Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Μ.Ο.Σ.

Με τη συνάντηση χορωδιών ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων «Τα Κάστρα» που πραγματοποιήθηκε τιμώντας τη μνήμη της Πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν ως γνωστόν το Σάββατο 28 Ιουνίου και τελείωσαν τη Δευτέρα 7 Ιουλίου.
Περιελάμβαναν
Θεατρική Παράσταση, δύο μονόπρακτα, του Λ. Πιραντέλλο, «Τσετσέ», και των Σ.κ΄Ι. Κιντέρο, «ένα ηλιόλουστο πρωϊνό».
Τα Μονόπρακτα παρουσίασε η θεατρική ομάδα του Δήμου Λαγκαδά σε σκηνοθεσία του διευθυντή της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. κ. Παναγιώτη Μιχαηλίδη. Ήταν μία παράσταση εξαιρετική που ενθουσίασε το κοινό με το χιούμορ της και την ηθοποιΐα των ερασιτεχνών ηθοποιών.

Την Κυριακή, 29 Ιουνίου, στις 11 το πρωΐ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα παιδιά στο υπαίθριο θέατρο
Το πρόγραμμα περιελάμβάνε αφήγηση ιστορίας πάνω στην οποία τα παιδιά δημιούργησαν. Εκφράστηκαν, ζωγράφισαν  έκαναν διάφορα θεατροπαιχνίδια.
To θέμα ήταν «το σκιάχτρο» και το μήνυμα ότι πολλά περισσότερα πετυχαίνονται με τη συνεργασία και την καλή επικοινωνία παρά με την απειλή και το φόβο.

Την Τετάρτη, 2 Ιουλίου, στις 9. 30΄ το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο στα Σέρβια, συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις με «μουσική βραδιά»
«Ταξιδιώτες και ταξιδευτές στη μουσική η Μαρία Παπανικολάου, ο Άρης Αλβανός, ο Ηλίας Βελλής και ο Βαγγέλης Μαραμής. Μια παρέα φίλων που σεργιανάμε στον τόπο μας, την Ελλάδα, και μοιραζόμαστε με τους συνανθρώπους μας μουσικές και λόγια από τραγούδια που αγαπήσαμε. Γνωρίζοντας όλοι μας ότι η μουσική είναι η γλώσσα της καρδιάς και των συναισθημάτων μας! Διαλεγμένα τραγούδια νέα και παλιά από το Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκι, Γ. Ζαμπέτα αλλά και από σύγχρονους συνθέτες: Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μιχάλη Χανιώτη, Μάκη Σεβίλογλου κ α. καθώς και από τραγούδια που μέσα στα χρόνια ηχογραφήσαμε από προσωπικές δισκογραφικές δουλειές μας. Ερχόμαστε να γνωριστούμε και να τα μοιραστούμε παρέα σας για να φτιάξουμε μια όμορφη μουσική βραδιά.»

Μουσική βραδιά είχαμε και την Παρασκευή, 4 Ιουλίου στον ίδιο χώρο με το μουσικό σύνολο  "Grigoris Tsatsos trio" που αποτελείται από τους:
Γρηγόρη Τσάτσο: κιθάρα
Λάκη Τζήμκα: ηλεκτρικό μπάσο
Κώστα Αναστασιάδη: τύμπανα
Το πρόγραμμά τους αποτελούνταν από δημοτικά τραγούδια τα οποία έχουν διασκευαστεί από τον Γρηγόρη Τσάτσο σε σύγχρονο ύφος με ευρηματικότητα και πολύ δυναμισμό. Συνδυάζουν παραδοσιακή μουσική με rock jazz, στοιχεία.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ της παραμονής. Μετά τον Εσπερινό και την περιφορά της Εικόνας της Αγίας Κυριακής ο Μ.Ο.Σ. είχε διοργανώσει την καθιερωμένη πλέον Πανσερβιώτικη Συνάντηση στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.
Χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων Λάβας, Ροδίτη, της «Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας από το χθες έως το σήμερα» και του Μ.Ο.Σ. παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που ενθουσίασε με τη ζωντάνια και τη λεβεντιά.
Ακολούθησε γενικό γλέντι και όλοι οι άνθρωποι εκφράστηκαν με ιδιαίτερη χαρά με τη μουσική και το χορό.
Η Πρόεδρος του Μ.Ο.Σ. απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά» και ευχαρίστησε τα χορευτικά και όλους για τη συμμετοχή.
Την εκδήλωση τίμησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο οποίος επίσης χαιρέτησε στην εκδήλωση, εκπρόσωποι του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, η Αντιδήμαρχος κ. Δέσποινα Ιωαννίδου, που ως εκπρόσωπος του Δημάρχου απηύθυνε επίσης χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Αλεξόπουλος και άλλοι, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Κοσματόπουλος Αθανάσιος, που και αυτός χαιρέτησε την εκδήλωση, εκπρόσωποι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις, όπως προαναφέραμε, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, ανήμερα της εορτής της Αγίας Κυριακής με συνάντηση Χορωδιών. Συμμετείχαν η  χορωδία του  Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης, με Χοράρχη τον Ευάγγελο Μυλωνά, η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, με χοράρχη τον Γιάννη Λαζαρίδη και η χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων «Τα Κάστρα» με χοράρχη την Περιστέρα Κουρμπαλή.
Η Πρόεδρος του Ομίλου ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, τον Δήμο, την Π.Ε. Κοζάνης τη Μεταλλευτική Κοζάνης, και όλους όσους με οιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν.
Καλό καλοκαίρι σε όλους.
Σημ. Πολύ σύντομα θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Μορφωτικού video από τις εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας