Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Το ανήθικο πλεονέκτημα των 36

Του Γ. Παπαδόπουλου - Τετράδη
Οι 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ξεσηκώθηκαν και ζήτησαν με επιστολή να ενημερωθεί αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα για τις περικοπές στις συντάξεις έχουν να απαντήσουν πρώτα σε ένα άλλο ερώτημα: Τώρα τις θυμήθηκαν; Όταν τις υπέγραφαν όλοι, κορόιδευαν τους δανειστές; Τους συντρόφους τους; Τους ψηφοφόρους; Τους συνταξιούχους; Όλους μαζί; Από την επιστολή τους προκύπτει, όμως, μια ακόμα πιο κυνική απάντηση.
Οι 36 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και προβεβλημένα στελέχη και πρώην υπουργοί
όπως η Σια Αναγνωστοπούλου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Θ. Δρίτσας, η Αννέτα Καββαδία, ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Μάκης Μπαλαούρας, ο Αρ. Μπαλτάς, ο Ν. Παρασκευόπουλος, ο Νίκος Φίλης, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δεν ανησυχούν για τη σφαγή των συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου, από την 1η Ιανουαρίου! Ανησυχούν για την επανεκλογή τους. Και το λένε!
Στην έγγραφη αίτηση για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής ομάδας οι βουλευτές είναι σαφείς. Αφού κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν τους ενημερώνει και τους αφήνει στα σκοτάδια με αντιφατικές πληροφορίες, γράφουν:

«Εμείς, όμως, εισπράττουμε και θα εισπράξουμε τη χλεύη και την οργή του κόσμου. Εμείς δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε. Εμείς δεν θα μπορούμε να δούμε τον κόσμο και να του μιλήσουμε αν κόψουμε συντάξεις(!!)». Και συνεχίζουν:
« Οι άλλοι ( σσ προφανώς οι υπουργοί και ευνοήτως ο Γ Κατρούγκαλος) θα είναι απομονωμένοι και ασφαλείς στα γραφεία τους». Και συνεχίζουν θάβοντας  τους συναδέρφους τους υπουργούς ακόμα βαθύτερα, αποκαλύπτοντας και το ηθικό ποιόν όλων:
«Θα ψάξουν (οι άλλοι) για ψηφοδέλτιο Επικρατείας, για ευρωψηφοδέλτιο ή για ασφαλείς κεντρικές εκλογικές περιφέρειες»! Αυτό είναι το ήθος αυτής της αριστεράς του ηθικού πλεονεκτήματος. Ξεσκεπασμένο από τα ίδια τα στελέχη της!
Αυτοί, λοιπόν οι 36 που ζητήσαν επίμονα τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχουν την απάντηση στο ερώτημά τους εύκαιρο. Και μάλιστα δυό φορές. Είναι στις ίδιες τους τις ψήφους που έκαναν νόμο του κράτους τις περικοπές στις συντάξεις. Και είναι δεύτερη φορά στις ψήφους τους που ενέκριναν τα μνημονιακά προαπαιτούμενα.
Στην επιστολή τους μάλιστα κάνουν και κριτική στην κυβέρνηση ξεμπροστιάζοντάς την ότι η προπαγανδισμένη 13η σύνταξη, « η περιβόητη 13η σύνταξη», όπως γράφουν, «είναι χαρτζιλίκι και μάλιστα συγκυριακό αφού θα δοθεί άπαξ μόνο την επόμενη χρονιά». Δηλαδή, εκτός από πολιτικοί απατεώνες που υπέγραψαν έναν νόμο για περικοπές, πιστεύοντας σαφώς ότι δεν θα εφαρμοστεί, αποδεικνύονται και αφελείς τέτοιοι. Θεωρώντας, ότι το χαρτζιλίκι θα δοθεί οπωσδήποτε!
Είναι να απορεί κανείς πώς ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ν Παρασκευόπουλος έχει συνυπογράψει ένα τέτοιο κείμενο ομολογίας ότι έχει ο ίδιος ψηφίσει νόμο είτε αγνοώντας τον, είτε υπολογίζοντας ότι δεν θα εφαρμοστεί! Και πώς έχουν κάνει το ίδιο οι πρώην υπουργοί Παιδείας Μπαλτάς, Σία Αναγνωστοπούλου και Φίλης, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι τα πρότυπα κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς για μαθητές και φοιτητές.


Και δεν είναι απορίας άξιο πώς 36 βουλευτές της αριστεράς, που ορκίζονται κάθε μέρα στην αντίσταση και στη γενναιότητα και στην ειλικρίνεια, ομολογούν ότι όταν ψήφιζαν τον νόμο είτε δεν ήξεραν πού τους πάνε τα τέσσερα, είτε ήταν προθύμως στα τέσσερα για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους, είτε είχαν κατά νου να ξεφτιλίσουν το κοινοβουλευτικό έργο, άλλα ψηφίζοντας και άλλα εφαρμόζοντας.
Κι αυτό θα αποδειχτεί μεθαύριο, μετά την ενημέρωσή τους από 6 υπουργούς. Όταν σχεδόν όλοι, αυτοί οι ίδιοι θα επικροτούν τις επιλογές της κυβέρνησης! Τέτοιοι χαμαι- λέοντες.

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας