Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Το κινητό δεν έχει θέση στην κρεβατοκάμαρα – Δείτε γιατί

Το κινητό έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τόσο μάλιστα που δεν το αποχωριζόμαστε ούτε στον ύπνο μας!
Πολλοί είναι αυτοί που θα ρίξουν μια τελευταία ματιά στα mail τους ή θα παίξουν ένα παιχνίδι πριν κοιμηθούν και ακόμη περισσότεροι επιλέγουν να κρατήσουν το κινητό ανοιχτό επάνω στο κομοδίνο όλο το βράδυ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Όσο αθώα κι αν φαίνεται αυτή η συνήθεια, δεν αποκλείεται να σας βγει σε κακό...
Πριν από μερικές ημέρες, ένα 13χρονο κορίτσι από το Τέξας των ΗΠΑ ξύπνησε μέσα στη νύχτα από μια παράξενη μυρωδιά. Το smartphone της, το οποίο και είχε ξεχάσει κάτω από το μαξιλάρι της όταν την πήρε ο ύπνος, είχε καεί, με αποτέλεσμα να λιώσει εντελώς αλλά και να καταστρέψει τα σεντόνια και το στρώμα. Αιτία αυτής της μικρής καταστροφής ήταν η ελαττωματική (όχι επώνυμη) μπαταρία που είχε αγοράσει η κοπέλα αλλά και το γεγονός ότι αμέλησε τις οδηγίες του κατασκευαστή, οι οποίες ρητά αναφέρουν πως η συσκευή δεν πρέπει να καλύπτεται από κλινοσκεπάσματα ή άλλα παρόμοια υλικά.
Αν και τέτοια περιστατικά είναι σπάνια, μην ξεχνάτε ότι το κινητό, όπως επίσης και το τάμπλετ, η τηλεόραση και κάθε άλλη συσκευή με οθόνη, εκπέμπει φως που παρεμποδίζει την παραγωγή της επονομαζόμενης «ορμόνης του ύπνου». Γνωστή στον ιατρικό χώρο ως μελατονίνη, η ορμόνη αυτή παράγεται φυσικά από το σώμα ώστε να μας επιτρέψει να χαλαρώσουμε και κατ' επέκταση να κοιμηθούμε. Αυτό το φως «μπερδεύει» το εσωτερικό μας ρολόι, με αποτέλεσμα να παραμένουμε σε εγρήγορση σαν να είναι μέρα. Για να απολαύσουμε περισσότερο και πιο ποιοτικό ύπνο, θα πρέπει – ιδανικά – να απενεργοποιούμε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές δύο ώρες πριν πέσουμε στο κρεβάτι.

Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας