τον αριθμό των κουνουπιών που είναι να «γεννηθούν» και όχι αυτών που πετούν και τσιμπούν…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας