Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Γιατί την Αυλωνίτου και όχι τον Πολάκη;

Πολύ σωστά αποδοκίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ τη βουλευτή για την «παπαριά» (της). Αλλά γιατί δεν το έχει κάνει έως τώρα για τον αν. υπουργό Υγείας που έχει πει τρισχειρότερα; Μήπως είναι και λίγο σεξιστικό; Αποδεχόμαστε τον άνδρα βουλευτή που το παίζει μάγκας και χυδαιολογεί και όχι τη γυναίκα;

Δεν το συζητώ. Η λέξη «παπαριά» είναι πολύ ωραία, αλλά για να τη λες στο καφέ και στην
ταβέρνα. Εκεί που έχει ανάψει η κουβέντα με τους φίλους, εκεί που κατεβαίνει το κρασάκι και οι μεζέδες και το θυμικό ανεβάζει στάθμη, εκεί λες «στα πλαίσια της παπαριάς που είπε ο τάδε» και το ευχαριστιέσαι. Σε πάνελ, όντας βουλευτής κυβερνώντος ή μη κυβερνώντος κόμματος (οποιουδήποτε κόμματος που σέβεται τον εαυτό του και τον πολιτη, θα έλεγα) δεν το λες, είναι ντιπ για ντιπ άκομψο. Καλά έκανε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και αντεδρασε για την Ελένη Αυλωνίτου που εκφράστηκε έτσι, άκομψα και αγενώς, σε πάνελ. Καλά έκανε και φρόντισε να μας πει, μέσω της εκπροσώπου Τύπου, Ρανιας Σβιγκου, ότι αποδοκιμάζει τέτοιες συμπεριφορές.


Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντιδράσει ποτέ αναλόγως για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη. Εδώ δεν μιλάμε απλώς για μια «παπαριά» σ’ενα πάνελ, εδώ μιλάμε για στρατιά άκομψων χαρακτηρισμών και απρεπών εκφράσεων, εναντίον πολιτικών αντιπάλων και όχι μόνο. Από το βήμα της Βουλής, από τα social media, από συνεντεύξεις Tύπου, απ’ όπου βρεθεί, εξαπολύει κακές, υποτιμητικές, αγενείς λεξούλες: «φτωχό νυμφίδιο» και «νεόπλουτο τσουλί», «σίχαμα της κοινωνίας», «ξεφτίλες», «βρωμερά υποκείμενα της λάσπης», «ουστ λαμόγια», «παχύδερμο του εκσυγχρονισμού», μερικά μόνο που βγήκαν απ’ το στόμα του ή απ’ το πληκτρολόγιο του. Και το «έπρεπε να τον χώσω τρία μέτρα κάτω από τη γη» βεβαίως, ένα απ’τα πρώτα δείγματα που μας αποκάλυψαν το πηγαίο ταλέντο του στην αγένεια. Εδώ μιλάμε για τον ορισμό του πολιτικού λόγου πεζοδρομίου.

Μιλάμε για ένα βόθρο, που κάθε τρεις και λίγο, βγάζει στην επιφάνεια και μια ακαθαρσία δημοσιου λόγου. Κάποιες απ’ αυτές τις ακαθαρσίες μάλιστα, ο κ. Πολάκης θα τις πληρώσει ακριβά. 20.000 θα πληρώσει στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, για ηθική βλάβη, και 5.000 στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της. Αυτό το ποσό επιδίκασε το δικαστήριο για τα υβριβριστά σχόλια που έκανε στο Facebook και τις δηλώσεις του στην εφημερίδα The Guardian. Δεν το καταλαβαίνω λοιπόν. Εσπευσε ο ΣΥΡΙΖΑ να μας πει «συγγνώμη» για την Αυλωνίτου και δεν έχει πει ούτε μία «συγγνώμη» για τον Πολάκη; Εσπευσε να καταδικάσει μια «παπαριά» και τον κατ’ επανάληψη παραγωγό αγένειας και βρισιάς τον έχει τόσο καιρό στο απυρόβλητο; Τι υποκριτικό! Ασε που φαίνεται και ολίγον τι σεξιστικό. Είναι σαν να αποδέχονται τον άνδρα βουλευτή που εκχυδαΐζει τον δημόσιο πολιτικό λόγο, τον άνδρα βουλευτή που το παίζει μάγκας και προσβάλλει και βρίζει, αλλά όχι τη γυναίκα. Είναι παράλογο και θλιβερά αστείο που βγαίνει και αυτό το συμπέρασμα μέσα σε όλα, αλλά πραγματικά έτσι φαίνεται.

ΥΓ. Θέλουμε ισονομία και στην «παπαριά» κύριοι!

 Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας