Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Το «savoir vivre» της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει «Το Βήμα»: "ευπρεπός ντυμένοι στα γραφεία", όχι παντόφλες-διχάλες και βερμούδες Χονολουλού, η ΧΑ δεν είναι ΚΚΕ sex bar!

από ΤΟ ΒΗΜΑ
«Εθνικισμός ή φοβερός αγωνιστής δεν είναι αυτός που του ρίχνουν τo προφίλ συνέχεια στο facebook. Εθνικισμός ΔΕΝ είναι η διαδικτυακή επανάσταση του τύπου "σφάζω 100 στο γόνατο και το βράδυ βάζω καψουροτράγουδα για να ξεκουραστώ από το σφάξιμο"». Αυτοί οι απίστευτοι προσδιορισμοί για τους μαχητές της Χρυσής Αυγής που πρέπει μετά το... σφάξιμο να μην ακούνε ερωτικά τραγούδια, αλλά και να υπερασπίζονται μέχρις εσχάτων το «οχυρό» του facebook, ανήκουν σε «εσωτερικά έγγραφα» της ακροδεξιάς οργάνωσης που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης και παρουσιάζει «Το Βήμα».Στα έγγραφα αυτά ορίζεται η συμπεριφορά και ο τρόπος δράσης των μελών της Χρυσής Αυγής, δίνονται εντολές για τις κινήσεις των «πυρήνων» της οργάνωσης, ενώ παρουσιάζονται ορισμένα εσωτερικά θέματα «τριβής».

Τα έγγραφα αυτά, πολλά από τα οποία αφορούν και άγνωστες ομιλίες «πυρηναρχών», αποκαλύπτουν το ιδιόμορφο σκεπτικό και τους ακραίους στόχους της οργάνωσης. Πρόκειται στην ουσία για ένα «λιβάδι με μαργαριτάρια», με παράδοξες αναφορές, ενώ βρίθουν και ανορθογραφιών.

Στα θρανία με δάσκαλο τη Χρυσή Αυγή

Ενας από τους «πυρηνάρχες» στην περιοχή του Πειραιά ζήτησε η «Χρυσή Αυγή να αναλάβει τη μαθησιακή πορεία των μαθητών στα σχολεία». Ωστόσο, αν κρίνει κανείς από την ορθογραφία του κειμένου (παρουσιάζεται αυτούσιο), τα αποτελέσματα αυτής της παρέμβασης θα ήταν μάλλον προβληματικά. Οπως σημειώνει ένας «πυρηνάρχης», «για εμένα ένα πρόγραμμα θα ήταν το καλύτερο μέσα στα σχολεία. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΩΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»!

Ενα μείζον ζήτημα που έθεσε σε ομιλία του στο Περαμα άλλος «πυρηνάρχης» ήταν αυτό της ευπρέπειας, αλλά και της... παντόφλας-διχάλας, καθώς και της βερμούδας Χονολουλού.

Το ακριβές απόσπασμα (και εδώ διατηρείται η ορθογραφία του συντάκτη του): «Με το να είμαστε ευπρεπός ντυμένοι στα γραφεία (εδώ πρέπει να δώσουμε μεγάλη βάση όχι μόνο σε επίπεδο κλιστώ, αλλά και σε φίλους και απλούς πολίτες που έρχονται στα γραφεία μας). Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε συναγωνιστές να έρχονται στα γραφεία με παντόφλα -διχάλα και βερμούδα της Χονολουλού και γυναίκες με μίνι και ξόπλατες μπλούζες ή με τα στήθη έξω. Εδώ μπαίνουμε και στην κατηγορία του σεβασμού, η Χρυσή Αυγή δεν είναι KKE sex bar, ούτε θ αφήσουμε να γίνει».
Αφού λοιπόν το... KKE sex bar πρέπει να παραμένει «κλιστώ», η ανοικτή Χρυσή Αυγή πρέπει να διαφέρει από τους άλλους. Χαρακτηριστικές συμβουλές: «όχι νεκροί στα γραφεία μας», «καθημερινή επαφή με τους καθρέφτες» και «διαφοροποίηση από τους μίζερους μικροαστούληδες».

«Καθαροί» και «άπλυτοι»

Το εσωτερικό κείμενο του «πυρηνάρχη» αναφέρει: «Η καθαριότητα είναι θέμα βασικό αν αναλογιστείτε ότι όλα τα στέκια των βρωμιάρηδων έχουν μέσα από νεκρούς μέχρι και αρρώστιες που ανήκουν στην προ Χριστού εποχή και ναι αυτό μας διαφοροποιεί. Η επαφή με τον καθρέφτη του σπιτιού μας πρέπει να είναι καθημερινή. Η μορφή μας αντικατοπτρίζει την ψυχή μας. Είμαστε ιδεολόγοι εθνικιστές που στην καθημερινότητά μας ρισκάρουμε τα πάντα διαφοροποιούμενοι έτσι από τους αστούληδες που ζουν την χλιδάτη πλην κακομοιριασμένη και μίζερη ζωούλα τους»!

Ακολουθούν τα προαναφερθέντα για την προάσπιση του προφίλ στο facebook και τον πιθανώς προτεινόμενο συνδυασμό «σφαγών» με «rock and roll», αλλά πάντως σε καμία περίπτωση με «καψουροτράγουδα».
Στη δικογραφία ακόμη περιλαμβάνονται ενημερωτικά έγγραφα τοπικών οργανώσεων προς τα κεντρικά της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει έγγραφο της ΤΟ Αιγίου για μικροεπεισόδια στην περιοχή. Η περιγραφή είναι τουλάχιστον... γλαφυρή!

Οπως σημειώνεται, «οι συναγωνιστές αγωνίσθηκαν μέχρις εσχάτων χωριζόμενοι σε δύο υποομάδες. Οι μέν δύο στο μπαλκόνι των γραφείων απ' όπου έβαλαν από απεπταμένου πεδίου εναντίον του όχλου κι έτσι κρατήθηκε η δέουσα απόσταση ασφαλείας η δε δεύτερη υποομάδα επίσης δύο ανδρών με τις μοναδικές δύο αυτοσχέδιες ασπίδες αμύνθηκε πλέον της ώρας, εναντίον των επιτεθέμενων. Η κατάσταση ομοίαζε ως προς αυτή της πολιορκίας του Συντάγματος Μακρυγιάννη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας