Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Από σήμερα οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών

από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η ώρα της αλήθειας για το μέγεθος της πλημμυρίδας των φετινών μετεγγραφών έφτασε για τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και το υπουργείο Παιδείας. Από σήμερα οι πρωτοετείς μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής και από τον τελικό αριθμό των αιτήσεων θα διαφανούν οι ακριβείς διαστάσεις του προβλήματος που θα αντιμετωπίσουν τα ιδρύματα (υπερφόρτωση των κεντρικών, ερήμωση των περιφερειακών).
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, από σήμερα έως τις 17 Οκτωβρίου και ηλεκτρονικά, στην πλατφόρμα solon.it.minedu.gov.gr, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μετεγγραφή οι φετινοί εισακτέοι σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Τα βήματα που πρέπει να κάνουν για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης είναι τα εξής:

• Να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριό τους.
• Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας και τον οκταψήφιο κωδικό των πανελληνίων εξετάσεων, να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι εισήχθησαν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ κατόπιν συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2013-2014. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα υποβολής μιας ηλεκτρονικής αίτησης, ενώ οφείλουν να επιλέξουν μία μόνο υποκατηγορία δικαιούχων μετεγγραφής (π.χ. παιδιά πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας, με αδελφό ενεργό φοιτητή κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας