Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Δεν είμαστε ίδιοι Θοδωρή…

του Ζήση Πιτσιάβα από το kozanimedia.gr
«Αναισθησιολόγος της περιοχής», «πιο ΣΥΡΙΖΑ απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ», «εκπρόσωπος της κυβέρνησης "λαγός" και άλλα πολλά.
Όσα και αν έχουμε γράψει, όσα και αν έχουν ειπωθεί από πολιτικούς του αντιπάλους, δεν μπορούν πλέον να περιγράψουν την πλήρη υποταγή του Θόδωρου Καρυπίδη στην κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο άνθρωπος που εκλέχτηκε με σημαία τη φράση «ενέργεια και νερά δεν πουλάμε» και συντηρείται στην θέση του Περιφερειάρχη με το περιβόητο «θα παραιτηθώ αν πουληθεί έστω και μια τρίχα της ΔΕΗ», στρώνει και πάλι το χαλί για τις επερχόμενες επιλογές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.
Επέλεξε τη μέρα της ονομαστικής του εορτής να το κάνει. Λίγες μέρες μετά την… φανταστική διαρροή στον τύπο, για την πρόταση Μυτιληναίου, σχετικά με τον ΑΗΣ Αμυνταίου.
Λίγες μόνο ημέρες πριν το περιβόητο πολυνομοσχέδιο για την πώληση των μονάδων, που οι πολιτικοί του εντολείς φέρνουν στο κοινοβούλιο.

Ο Θόδωρος είναι μανούλα άλλωστε στην «παραμύθα» και στο να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Πάντα πρόθυμος, να συμμετάσχει ακόμα και σε σποτάκια τα οποία προπαγανδίζουν το κυβερνητικό έργο, αλλά και σε επιλογές που δεν θα στρέφονται ενάντια στην κυβέρνηση.
Όπως το ψήφισμα για το Μακεδονικό στο οποίο ο Θοδωρής, ήθελε να επιβάλλει τη στήριξη στον κολλητό του, Νίκο Κοτζιά. Στα παλιά του τα παπούτσια ο συνδυασμός με τους συμβούλους να βαράνε ο ένας τσάμικο, ο άλλος τσιφτετέλι και ο παραδίπλα συρτό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση πάνω απ’ όλα και όλους…
Ακόμα και από τα δικά του προτάγματα, για τα οποία όπως λέει τον ψήφισε ο λαός.
Σήμερα ο Θοδωρής μας είπε ότι ”Εγώ δεν έχω καμία στείρα άρνηση στην πώληση των μονάδων, είμαστε με ρεαλισμό και πρόταση. Τα εργοστάσια να παραμείνουν με δημόσιο χαρακτήρα στη ΔΕΗ, να καταβάλλουμε όλοι προσπάθειες να την εκσυγχρονίσουμε, και μέσα από ένα πλαίσιο δικαίου θα μπορούν να υπάρξουν και ιδιώτες, οι οποίοι θα μπορούν να συνυπάρξουν και να αναπτυχθούν, αλλά πάντα με σταθερό γνώμονα πως τα εργοστάσια θα είναι στο λαό και νερό και ενέργεια θα είναι διασφαλισμένα ως δημόσια αγαθά”.
Κάποιοι δημοσιογράφοι της περιοχής υπενθύμισαν πως αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα λέει καιρό τώρα ο Περιφερειάρχης. Ότι, έκανε δηλαδή κωλοτούμπα.
Όπως έκανε δηλαδή και για το εργοστάσιο της ΔΙΑΔΥΜΑ, αλλά στο τέλος τεντώνοντας την υπογραφή του, άνοιξε φαρδιά πλατιά το δρόμο για τον Μπόμπολα και τα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία λυσσαλέα(sic) πολεμούσε.
Ο Θοδωρής όμως ενοχλήθηκε από την κριτική. Κριτική από πρώην συναδέλφους του, τους οποίους επέλεξε να χαρακτηρίσει «πολιτικούς αναλυτές».
Θα θυμήθηκε φαίνεται τις εποχές που μάζευε όλο το κακό συναπάντημα των «πολιτικών αναλυτών» κάθε βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού του, λοιδορώντας, λασπολογώντας και κατακρίνοντας κάθε πολιτικό του αντίπαλο, στρώνοντας σιγά- σιγά το δρόμο για τη ΖΕΠ.
Ο Θόδωρος, νομίζει ότι είμαστε ίδιοι. Ή πιστεύει πως ότι λέει αυτός, πρέπει να είναι ΝΟΜΟΣ.
Μας χαρακτηρίζει ειρωνικά «πολιτικούς αναλυτές» θεωρώντας προφανώς πως δημοσιογραφία είναι αυτό που ασκούσε ο ίδιος, με το κακό συναπάντημα ή δημοσιογραφία είναι αυτό που τον λιβανίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε κάθε του κίνηση.
Τα άτυπα γραφεία τύπου, τα οποία ασχολούνται με τις γιορτούλες και τα πανηγύρια της αυλής του.
Ε, λοιπόν ρε Ντόντο άκου: Ούτε πολιτικοί αναλυτές είμαστε, ούτε χρησιμοποιούμε τη δημοσιογραφία για να γίνουμε πολιτικοί. Σκιά σου θα είμαστε πάντα όμως. Εμείς, ναι εμείς θα είμαστε εδώ για να θυμίζουμε, σε σένα και κυρίως στον κόσμο, πως έγινες Περιφερειάρχης και πως πορεύεσαι ως Περιφερειάρχης.
Και όταν λες ψέματα, όπως το σημερινό, ότι δηλαδή εμείς είπαμε πως είσαι υπέρ της πώλησης της ΔΕΗ, τα «Περιφερειάρχης», «πρώην συνάδελφος» κλπ θα πάνε περίπατο.
Αν συνεχίσεις έτσι, ένα προσωνύμιο σου ταιριάζει: Ψευτοθόδωρος…
Υ.Γ.: Α, χρόνια πολλά μπακιά. Αν περίσσεψε  κάνα φοντανάκι κράτα το. Που καιρός για έξοδα από το δημόσιο ταμείο, για γιορτές και πανηγύρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας