Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Η χειρότερη Βουλή αποφασίζει για το μέλλον μας

Του Θοδωρή Καλούδη
Χαϊκάλης, Παραστρατίδης, Οικονόμου, η συμμορία των Χρυσαυγιτών, διάφορα τσογλάνια που υβρίζουν, εκβιάζουν και απειλούν για “γουναράδικα”, “ψεκασμένοι”, “γυρολόγοι” και “τυφλοπόντικες”, ανεπάγγελτοι τυχοδιώκτες και κατσαπλιάδες, δίνουν τον τόνο – καλύπτοντας με τη άθλια βοή τους κάθε αξιοπρεπή φωνή απ´όλες τις παρατάξεις- στο χειρότερο Κοινοβούλιο που γνώρισε η χώρα μετά την απελευθέρωσή και τον εμφύλιο.
Αυτό το κοινοβούλιο αποφασίζει σήμερα για το μέλλον της χώρας!
Κυρίες και Κύριοι έχω την εντύπωση ότι ζούμε τις “τελευταίες ημέρες της Πομπηίας”. ´Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, η χώρα μπαίνει σε μιά νέα περιπέτεια. ´Οσοι ελπίζατε σε μια χαραμάδα διεξόδου, ετοιμαστείτε για τα χειρότερα.
Πιστέψτε με, δεν κινδυνολογώ. Με την εμπειρία όλων των κυβερνήσεων, όλων των κρίσεων και όλων των αδιεξόδων της κοινοβουλευτικής ζωής, μετά την αντιπολίτευση, δεν έχω συναντήσει τέτοιο “μπάχαλο”, όπου η ανευθυνότητα και ο βούρκος κυριαρχούν της σοβαρότητας και του θεσμικά κανονικού.
Η χώρα βρίσκεται ενώπιον μιας συγκλονιστικής οπισθοδρόμησης και η ευθύνη δεν ανήκει σε καμία τρόϊκα, σε κανένα Σόϊμπλε. Είναι δική μας. Εμείς, εύπιστοι και ανόητοι, διαπλεκόμενοι και δημοσιολάγνοι, ιδιοτελείς τζογαδόροι της ψήφου μας και λάτρεις του ρουσφετιού, ανόητοι, έρημοι κι απρόσωποι, εμείς επιλέγουμε να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή φαντομάδες και λαμόγια, εμπαθείς ανόητοι και αλαζόνες, υποκριτές και ανεπάγγελτοι “επαγγελματίες” των “τάξεων” και των “κινημάτων”, αρουραίοι και αλητάμπουρες. Αποκλείοντας – εμείς – από τα κόμματα και τη Βουλή κάθε σοβαρή, μετρημένη και αξιόλογη παρουσία. Κάθε πρόθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Οι αξιοπρεπείς της πολιτικής ζωής δεν είναι πια οι πρωταγωνιστές, ούτε η πλειοψηφία. Η φωνή τους χάνεται στην οχλοβοή του τίποτα και ισοπεδώνεται στον ολοένα και υποβαθμιζόμενο μέσο όρο του τηλεοπτικού διαλόγου. Σε λίγο θα κινδυνεύουν να καταντήσουν γραφικοί…
Και, φοβούμαι, η ευθύνη είναι δική μας. Γιατί επιλέγουμε “καθ´ εικόνα και ομοίωση”… 
http://www.7imeres.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας