Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Δεκάδες πτώματα ανάμεσα στα συντρίμμια του Boeing των Malaysia Airlines - "Πόλεμος" προπαγάνδας για το ποιος κατέρριψε το αεροσκάφος στην Ουκρανία

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ προς Κουάλα Λουμπούρ
- Επέβαιναν 280 επιβάτες και 15 άτομα προσωπικό
- Το αεροπλάνο έπεσε στην περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας, σε απόσταση 50 χλμ από τα ρωσικά συνορα
- Διασώστες του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ουκρανίας μεταβαίνουν ήδη στην περιοχή
- Ουκρανός πρόεδρος: Οι δυνάμεις μας δεν έχουν καμία σχέση με την κατάρριψη του αεροσκάφους
- Πρωθυπουργός της Μαιλαισίας: Είμαι σοκαρισμένος...
Θα ερευνήσουμε την κατάρριψη
Εικόνες ανατριχιαστικές από μια ασύλληπτη τραγωδία. Δεκάδες πτώματα, διασκορπισμένα ανάμεσα στα φλεγόμενα συντρίμμια του Βoeing 777 της Malaysia Airlines, που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, στην περιοχή του Ντόνετσκ.
Ένας διασώστης είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στο σημείο της συντριβής, κοντά στο χωριό Γκράμποβο, τουλάχιστον 100 πτώματα. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν διασκορπιστεί σε μια ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων, πρόσθεσε, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Boeing ενδεχομένως να διαλύθηκε στον αέρα.

 Το αεροσκάφος μετέφερε 280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα, από το Άμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ.

Η περιοχή αυτή της περιφέρειας του Ντονέτσκ απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα και ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ουκρανικά μέσα μεταδίδουν ότι πρόκειται για κατάρριψη του αεροπλάνου, καθώς στο Ντόνετσκ συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών και φιλορώσων. 

Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι, νωρίτερα, το μεσημέρι, η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία για κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους της. 


Σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι το Boeing χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους- αέρος του συστήματος Μπουκ.

Πύραυλος εδάφους - αέρος του συστήματος Μπουκ
Από την άλλη πλευρά, πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπλοΐας τονίζει ότι το αεροσκάφος δεν μπήκε στον ρωσικό εναέριο χώρο, όταν ήταν αναμενόμενο, και κατέπεσε κοντά στην πόλη Σαχτάρσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Διασώστες του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ουκρανίας μεταβαίνουν ήδη στην περιοχή αυτή.

Η αεροπορική εταιρεία “Malaysia Airlines” έγραψε στο twitter: “Χάσαμε το σήμα της πτήσης MH17 από το Άμστερνταμ. Η τελευταία θέση του αεροσκάφους που γνωρίζουμε ήταν πάνω από ουκρανικό έδαφος. Στη συνέχεια θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες”.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, έδωσε έντολή να πραγματοποιηθούν έρευνες στην “περιοχή της καταστροφής”, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, Όλγα Λάπο.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Πέτρο Ποροσένκο, ξεκαθάρισε οποιαδήποτε εμπλοκή των ουκρανικών δυνάμεων στην συντριβή του αεροσκάφους.


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας