Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Με παραδοσιακές και λαϊκές μουσικές και τραγούδια ο ετήσιος χορός του ΚΑΠΗ Βελβεντού.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Με παραδοσιακές, λαϊκές και ευρωπαϊκές μουσικές, τραγούδια και κέφι (και με προσευχή εναρκτήρια στο γεύμα) πραγματοποιήθηκε (στις 22-11-2015 μετά τη Θεία Λειτουργία) στο οικογενειακό κέντρο ‘’Η Ρέμβη’’ ο ετήσιος χορός του ΚΑΠΗ Βελβεντού με τη συμμετοχή πολλών μελών του ΚΑΠΗ, πολιτών και ομογενών μας από την Αμερική, φίλων και γνωστών από την Αιανή. 



Την εκδήλωση πλαισίωσε (δωρεάν) η ορχήστρα Βελβεντού με τους μουσικούς και θαυμάσιους συγχρόνως τραγουδιστές: Μανώλη Τσιουχάρα (κλαρίνο), Άλκη Καλέα (σαξόφωνο), Μίλτο Τσιτσιμίκλη (κιθάρα ηλεκτρική και μπουζούκι), Γιώργο Σεραφείμ (κιθάρα μπάσο) και Αθανάσιο Καλέα (κρουστά). Η συμμετοχή των μουσικών δεν ήταν καθόλου τυπική. Το αντίθετο ήταν. Έπαιξαν παραδοσιακούς, λαϊκούς και ευρωπαϊκούς μουσικούς ρυθμούς και τραγούδησαν με όρεξη, αγάπη και πάθος.  Οι φωνές τους έδεναν σε ένα άρτιο συντονισμένο σύνολο. Είναι έμπειροι. Αγαπούν τη μουσική. Είναι ένας επαρχιακός (όχι επαρχιώτικος) μουσικός πυρήνας με μεγάλη γκάμα τραγουδιών, που μπορούν να καλύπτουν εκδηλώσεις χωρίς να προκαλούν την πλήξη - από τη μονοτονία - στους ακροατές τους.

Μερικοί τίτλοι τραγουδιών: ‘’Χορεύετε παιδιά του Βελβεντού’’, ‘’Περδίκα’’, Κέρνα μας’’, ‘’Ο Ντελή-Παπάς’’, ‘’Τα 12 ευζωνάκια’’ και άλλα. Ο π. Κωνσταντίνος Κώστας μαζί με τον Τάκη Δασκαλόπουλο και τη Δήμητρα Κίτση-Βαλωμά τραγούδησαν (σε μέλος και ισοκρατήματα φωνητικά και οργανικά) το Κρητικό ριζίτικο ‘’Πότε θα κάνει ξαστεριά’’.

Στην εκδήλωση του ΚΑΠΗ προσήλθαν: ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βελβεντού Πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης των Οικονομικών της Π.Ε. Κοζάνης κ. Φώτης Κεχαγιάς, ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζήνων Παπαδημητρίου, η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ και μέλος του τοπικού Συμβουλίου κ. Ελευθερία Θεοχαροπούλου, τα Μέλη του Δ.Σ. του ΚΑΠΗ, ο αγιογράφος κ. Δημήτριος Βάσσος, ο μουσικοδιδάσκαλος και ψάλτης κ. Τάκης Δασκαλόπουλος.

Το ΚΑΠΗ Βελβεντού διαθέτει τμήμα χορωδίας (45 μελών) με την κ. Δέσποινα Νταβατζή στο αρμόνιο και στο ακορντεόν, την κ. Έφη Μαυρίδουμε στην κιθάρα και στο ούτι και δάσκαλο τον κ. Τάκη Δασκαλόπουλο. Διαθέτει ακόμα και τμήμα χορού (25 μελών) με χοροδιδάσκαλο την κ. Δώρα Αγοραστού.

Το τμήμα της χορωδίας του ΚΑΠΗ Βελβεντού συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και γενικότερα τα μέλη του ΚΑΠΗ δραστηριοποιούνται εθελοντικά σε πολιτιστικές εκδηλώσεις (εκκλησιαστικά πανηγύρια εξωκλησιών) και άλλες.

Συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του ΚΑΠΗ Βελβεντού για την όμορφη και γλυκιά εκδήλωση.
π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, παπαδάσκαλος
(22-11-2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας