Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου καταδικάζει ομόφωνα την απόφαση 219/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού, με την οποία είπε ΟΧΙ στην κατασκευή νέου παραλίμνιου περιφερειακού δρόμου στη Λίμνη Πολυφύτου!


Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου καταδικάζει ομόφωνα την απόφαση 219/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού, με την οποία είπε ΟΧΙ στην κατασκευή νέου παραλίμνιου περιφερειακού δρόμου στη Λίμνη Πολυφύτου. 
Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή του Δήμου : 
  1. Βάζει οριστική ταφόπλακα στις όποιες – ελάχιστες – προοπτικές και προσπάθειες ανάπτυξης και καταδικάζει την περιοχή μας σε μαρασμό, φτωχοποίηση και αφανισμό.
  2. Δεν εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις, για να δημιουργηθεί τουριστικός πλούτος για την περιοχή, έτσι ώστε να συγκρατηθεί ο ντόπιος πληθυσμός που, εν μέσω οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα απασχόλησης.
  3. Ακυρώνει τις νέες ευκαιρίες για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της περιοχής και αναγκάζει τους εναπομείναντες οικονομικά ενεργούς κατοίκους των παραλίμνιων οικισμών να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. 

Για μας αποτελεί μονόδρομο η παραλίμνια οδός. Το εν λόγω έργο θα χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά κονδύλια και αποτελεί προϋπόθεση η τουριστική αξιοποίηση της λίμνης,.

 Και αυτό δεν αφορά μόνο τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, ούτε καν την Π.Ε. Κοζάνης, αλλά την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και ολόκληρη τη Χώρα. Ο επαρχιακός δρόμος, που δέχεται η απόφαση δεν έχει σχέση με τα η αξιοποίηση της λίμνης. Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πρόκειται απλώς για βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου, που εξυπηρετεί, με το παραπάνω, τις κυκλοφοριακές ανάγκες των χωριών της περιοχής. Η ύπαρξή του εδώ και δεκαετίες δεν οδήγησε στην τουριστική ανάπτυξη και την ανάδειξη του πολιτισμού μας, γεγονός που θα έδινε ζωή στις τοπικές κοινωνίες και θα κρατούσε τον κόσμο στα χωριά. 

Για όλα τα παραπάνω Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να επανεξετάσει και να ανακαλέσει την συγκεκριμένη απόφαση του. 
Να αποδεχθεί την πρόταση για χάραξη νέου παραλίμνιου δρόμου, πλησίον και σύμφωνα με το ανάγλυφο της λίμνης, στα όρια της ζώνης απαλλοτρίωσης. 

Μόνο έτσι θα μπουν τα θεμέλια για την ανάπτυξη, την επιβίωση και ξαναζωντάνεμα των χωριών μας. Καλούμε την αρμόδια περιφερειακή επιτροπή, να μην προχωρήσει σε θετική απόφαση και να μην επικυρώσει την καταδίκη της περιοχής. Καλούμε τους φορείς και τους συμπολίτες μας να υπογράψουν το παρόν ψήφισμα και να σταθούν δίπλα μας σε οποιαδήποτε μορφή πάλης και αν χρειαστεί να ακολουθήσουμε.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος  
Ο Γραμματέας


(Ακολουθούν Υπογραφές)

 









 
 







1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Πιο συγκεκριμένα είπε οχι στο δρόμο που θα περάσει 4 χλμ από τη λίμνη και υπερασπιστηκε την πρόταση να πέρασει παραλίμνια. ....
Σ

Το Προφίλ μας