Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΚΚΕ Κομματική Οργάνωση Υπαίθρου Κοζάνης - Ανακοίνωση για το Ροδάκινο

Οι ροδακινοπαραγωγοί της χώρας αλλά και της περιοχής μας στο Βελβεντό, στα Σέρβια, στο Πλατανόρευμα είναι οι πρώτοι που δέχονται τις τραγικές συνέπειες των αντιμέτρων της Ρωσίας, απέναντι στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων από μέρους της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Η καταστροφή που απειλεί τους φτωχούς αγρότες από το εμπάργκο της Ρωσίας απορρέει από την επέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ στην Ουκρανία, επέμβαση που στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση, κάνοντας παζάρια για λογαριασμό μεγαλεμπόρων και μεγαλοεπιχειρηματιών των εξαγωγών.
Οι επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία ήρθαν να προστεθούν στην απλήρωτη, σε μεγάλο ποσοστό, παραγωγή των προηγούμενων ετών από τους μεγαλεμπόρους, στις χαμηλές τιμές παραγωγού, στον αντιασφαλιστικό και φοροεισπρακτικό κανονισμό του ΕΛΓΑ (που εισπράττει υψηλά ασφάλιστρα από την αγροτιά χωρίς να αποζημιώνει ουσιαστικά τις καταστροφές από τις θεομηνίες).
Το σταμάτημα των εξαγωγών τούς δίνει ένα ακόμα καθοριστικό χτύπημα.
Η μικρομεσαία αγροτιά, με τους Αγροτικούς Συλλόγους και Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών και τις Συντονιστικές Επιτροπές, πρέπει να πιέσει οργανωμένα, και να διεκδικήσει την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος του 2014, για την επιβίωση των ίδιων των αγροτών και των οικογενειών τους. Να μην επαναπαυτούν στις «διαβεβαιώσεις» που θα λάβουν από συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά να προχωρήσουν σε αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στον αγώνα επιβίωσης:
Να απαιτήσει από την κυβέρνηση
1. Να στηρίξει το εισόδημα της αγροτιάς διαχωρίζοντας τη θέση της από τα μέτρα της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία.
2. Να αναπληρώσει η κυβέρνηση με συγκεκριμένα μέτρα το χαμένο εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς.
3. Να πάρει άμεσα μέτρα για απορρόφηση των αδιάθετων ποσοτήτων φρούτων σε νοσοκομεία, στρατό, κατασκηνώσεις, ιδρύματα κλπ., σε τιμές κάλυψης του κόστους παραγωγής.
4. Οι φτωχοί παραγωγοί πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για το ρόλο της Ε.Ε. Να αξιοποιήσουν την αρνητική πείρα τους από την πολιτική της ΕΕ, την ΚΑΠ, 2015 – 2020 που θα φέρει νέα δεινά στους αγρότες, με τη μείωση των επιδοτήσεων, τους φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, την αποδέσμευση της παραγωγής από τις επιδοτήσεις. Η αποδέσμευση από την ΕΕ, αποτελεί μονόδρομο της μικρομεσαίας αγροτιάς και των λαϊκών στρωμάτων.

Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, που παλεύει για την επιβίωση της, και παράλληλα τονίζει δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη :
Η μοναδική διέξοδος για τους φτωχούς αγρότες βρίσκεται στην κοινή πάλη με τους εργαζόμενους ενάντια στις κατευθύνσεις των μονοπωλίων. Η πραγματική λύση βρίσκεται στην προοπτική του παραγωγικού συνεταιρισμού στο πλάι της κοινωνικής ιδιοκτησίας και τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Με τους εργαζόμενους, το λαό στο τιμόνι της εξουσίας και της οικονομίας μπορεί η Ελλάδα, αποδεσμευμένη από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμμαχίες, να πραγματοποιεί ισότιμες οικονομικές σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλα κράτη με μόνο κριτήριο τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Κοζάνη, 12/08/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας