Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Π. Κουκουλόπουλος: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις αποζημιώσεις στα ροδάκινα»

«Πρόβλημα δεν υπάρχει κανένα. Για να πω κατ’ αρχάς μία καθαρή κουβέντα, μια παρεξήγηση υπάρχει που οδήγησε και σε μία σειρά ενεργειών. Υπάρχουν δυο διαφορετικές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα μέτρα για το ροδάκινο ισχύουν αναδρομικά από τις 11 Αυγούστου και τα μέτρα για τα υπόλοιπα προϊόντα ισχύουν αναδρομικά από τις 18 Αυγούστου, από χθες.
Θα εξειδικευθούν αργότερα, έχουν όμως αναδρομικότητα από την ημέρα που ανακοινώθηκαν» επεσήμανε,  μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του Mega για τη λήψη μέτρων από την Ε.Ε. και τις αποζημιώσεις για τους ροδακινοπαραγωγούς και τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών που πλήττονται από το ρωσικό  εμπάργκο.
Ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να οργανωθεί η δωρεάν διανομή ροδάκινων σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και εξήγησε παράλληλα την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στην αποζημίωση  και  των μεμονωμένων παραγωγών ροδακίνου, λέγοντας: «Η κεντρική πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι να μπορέσουμε μέσω των ομάδων παραγωγών που έχουμε, έχουμε καλές οργανωμένες  ομάδες σε αρκετές περιοχές, στην Κοζάνη, στη Νάουσα κ.ά. Υπό τη σκέπη αυτών των ομάδων - έχουμε μια συνεργασία και με τη Γενική Γραμματεία Εσόδων για να διαχειριστούμε το φορολογικό, να μην έχουμε τέτοια ζητήματα -  να μπορέσουν μέσα από εκεί να διακινήσουν τα αδιάθετα προϊόντα και οι μεμονωμένοι παραγωγοί για να τύχουν όλοι της ίδιας αποζημίωσης, όμως πάνω στο τραπέζι αυτά κι όχι εν κρυπτώ όπως έχει γίνει παλαιότερα»
 
Ερωτηθείς για το ζήτημα της εξισωτικής αποζημίωσης και τους βοσκοτόπους  ο κ. Κουκουλόπουλος διευκρίνισε ότι με βελτιωτικές ρυθμίσεις που είναι σύμφωνες με το Συμβούλιο της Επικρατείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – μια που πέρασε σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ και μια που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα – θα επιλυθούν τα προβλήματα που ανέκυψαν. «Αύριο το μεσημέρι εκτός απροόπτου θα κάνουμε και τις ανακοινώσεις. Γίνεται μία εντατική επεξεργασία αυτή τη στιγμή όλων των στοιχείων και θα ανακοινώσουμε και τους τελικούς πίνακες που θα λύνουν το πρόβλημα σε ποσοστά 90% και πλέον» τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος. 
  
Σε ό,τι αφορά τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρώτα απ΄ όλα ο ΕΝΦΙΑ θέλει διορθώσεις και κανείς δεν πρόκειται να πληρώσει στη βάση κάποιων λαθών που έγιναν. Υπήρξαν παρεμβάσεις, υπήρξαν παρεμβάσεις και από το ΠΑΣΟΚ. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη άσκηση εξ ορισμού, διότι έχουμε μία σχεδόν διπλάσια επιβάρυνση για την ακίνητη περιουσία, γιατί φταίει η έκτακτη κατάσταση της χώρας» και πρόσθεσε: «Πρέπει να βγούμε από την κρίση, αυτός ο φόρος πρέπει να εξορθολογιστεί, πρέπει να χαμηλώσει και να αποδοθεί σε δεύτερο στάδιο όπως είχαμε πει στη Βουλή όταν τον ψηφίζαμε στις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές που με το πλεονέκτημα της εγγύτητας όπως είναι σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο μπορούν να κάνουν και εκ του σύνεγγυς τις διορθώσεις. Αυτό είναι το πλαίσιο»
 
 
Δείτε τα αποσπάσματα από τη συνέντευξη στο MEGA:

3 σχόλια:

Unknown είπε...

http://m.youtube.com/watch?v=yswXFI4Be8k

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑΝ:



Ανώνυμος22 Αυγούστου 2010 - 5:11 μ.μ.

Aς βάλουμε λίγες ακόμη απλές ερωτήσεις αν δεν βλέπω κανένας να ταρακουνιέται αλλά δεν πειράζει τουλάχιστον να τα παρακολουθούν κάποιοι λογικοί και να ανοίξουν επιτέλους έναν διάλογο όχι φωνασκούντων αλλά ανθρώπων που σκέφτονται.

Α)Αν ο επόμενος Δήμαρχος καλέσει νέους ανθρώπους επιστήμονες για την ανασυνταχθεί επιτέλους αυτός ο τόπος ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι του Βελβεντού για φέρουν πίσω και κάποια από τα δικά τους παιδιά;Aν υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα ανασύνταξης της περιοχής ποιος θα δώσει τις προτάσεις και θα παλέψει για αυτές για την περιοχή του Βελβεντού;

B)Aν γίνει(χτυπάω ξύλο) κάτι ανάλογο με τον σεισμό του 1995 ποιός θα εκπροσωπεί το Βελβεντό;Ποιος θα διεκδικεί τα απαραίτητα σε μία τέτοια έκτακτη ανάγκη(Μακριά από μας τέτοια γεγονότα)Ποιος θα τρέχει για αποχιονισμούς των ορεινών χωριών όταν οι υπεύθυνοι δεν θα ξέρουν κατά που πέφτει η Σκούλιαρη το Παλιογράτσανο και το Καταφύγι.

Γ)Εχουμε σκεφτεί την περίπτωση που το κράτος και οι πολιτικοί σκεφτούν ρεμβασιστικά για το Βελβεντό.Ποιος στην Αθήνα δεν θα ακούει για χρήματα στο Βελβεντό και δεν θα γελάει.Γιατί ο νέος περιφερειάρχης να μην βάλει σε κακό στόχαστρο όλη την περιοχή εξαιτίας την συγκεκριμένης στάσης των εγκεφάλων της περιοχής.Στη ζωή όλα κάποτε πληρώνονται νομίζω.

Δ)Από ποιον θα ζητούν χρήματα ο αθλητικός ο μορφωτικός σύλλογος και οι άλλοι σύλλογοι του Βελβεντού;Από κάποιους που δεν θα τους ξέρουν ούτε στη φάτσα.Ο κάθε Βελβεντινός ξέρει ότι η δουλειά του γίνεται πιο γρήγορα όταν έχει να κάνει με ένα άλλον από το Βελβεντό και όχι κάποιον ξένο.

Ε)Γιατί ο νέος Δήμαρχος να στηρίξει την τοπική οικονομία του Βελβεντού(για τις λειτουργικές του δαπάνες) αφού θα έχει μαυριστεί από αυτήν;Ποιος θα είναι τότε ο χαμένος.(Αυτό βέβαιο το βλέπει καθημερινά ο ελευθερος επαγγελματίας του Βελβεντού που έχει να δει Σερβιώτη στο Βελβεντό εδώ και πολύ καιρό).
Απάντηση

ΤΡΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΒΡΙΖΑΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κουκουλόπουλε , όσο είστε με τη ΝΔ, δεν πείθετε κανέναν!

Το Προφίλ μας