Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Κοζάνη: Αντιδράσεις για την μεταφορά έδρας του ΕΑΠ

Την αντίδραση του εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, για την μεταφορά του παραρτήματος Κοζάνης του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στην Έδεσσα, κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του.
Το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρο Μαλούτα, ζητώντας να ενημερωθεί για
τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής,  μετά την αναφορά που έγινε στα social media, από την βουλευτή Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη.
Το Σώμα ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Κύρινας, ο οποίος και υπογράμμισε ότι υπήρξε επικοινωνία του δημάρχου  με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλη Καρδάση, ενώ ο Δημοτικός  σύμβουλος Μανώλης . Κουτσοσίμο δήλωσε πως είχε επαφή το πρωί  της Παρασκευής με τον Γ.Γ. του Υπουργείο Παιδείας, ο οποίος βρισκόταν στην Κοζάνη δηλώνοντας  άγνοια για το θέμα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για απόφαση του ΕΑΠ.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ο πρόεδρος του ΕΑΠ, Βασίλης Καρδάσης να βρίσκεται αύριο Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, στην περιοχή, όπου θα έχει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, το δήμαρχο Κοζάνης και βουλευτές της περιοχής, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις και από την πλευρά τους.
Την έντονη διαμαρτυρία εξέφρασε και ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεοφύλακτος, μετά τον συνάδελφό του, Θέμη Μουμουλίδη για την επικείμενη σύμφωνα με πληροφορίες μεταφορά της έδρας  του Παραρτήματος ΕΑΠ Δ. Μακεδονίας από την Κοζάνη στην Έδεσσα, χωρίς προειδοποίηση. Όπως υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο κ. Θεοφύλακτος «είναι ιδιαίτερα οξύμωρο η έδρα του Παραρτήματος Δ. Μακεδονίας να μεταφέρεται, εκτός Δ. Μακεδονίας  και τούτο ίσως εγείρει και νομικά ζητήματα».
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας