Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Διευκρινίσεις

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι. Στις 25 Ιανουαρίου, το 36,3% των ψηφοφόρων έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει τη χώρα. Δεν του έδωσε εντολή να την πάρει όμηρο.Το σημειώνω επειδή φαίνεται πως δεν είναι σαφές στο μυαλό όσων ανέλαβαν να κυβερνήσουν τη χώρα εκ μέρους του 36,3%.Ο Π. Σκουρλέτης, ας πούμε, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι «αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, τότε λυπάμαι αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ευρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα».
Λυπάμαι κι εγώ, αλλά τίποτα τέτοιο δεν σημαίνει, ούτε προκύπτει από κάπου ότι κάποιοι αποφάσισαν να σκοτώσουν την Ελλάδα.
Αν δεν δώσουν τα χρήματα, αυτό θα σημαίνει απλώς ότι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση του Σκουρλέτη και τον ίδιο τον υπουργό Σκουρλέτη.
Τίποτα περισσότερο. Και τίποτα λιγότερο.
Τι λέει δηλαδή ο Σκουρλέτης; «Δώστε τα λεφτά γιατί δεν τολμάτε να μας σκοτώσετε!».
Και τι του απαντούν εκείνοι που έχουν τα λεφτά; «Κάντε αυτά που συμφωνήσαμε για να πάρετε τα λεφτά και να μη σκοτωθείτε!».
Δεν ξέρω ποιος από τους δυο έχει δίκιο, αλλά εκείνοι έχουν τα λεφτά. Κι αν κάνουμε διαγωνισμό εκβιασμών, οφείλω να προβλέψω ότι μάλλον δεν θα κερδίσει ο Σκουρλέτης.
Ευτυχώς όμως η παρέμβασή του φώτισε τουλάχιστον τη λογική της. Είναι η πάγια λογική μιας ιδιόρρυθμης Αριστεράς που πιστεύει ότι μπορεί να επιβάλλει τις επιθυμίες της με τον διαρκή εκβιασμό στην ελεύθερη βούληση του άλλου.
Ξεκινούν να απειλούν τον λυκειάρχη με καταλήψεις. Μετά τον πρύτανη με το χτίσιμο των γραφείων του. Μετά τους αντιπάλους τους με «πλατείες» και «λαϊκές αντιδράσεις». Μετά τους επικριτές τους με ύβρεις και συκοφαντίες. Μετά τους αντιφρονούντες με διώξεις και αποκλεισμούς.    
Είναι η ίδια λογική με εκείνους που κάνουν καταλήψεις για να καταργηθούν οι φυλακές ασφαλείας και να απελευθερωθεί ο Ξηρός. Σου λένε: με τον χαλασμό και τον τσαμπουκά, θα γίνει το δικό μας!  
Αλλοτε πετυχαίνει, άλλοτε όχι. Μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα είναι κομματάκι δύσκολα.
Αφενός επειδή δεν δουλεύει έτσι η Ευρώπη - ούτε πολιτικά ούτε διαδικαστικά.
Αφετέρου επειδή οι ευρωπαίοι πολιτικοί δεν είναι έλληνες πρυτάνεις που πάνε με τα νερά των τσαμπουκάδων για να έχουν την ησυχία τους.
Με άλλα λόγια, στην Ευρώπη κανείς δεν φοβάται κανέναν.  
Κι ακόμη κι αν οι δικοί μας καταφέρνουν να τρομάξουν κανέναν πρύτανη ή κανέναν δημοσιογράφο, σίγουρα δεν μπορούν να εκβιάσουν δεκαοκτώ χώρες της ευρωζώνης με την απειλή ότι «θα σκοτώσουν την Ελλάδα». 
Θα την αφήσουν να αυτοκτονήσει μόνη της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας