Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

O Tζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν ... γυναίκα!

Να καταρρίψει έναν μύθο που κρατά εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα επιχειρεί Βρετανός συγγραφέας, σύμφωνα με τον οποίο ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν γυναίκα και την έλεγαν Τζούλια! Ο Γουίλιαμ Τζέι Πέρινγκ, στο βιβλίο του με τίτλο «Η αποπλάνηση της Μέρι Κέλι – Το τελευταίο θύμα του Τζακ του Αντεροβγάλτη» υποστηρίζει πως ο περιβόητος δολοφόνος της Βικτωριανής εποχής δεν ήταν άνδρας, αλλά μια γυναίκα που εργαζόταν στον «Στρατό Σωτηρίας».


Κίνητρό της για τις πέντε δολοφονίες γυναικών που εργάζονταν σαν πόρνες ήταν το να στρέψει την προσοχή του κράτους και των αρχών στο υποβαθμισμένο ανατολικό Λονδίνο!

Ο 63χρονος συγγραφέας ασχολήθηκε 30 χρόνια με την υπόθεση του Τζακ του Αντεροβγάλτη και στο βιβλίο του περιγράφει την ιστορία της 25χρονης Μέρι Τζέιν Κέλι, μιας νεαρής γυναίκας που άφησε το Κάρντιφ για να βρει μια καλύτερη ζωή στο Λονδίνο.

Ήταν ξανθιά, με γαλάζια μάτια, λεπτή και πολύ όμορφη. Έφτασε στο Λονδίνο το 1884 και αρχικά εργάστηκε σε έναν πολυτελή οίκο ανοχής στο Δυτικό Λονδίνο αλλά κάποιες ατυχίες, που ίσως να σχετίζονται με το ποτό, την οδήγησαν στο Ανατολικό Λονδίνο.

Βρέθηκε νεκρή στις 9 Νοεμβρίου του 1888 και το πρόσωπό της είχε χτυπηθεί σε βαθμό που δε μπορούσε να αναγνωριστεί.

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης σκόρπισε το τρόμο στη συνοικία του Γουάιτσάπελ στο Ανατολικό Λονδίνο το 1888 όταν δολοφόνησε πέντε γυναίκες και αφαίρεσε με χειρουργική ακρίβεια τα γεννητικά τους όργανα και τα εντόσθια με χειρουργική ακρίβεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος εκφράζει την άποψη ότι ο πιο διάσημος κατά συρροή δολοφόνος ήταν γυναίκα. Ο πρώτος που είχε εκφράσει την ίδια εκτίμηση ήταν ο αρχι-επιθεωρητής Φρέντερικ Άμπερλάιν, πρόσωπο κλειδί στις έρευνες που έγιναν εκείνη την εποχή.

Ο συγγραφέας Ντόναλντ ΜακΚόρμικ, στο βιβλίο του με τίτλο «Η ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη» το 1959, ανέφερε πως ο Άμπερλάιν πίστευε ότι η θεωρία του να είναι μια γυναίκα ο δολοφόνος έβγαζε νόημα, αφού εκείνη θα μπορούσε να κυκλοφορεί ανενόχλητη στους δρόμους του Γουάιτσαπελ αφού όλοι έψαχναν για έναν άνδρα!

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας