Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

«Έχουν μπει οι βάσεις για την ανάπτυξη στην λίμνη Πολυφύτου»

Δεν απαγορεύεται η διεξαγωγή φεστιβάλ ερασιτεχνικής αλιείας σε περίοδο αναπαραγωγής στην λίμνη Πολυφύτου, ούτε υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ της περιφέρειας Κοζάνης με τους επαγγελματίες ψαράδες τόνισε απαντώντας στις βαριές κατηγορίες που του απηύθυνε ο Σύλλογος επαγγελματιών Ψαράδων ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης υπογράμμισε πως έχουν γίνει όλες οι
απαραίτητες ενέργειες από πλευράς περιφέρειας ώστε να λυθούν τα προβλήματα διαχείρισης της λίμνης, κλήθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προτάσεις του σε επανειλημμένες συσκέψεις στις οποίες μάλιστα προήδρευσε ο ίδιος και ενώ όλα φαινόταν πως κυλούν ομαλά σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ξαφνικά δημιουργήθηκαν νέα ζητήματα. Στο θέμα της αδυναμίας πρόσβασης των ψαράδων στην λίμνη μέσω αγροτικής οδοποιίας καθώς και της μετακίνησης των εξέδρων ελλιμενισμού των σκαφών σε άλλα σημεία ο κ. Πλακεντάς έχουν γίνει όλες οι ενέργειας για να περάσουν στην δικαιοδοσία των δήμων Κοζάνης και Σερβίων Βελβεντού που θα είναι εφεξής και αρμόδιοι, ενώ επεσήμανε ότι η Περιφέρεια συνέβαλε στην διάνοιξη της αγροτικής οδοποιίας. Μάλιστα για την μετακίνηση των μικρών λιμανιών απαιτούνται ειδικοί δύτες για τους οποίους θα πρέπει να ληφθεί σχετική μέριμνα. Όσον αφορά την προκήρυξη του προγράμματος LEADER στο κομμάτι που αφορά την αλιεία ο ίδιος σημείωσε ότι αναμένεται σύντομα.
Στο μεταξύ χθες Πέμπτη με  τον  πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων της Λίμνης Πολυφύτου Νίκο Κουρτίδη και το γραμματέα Χαρίσιο  Μπουντιό, συναντήθηκε χθες  Πέμπτη 26 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς.  Η συνάντηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και διευκρινίστηκε ότι η αδειοδότηση των ερασιτεχνών ψαράδων για τα φεστιβάλ ερασιτεχνικής αλιείας είναι καθόλα νόμιμη και βασισμένη στις κείμενες διατάξεις.  Επίσης  ζητήθηκε από τη πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη η άρση των παραιτήσεων των μελών του Δ.Σ., κάτι που έγινε αποδεκτό.
ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ένα κιλό ψητό θα το φας ρε Πλακεντά, μεγαλύτερος ψεύτης απο εσένα δεν υπάρχει σε μάθαμε και θα το βρεις μπροστά σου γιατί όλα εδω πληρώνονται τα Σέρβια δεν ξεχνάνε τις υποσχέσεις σου.

Το Προφίλ μας