Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

«Βατερλό» της Νέας Δημοκρατίας - Αναβλήθηκαν οι εκλογές - Ολο το παρασκήνιο του φιάσκου

Από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ.
Την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, λόγω... σοβαρού προβλήματος που προέκυψε στο on line σύστημα, αποφάσισαν οι υπεύθυνοι της διαδικασίας
Λόγω του προβλήματος με το online σύστημα, η ψηφοφορία δεν ξεκίνησε στις 7 το πρωί όπως ήταν προγραμματισμένο, αρκετός κόσμος είχε προσέλθει στα εκλογικά κέντρα και περίμενε υπομονετικά να ψηφίσει.
Ωστόσο, ούτε μετά τις 10 το πρωί κατέστη δυνατή η έναρξη της διαδικασίας με αποτέλεσμα η μόνη επιλογή για την εφορευτική επιτροπή ήταν να αναβληθούν οι εκλογές για άγνωστο χρονικό διάστημα. Αύριο θα συνεδριάσει ξανά η ΚΕΦΕ για τις τελικές αποφάσεις.
«Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9 π.μ. αναμένοντας ενημέρωση», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ομως, όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο έχουν διαφορετική εικόνα καθώς τα... προβλήματα δεν ξεκίνησαν σήμερα το πρωί αλλά έχουν «ουρά» από χθες. Από το απόγευμα του Σαββάτου υπήρξαν φήμες ότι στα εκλογικά κέντρα δεν είχαν πάει υπολογιστές και δεν ήταν δυνατή η έναρξη της διαδικασίας.
Αργά το βράδυ συνεδρίασε και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος για να συζητήσει ακόμη και την αναβολή της διαδικασίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, ζήτησε την αναβολή της σημερινής εκλογικής διαδικασίας απειλώντας πως αν η εισήγησή του δεν γίνει δεκτή θα αποσύρει την υποψηφιότητά του!
Μάλιστα, η Σοφία Βούλτεψη βρίσκεται στο πάνελ της τηλεοπτικής εκπομπής mega σαββατοκύριακο και από το studio επιβεβαίωσε τη στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Η δραματική για τη ΝΔ εξέλιξη, το φιάσκο με τις εκλογές βάζει το κόμμα σε νέα περιδίνηση. Κάποιοι ήδη ζητούν παραιτήσεις των υπευθύνων ενώ τα συντροφικά μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν. Ορισμένοι κατηγορούν την σημερινή ηγεσία του κόμματος ότι δεν ήθελε τις εκλογές και δυναμίτισε την προσπάθεια αλλαγής προέδρου από το λαό. Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να μιλήσουν για «πραξικοπηματική» στάση του νυν προέδρου κ. Μεϊμαράκη αλλά και για προσχήματα ώστε να μη γίνουν οι εκλογές και να παραμείνει στη θέση του.
Αλλοι κατηγορούν τον υπεύθυνο για τα οργανωτικά, γραμματέα του κόμματος και πρόεδρο της ΚΕΦΕ, ΑΝ. Παπαμιμίκο ο οποίος μάλιστα έχει προσχωρήσει στο στρατόπεδο Τζιτζικώστα. Λένε ότι η πλευρά Περιφερειάρχη ήταν αυτή που οδήγησε τις ελογές σε νεοδημοκρατικό Βατερλό και ζητούν παραιτήσεις.
Σε κάθε περίπτωση η επόμενη ημέρα για τη ΝΔ θα είναι δύσκολη. Ουσιαστικά άνοιξε ένας νέος γύρος συγκρούσεων εντός του κόμματος και τα σενάρια διάσπασης επανέρρχονται στην επικαιρότητα. Αλλωστε, σε καμιά περίπτωση το κλίμα δεν είναι καλό στο κόμμα και ήδη ακούγονται φωνές για υπονόμευση της διαδικασίας από συγκεκριμένα κέντρα. Τα συντροφικά μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν και τις επόμενες ημέρες θα ενταθούν, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε εντάσεις και αλληλοκατηγορίες για τον υπαίτιο του φιάσκου. Η ΝΔ μπαίνει σε διαδικασία περιδίνησης...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kαλά τζάμπα τα μαγαζιά της πλατείας έκαναν ετοιμασίες;

Το Προφίλ μας