Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Αντίθεση της Π.Ε.Δ. στην πώληση λιγνιτικών μονάδων

Την  έντονη αντίθεση της στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ , εξέφρασε σε χθεσινή συνεδρίαση  της στην Κοζάνη, η διοίκηση της Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ)  Δυτικής Μακεδονίας.
Σε δηλώσεις του για το νομοσχέδιο  και την πώληση του ΑΗΣ Μελίτης  Φλώρινας, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ και Δήμαρχος Φλώρινας 
Γιάννης  Βοσκόπουλος, ανέφερε  «ότι  ξεπουλιέται  η  ΔΕΗ  και μάλιστα χωρίς τίμημα», ενώ επεσήμανε ακόμη ότι «είναι λυπηρό που ψηφίσθηκε  και από Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας». Στην  ίδια  κατεύθυνση, η αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ,  Παρασκευή Βρυζίδου σημείωσε ότι  «είναι πολύ αρνητική εξέλιξη η πώληση  λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ»  και υπογράμμισε ότι «η αυτοδιοίκηση θα είναι στις επάλξεις, έτσι ώστε  να παρέμβει για να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές απώλειες».
Την αρνητική θέση του Δήμου Κοζάνης στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ανέπτυξε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης   και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους  τόνισε ότι «ο αγώνας δεν τελειώνει και ο στόχος όλων είναι να μην προχωρήσει στην πράξη, η εκποίηση των υπό πώληση μονάδων». Ο  Δήμαρχος  Κοζάνης  εξέφρασε ωστόσο την  ικανοποίηση του,  για την ανακοίνωση  του Αναπληρωτή ΥΠΕΝ  Σωκράτη  Φάμελλου στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με  την  λειτουργία του εθνικού ταμείου δίκαιης μετάβασης και την στήριξη των λιγνιτικών περιοχών στην φάση της μετάβασης τους, το οποίο την πρώτη χρονιά θα ξεκινήσει με 20 εκατομμύρια ευρώ,  από τα  έσοδα  των δημοπρασιών δικαιωμάτων του CO2.
ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας