Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Άρθρο Πανούση: Noείται Αριστερά του τίποτα;

Μ' ένα  άρθρο βόμβα, που ΤΑ ΝΕΑ επέλεξαν να το βάλουν κεντρικό θέμα στην πρώτη σελίδα τους, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης,μετά και τις προχθεσινές εξελίξεις με την είσοδο των αντιεξουσιαστών στη Βουλή, θέτει θέμα μέγα για την κυβέρνηση σε σχέση με τα επεισόδια που δημιουργούν “άγνωστοι” και την στάση που πρέπει να έχει η κυβέρνηση. Ο κ.Πανούσης κάνει λόγο για “καθαρόαιμους αριστερούς” που κακώς θεωρούν ότι αριστερή διακυβέρνηση σημαίνει χώρα χωρίς στρατό, αστυνομία και δικαστές! Η εφημερίδα επέλεξε ως τίτλο του άρθρου; “Κραυγή αγωνίας από τον υπουργό”. Διαβάστε τι γράφει ο κύριος Πανούσης, υπουργός Δημόσιας Τάξης για την ώρα:


“Πρέπει να συνεννοηθούμε και ν΄ αφήσουμε στην μπαντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης,τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι “χωρίς πρόσωπο”.

Αριστερά και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά ,σημαίνει ισοελευθερία ,δικαιώματα κοινωνική πολιτική,δημόσιο έλεγχο,δικαιοσύνη. Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική ,κοινωνική,εθνική ασφάλεια,δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση,ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές), όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι “αδελφωμένοι” - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic), τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με την Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών ,πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

ΥΓ1: Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον ότι “κάποιοι καθαρόμαιοι αριστεροί (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν φασισιτικό ότι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των “γνησιων”…

ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πως νοούν οι “καθαρόμαιοι” την “αριστερή Αστυνομία”. Να καίγονται αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Και να ναι,ποιοι εκπροσωπούν την Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;"
=============
Προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει επίσημες αντιδράσεις από την πλευρά των "καθαρόαιμων αριστερών" παντός τύπου.... αναμένουμε!
http://zeidoron.blogspot.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξεπερνώ το γεγονός ότι είναι λάθος του κ. Πανούση να κάνει αυτές τις επισημάνσεις από το πρωτοσέλιδο των Νέων. Αυτό θα έπρεπε να το καταλαβαίνει από μόνος του.

Ξεπερνώ και το ότι ο κ. Πανούσης μάλλον έβρισκε σωστή τη στάση της Αστυνομίας μέχρι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού δεν θυμάμαι να έχει εκφράσει αντιρρήσεις -ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ- για την βάρβαρη κρατική καταστολή σε βάρος των πολιτών που διαδήλωναν, ούτε για τις επιθέσεις αστυνομικών σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, ούτε για τους βασανισμούς πολιτών από αστυνομικούς.

Ξεπερνώ και το ότι ο κ. Πανούσης δήλωσε μετά την υπουργοποίησή του πως δεν ήξερε τι γίνεται στην Αμυγδαλέζα.

Και τώρα θα συμφωνήσω με τον κ. Πανούση πως πρέπει να συνεννοηθούμε και να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης.
Πρέπει να υπάρξει ένας γενναίος δημόσιος διάλογος για το ποια Αστυνομία θέλουμε.

Εντάξει, δεν θέλουμε καθόλου Αστυνομία αλλά απέχουμε μάλλον πολύ από την ιδανική κοινωνία, οπότε να δούμε και να αποφασίσουμε τι Αστυνομία θέλουμε να έχουμε μέχρι να φτάσουμε στην ιδανική κοινωνία που δεν θα έχει Αστυνομία.

Η Αστυνομία που θέλουμε θα καθορίσει -σε μεγάλο βαθμό- και την κοινωνία που θέλουμε.

Θέλουμε μια Αστυνομία γεμάτη από χρυσαυγίτες και οπαδούς της Χρυσής Αυγής;

Γιατί αυτή την Αστυνομία έχουμε τώρα. Και αυτό ο κ. Πανούσης δεν το θίγει καθόλου στο άρθρο του.

Είναι γελοίο από τη μία να ξεσηκώνονται σχεδόν όλοι με τα εθνικιστικά συνθήματα που φώναξαν τα ΟΥΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και από την άλλη να κάνουν πως δεν βλέπουν πως η Ελληνική Αστυνομία είναι σαν παράρτημα της Χρυσής Αυγής.

Τα ΟΥΚ βγαίνουν από τη φωλιά τους μια-δυο μέρες τον χρόνο αλλά οι αστυνομικοί κυκλοφορούν στις πόλεις καθημερινά και ασκούν εξουσία.

Άρα, το θέμα της κάθαρσης στην Αστυνομία και η απομάκρυνση των επίορκων αστυνομικών είναι υπαρκτό.

Την κάθαρση της Αστυνομίας πρέπει να την επιδιώξουν -πρώτοι από όλους- οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Ας αρχίσει λοιπόν ο γενναίος δημόσιος διάλογος.

Ποια Αστυνομία θέλουμε;

Σε αυτό τον διάλογο να συμμετάσχουν όλοι.

Από τους βουλευτές και τους πολίτες, μέχρι τους αστυνομικούς και τους αναρχικούς.

Αν κάποιοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό τον διάλογο, αυτό είναι δικαίωμά τους.

Πάντως, κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί βρίζοντας τον Γιάννη Πανούση ή βρίζοντας τους αστυνομικούς, τους διαδηλωτές και τους αναρχικούς.

Έχουμε την ευκαιρία να έχουμε μια πιο ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία.

Το Προφίλ μας