Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Πρόστιμα 3,5 εκ € σε υπαλλήλους και πολιτικά πρόσωπα στα Γρεβενά καταλόγισαν οι επιθεωρητές του Ελεγκτικού συνεδρίου

του Σπύρου Κουταβα από το vetonews.gr

Σε καταλογισμούς συνολικού ύψους 3,5 εκ € προχώρησαν οι επιθεωρητές του Ελεγκτικού συνεδρίου σε υπηρεσιακά στελέχη της πρώην νομαρχίας Γρεβενών
καθώς και στον πρώην νομάρχη Δημοσθένη Κουπτσιδη.  Το Ελεγκτικό συνέδριο ολοκλήρωσε την  διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, για  την ανάθεση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών έξι έργων στην εργολήπτρια επιχείρηση “Σκόδρας και Σία ΟΕ”, καθώς και στην εκπόνηση μελετών για λογαριασμό της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης
Γρεβενών. Στο μικροσκόπιο της έρευνας βρέθηκε η περιβόητη «μελέτη -φάντασμα» της ΒΙ.ΠΕ Γρεβενών που εκπόνησε η Αναπτυξιακή Γρεβενών, ύψους 800000 € και η οποία δεν υπάρχει όπως θα έπρεπε, στον παραλήπτη που είναι η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Εκτός απο την «άφαντη» μελέτη της ΒΙΠΕ, επιβλήθηκαν καταλογισμοί για έργα οδοποιίας στο επαρχιακό δίκτυο Γρεβενών και αλλά μικροέργα που πληρώθηκαν αλλά δεν εκτελέστηκαν ποτέ. Να υπενθυμίσουμε ότι για την υπόθεση της μελέτης της ΒΙΠΕ και των άλλων έργων υπήρξε απαλλαχτικό βούλευμα για τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους από το συμβούλιο Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.
Οι τέσσερις υπάλληλοι που ήταν διευθυντικά στελέχη της Οικονομικής υπηρεσίας και των εντελλομένων της Περιφερειακής ενότητας Γρεβενών καθώς και ο πρώην νομάρχης Δημοσθένης Κουπτσίδης, το επόμενο διάστημα θα καλεστούν σε απολογία από την ελεγκτική αρχή όπου αναμένεται να καταθέσουν γραπτώς τις απόψεις τους. Στην συνέχεια η ελεγκτική αρχή θα επισημοποιήσει  το τελικό ύψος του ποσού του καταλογισμού και τα τυχόν πρόστιμα  που ακολουθούν, ενώ οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι έχουν δικαίωμα να καταθέσουν ένσταση επί της τελικής απόφασης που η συζήτησή της θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός διαστήματος οκτώ μηνών.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Δασκαλόπουλος που έχει καταθέσει τις σχετικές καταγγελίες στις Ελεγκτικές αρχές και έχει προχωρήσει και σε αναφορές στην δικαιοσύνη πριν από λίγες ημέρες προσέφυγε στον Αρειο Πάγο κατά των δικαστών που εξέδωσαν το απαλλαχτικό βούλευμα στην υπόθεση της μελέτης της ΒΙΠΕ, με την αιτιολογία ότι οι δικαστές δεν συσχέτισαν ως όφειλαν όλες τις αναφορές που υπάρχουν για την παραπάνω υπόθεση. Ερώτηση στην βουλή για το παραπάνω θέμα έχει καταθέσει και ο βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας