Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Δήμος Βοΐου: επίσκεψη ξένων φοιτητών και επιστημόνων στη Σιάτιστα

Ιστορικά σημεία της Σιάτιστας γνώρισαν από κοντά 35 σπουδαστές από  21 χώρες, που συμμετέχουν στο διεθνές πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού του Ιδρύματος Μελετών της Χερσονήσου του Αίμου στη Θεσσαλονίκη, κατά την επίσκεψή τους στη Σιάτιστα το
Σάββατο 11 Αυγούστου 2018.
Οι υπότροφοι, με τη συνοδεία του Διευθυντή του προγράμματος, καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Δημάδη, περιηγήθηκαν στο Ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο και γνώρισαν την
Παλαιοντολογική και Βοτανική Σιάτιστας, ενώ παράλληλα θαύμασαν τα έργα τοπικών καλλιτεχνών που φιλοξενούνται τις ημέρες αυτές στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Αρχοντικό Πούλκως και στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Πλατεία Γεράνειας. Την ξενάγηση των φοιτητών επιμελήθηκαν προσωπικό του Δήμου και της ΔΗΚΕΒΟ, υπάλληλοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης και ο κ. Χρήστος Καρακουλάκης.
Ο Διευθυντής του προγράμματος κ. Δημάδης εξέφρασε για ακόμη μία φορά  την ικανοποίησή του από τη ζεστή φιλοξενία, την οργάνωση του Δήμου και την εξειδικευμένη πληροφόρηση των υποτρόφων σχετικά με την Ιστορία και την Παράδοση της Σιάτιστας, που δικαιώνει τους στόχους του προγράμματος και ισχυροποιεί την επανάληψη της επίσκεψης και στο μέλλον.





Το Διεθνές Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού διανύει φέτος το 46ο έτος της ιστορίας του, ενώ τα τελευταία χρόνια εντάχθηκε στο πρόγραμμα η Δυτική Μακεδονία. Οι αλλοδαποί επιστήμονες και φοιτητές παρακολουθούν επί τέσσερις εβδομάδες ένα εντατικό καθημερινό πρόγραμμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε 12 επίπεδα, όπως και κύκλους μαθημάτων για την ελληνική ιστορία και για τον πολιτισμό. Η ενημέρωση των ξένων φοιτητών και επιστημόνων συμπληρώνεται με επισκέψεις σε Μουσεία και στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας, στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας Σιάτιστα και Καστοριά, στις Πρέσπες και στην Έδεσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας