Αποδέκτης μηνυμάτων δυσαρέσκειας για τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ έχει γίνει και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, που απολαμβάνει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναφορά σε αυτόν και ανέμενε το χρίσμα του για τη νέα υποψηφιότητά του.
Τη σχέση του κ. Καρυπίδη με το ΣΥΡΙΖΑ βέβαια θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει και τρικυμιώδη.
Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο περιφερειάρχης ήταν μια επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ που είχε προκαλέσει ένα μικρό σάλο λόγω των
κάπως…περίεργων και αντισημιτικών απόψεων που είχε εκφράσει σε αναρτήσεις του. Τελικά εξελέγη ως ανεξάρτητος με στήριξη της Κουμουνδούρου στον δεύτερο γύρο και, έκτοτε, οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν τόσο ώστε να τον βλέπουμε να φιγουράρει σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα από τα βιντεο-ρεκλάμες της σειράς «Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη» που έχουν ανέβει στην σελίδα του πρωθυπουργού.
Ο κ. Καρυπίδης κοντραρίστηκε με μέλη της δικής του παράταξης για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ ήδη από τον Ιανουάριο, όταν οκτώ περιφερειακοί σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες της συμπολίτευσης καταψήφισαν την εισήγηση της πλειοψηφίας και του ίδιου του επικεφαλής τους εναντίον της σύνθετης ονομασίας.
Οι μήνες πέρασαν και καθώς το ζήτημα όδευε σε λύση, με την πίεση της τοπικής κοινωνίας και των δημάρχων, το περιφερειακό συμβούλιο εξέδωσε τελικά ένα ψήφισμα εναντίον της χρήσης του όρου Μακεδονία.
Κατά τη συνεδρίαση ο περιφερειάρχης τόνισε μάλιστα ότι βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από κόμματα και φιλίες. Αλλά καμιά φορά τα αισθήματα δύσκολα κάμπτονται…
Το ψήφισμα επιδόθηκε στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στις Πρέσπες, κατά τη διάρκεια ενός, κατά τα άλλα, φιλικότατου και υποστηρικτικότατου τετ α τετ μεταξύ των δυο ανδρών που κατέγραψε κάμερα. Τετ α τετ που δεν θεωρήθηκε αρκετά… μαχητικό από τους «πληγωμένους» πολίτες της δυτικής Μακεδονίας.
Η στάση αυτή του περιφερειάρχη ήταν αναμενόμενο να δυσαρεστήσει φίλους, ψηφοφόρους και τοπικά ΜΜΕ και να προκαλέσει και τον ανάλογο σχολιασμό.


Πηγή: in.gr