Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Έρχονται 35 προσφυγόπουλα 12-17 ετών από Πακιστάν-Αφγανιστάν στην Αιανή-Μαζί τους και 15 συνοδοί

από το kozanimedia.gr
Την έλευση 35 ασυνόδευτων παιδιών-προσφύγων, αλλά και 15 περίπου συνοδών, περιμένει μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανότατα, η διεύθυνση του ξενοδοχείου “Eλίμεια3” στην Αιανή.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του Kozanimedia, που είχε αποκαλύψει το θέμα, τα παιδιά θα είναι ηλικίας 12-17 ετών, κυρίως από Αφγανιστάν και Πακιστάν, τα οποία βρίσκονται εδώ και πολλούς μήνες στην Ελλάδα, χωρίς γονείς
ή άλλους κηδεμόνες και θα παραμείνουν στην Αιανή για άγνωστο χρονικό διάστημα, με έξοδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.
Κομβικό ρόλο στη συγκεκριμένη εξέλιξη έχει διαδραματίσει η γνωστή και ιδιαίτερα δραστήρια ΜΚΟ της “Άρσις”, ενώ ενήμεροι για τη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι και στο δημαρχείο Κοζάνης.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η έλευση των νεαρών προσφύγων αναμένεται ακόμη και την ερχόμενη Τρίτη 17 Απριλίου, κάτι που, ωστόσο, ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί πλήρως.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα μας πει κανένας επιτέλους τι δουλειά έχουν το Πακιστάν και Αφγανιστάν στην Ελλάδα? Ο Πόλεμος είναι στη Συρία και εκεί τα προσφυγόπουλα σφάζονται σαν τα κουνέλια, Πακιστανοί και Αυγινοί δεν είναι σε πόλεμο και βάση των διεθνών συνθηκών εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα ως λαθρομετανάστες. Πως το πετυχαίνουνε αυτό με ένα πολύ απλό τρόπο από λαθρομετανάστες γίνονται ναυαγοί οπότε αλλάζει η νομοθεσία και το κάθε κράτος είναι υποχρεωμένο να τους βοηθήσει.

Το Προφίλ μας